Poate reține de până la o mie de ori greutatea sa în apă, acționând ca un „magnet” ce atrage apa în straturile profunde ale pielii, acolo unde este necesară o hidratare intensă. Dar ce este de fapt acidul hialuronic și cum acționează la nivelul pielii?
Ce este acidul hialuronic?
„Acidul hialuronic este un tip de zahăr care apare în mod natural în țesutul conjunctiv al pielii. Pentru că principala sa funcție este aceea de a reține apa, ajută la menținerea nivelului optim de apă, ceea ce face ca pielea să fie hidratată și sănătoasă”, declară pentru purewow.com medicul dermatolog Gretchen Frieling. „Nivelul natural de acid hialuronic din piele scade odată cu înaintarea în vârstă, de aceea este necesar să suplimentăm producția prin intermediul produselor de îngrijire care conțin acid hialuronic”, spune medicul.
Cine poate folosi acid hialuronic?
„Un avantaj major al acidului hialuronic este faptul că poate îmbunătăți orice tip de piele.
Funcționează bine în cazul pielii foarte sensibile, a celei uscate, a tenului mixt sau gras”, spune medicul. „Cercetările au mai arătat că acidul hialuronic grăbește vindecarea pielii și îi îmbunătățește capacitatea de a se repara”, adaugă specialista.Care sunt beneficiile acidului hialuronic pentru piele
„Persoanele care au pielea uscată sau observă primele semne de îmbătrânire la nivelul tenului pot găsi în acidul hialuronic un aliat important. Ajută la estomparea ridurilor și liniilor fine și reduce inflamația și zonele înroșite”, declară dermatologul. Pentru persoanele care au tenul predispus la apariția acneei, acidul hialuronic este inclus adesea în tratament datorită efectului său noncomedogenic (nu blochează porii), proprietăților hidratante și antibacteriene.
Citește și: Cele mai eficiente tratamente de înfrumusețare pe care să le faci peste noapte
Acidul hialuronic pentru tenul uscat
Deși acidul hialuronic se găsește oriunde în organism, este concentrat în mod special în piele.
Aplicat local, acționează precum un humectant - un „magnet” pentru apă. Potrivit unui studiu, un gram de acid hialuronic poate reține până la șase litri de apă. Dacă pielea ta este foarte uscată, poți să folosești acid hialuronic pe lângă crema hidratantă, ceea ce amplifică și mai mult efectul de hidratare. Iar dacă ai tenul gras sau mixt, folosirea serumului cu acid hialuronic singur, fără o cremă, va oferi aceleași efecte hidratante fără să încarce pielea.Acidul hialuronic pentru tenul acneic
Acidul hialuronic este deosebit de benefic pentru cei care au tenul acneic datorită capacității sale de a reface nivelul de apă din piele, ce poate fi afectat de produsele antibacteriene și acizii pentru curățarea pielii, precum alfa hidroxi acizi și beta hidroxi acizi.
În același timp, lasă tenul să respire și nu blochează porii. S-a demonstrat faptul că acidul hialuronic grăbește vindecarea rănilor, inclusiv a leziunilor provocate de coșuri sau a cicatricilor acneice.Acidul hialuronic pentru ten matur
Unul dintre principalele beneficii ale acidului hialuronic este efectul său anti-îmbătrânire. Aplicarea zilnică a acidului hialuronic face tenul să aibă un aspect sănătos, hidratat și întinerit. Însă acidul hialuronic se folosește și pentru injectarea sub piele. Se folosesc geluri bogate în acid hialuronic care atrag apa în interiorul țesuturilor și creează volum ce netezește ridurile și reduce efectul de piele lăsată. Aplicarea topică a acidului hialuronic este un pas important în orice rutină anti-îmbătrânire de îngrijire a pielii.
Poate fi asociat cu retinol, vitaminele C și E sau peeling-uri chimice.
Posteaza comentariu