Din cauza produselor cosmetice, a excesului de sebum şi a toxinelor porii se pot bloca, iar pielea ta arată încărcată şi lipsită de vitalitate.
Pentru a avea un ten care străluceşte de sănătate este necesar să acorzi mare atenţie procesului de curăţare zilnică, dar şi ingredientelor pe care le foloseşti pe pielea ta. Iată ce să încerci:
Curăţare în profunzime
O perie facială, special concepută pentru exfolierea tenului, te va ajuta să îndepărtezi rezidurile de la suprafaţa pielii, celulele moarte şi sebumul acumulat de-a lungul zilei sau noaptea, în timp ce dormi. Masează-ţi tenul cu o astfel de perie dimineaţa şi seara, pe pielea uscată sau pe pielea umedă, folosind o soluţie pentru curăţarea feţei fără săpun.
Tratament cu aburi
O baie de abur pentru pielea ta are numeroase beneficii. Stimulează circulaţia sanguină, contribuie la eliminarea toxinelor, oxigenarea intensă a ţesuturilor şi curăţă porii blocaţi.
Pune într-un castron ceramic o cană cu apă fierbinte în care poţi adăuga o linguriţă cu flori uscate de muşeţel, frunze de salvie sau uleiurile tale esenţiale preferate. Acoperă-ţi capul cu un prosop şi stai timp de cinci minute deasupra vasului. Ai grijă ca aburul să nu fie prea fierbinte. De asemenea, evită o baie de abur dacă te confrunţi cu rozacea sau cu o formă agresivă de acnee.
Mască cu ceai verde şi cărbune activ
Cărbunele medicinal este folosit pentru tratarea problemelor intestinale, dar este un remediu excelent şi pentru curăţarea porilor. Are proprietatea de a absorbi impurităţile şi sebumul, lăsând tenul perfect curat.
Pisează două-trei tablete de cărbune medicinal şi pune peste pudra obţinută câteva picături de infuzie de ceai verde, astfel încât să obţii o pastă. Aplică masca pe faţă, evitând zona ochilor, şi las-o până când se usucă, apoi clăteşte-te cu apă călduţă.
Loţiune tonică cu apă de Hamamelis
Această plantă are un puternic efect astringent şi purifiant, ajutând la curăţarea tenului şi micşorarea porilor. Stimulează circulaţia sanguină şi oferă astfel luminozitate pielii. Foloseşte apa de Hamamelis pe post de tonic facial.
Înmoaie o dischetă demachiantă în apă de Hamamelis şi aplică pe ten, evitând zona ochilor. Găseşti apa de Hamamelis în magazinele cu produse naturiste.
Cremă hidratantă cu unt de shea şi ulei de avocado
Dacă te confrunţi cu un ten încărcat şi obosit, cremele cosmetice pot contribui la agravarea problemei. Foloseşte în schimb o cremă complet naturală, pe care o poţi obţine din unt de shea şi ulei de avocado. Topeşte o ceaşcă cu unt de shea la bain marie şi adaugă două linguri cu ulei de avocado. Pune crema într-un recipient curat şi păstreaz-o la temperatura camerei.
Ai grijă să foloseşti vase şi ustensile perfect curate pentru realizarea cremei. Aplică pe ten în fiecare dimineaţă şi seară.