Majoritatea ingredientelor aplicate pe piele ajung în sânge. Tocmai din acest motiv este ideal să apelezi la uleiuri presate la rece pentru ten, astfel încât să obții o hidratare eficientă fără să deteriorezi aspectul pielii sau să-ți pui în pericol sănătatea.
Care este problema cu uleiurile rafinate?
Uleiurile rafinate sunt mai procesate decât cele virgine și vor avea un conținut de nutrienți mult mai redus. Procedeul de rafinare implică tratarea uleiului cu o soluție chimică, apoi dezodorizarea acestuia. De asemenea, se poate realiza un amestec cu un ulei mai ieftin pentru a se reduce costul.
Această procedură diminuează semnificativ beneficiile utilizării uleiului pentru că va avea o cantitate redusă de nutrienți și antioxidanți.
Astfel, rezultatele obținute vor fi cu mult sub așteptări.
Ce avantaje vei avea dacă folosești uleiuri presate la rece pentru ten?
În primul rând sunt mult mai pure, în lipsa altor substanțe chimice, iar în al doilea rând vor avea intact conținutul de vitamine și antioxidanți, fiind foarte utile pentru a combate acneea, ridurile și inflamațiile. Potrivit puristry.com, beneficiile maxime pot fi obținute numai prin utilizarea variantelor virgine obținute din nuci și semințe. Aceste uleiuri sunt sigure pentru piele, nu vor cauza reacții adverse și vor fi tolerate chiar și de tenul cel mai sensibil. Pielea frumoasă, netedă și sănătoasă va fi mai aproape decât ți-ai închipuit, iar rutina ta de îngrijire se va simplifica și va dura mai puțin timp.
Iată ce variante de uleiuri presate la rece pentru ten trebuie să încerci cât mai curând:
1. Ulei din sâmburi de struguri
Este bogat în vitaminele D, C și E și conține acizi grași esențiali care acționează rapid împotriva ridurilor. Este un ulei foarte eficient pentru combaterea cicatricilor și a coșurilor datorită efectului antiinflamator puternic. În plus, are o consistență ușoară și se absoarbe în piele fără să lase o peliculă lipicioasă, fiind compatibil inclusiv cu tenul mixt sau gras.
2. Uleiul de jojoba
Este un emolient natural care se absoarbe rapid în piele, fiind un tratament ideal pentru catifelarea tenului la orice vârstă. Se potrivește cu orice tip de ten și are un efect antibacterian și antiinflamator, fiind sigur de folosit chiar și pe tenul afectat de acnee medie spre severă.
3. Uleiul de măceșe
Este o sursă excelentă de antioxidanți și vitamina C, fiind uleiul indicat pentru tratarea petelor pigmentare, deschiderea nuanței tenului afectat de soare, minimizarea semnelor înaintării în vârstă, eliminarea urmelor de oboseală, tratarea leziunilor acneice, prevenirea cicatricilor și combaterea formării ridurilor noi. Pătrunde în straturile profunde ale pielii, stimulând reînnoirea celulară și creșterea elasticității tenului.
4. Uleiul de rodie
Conține o cantitate impresionantă de antioxidanți și este remediul potrivit pentru a calma pielea foarte deshidratată și a revigora tenul ridat, vizibil îmbătrânit. Regenerează pielea, crește elasticitatea și reface aspectul ferm.
Testează aceste opțiuni pentru îngrijirea tenului și nu uita că fiecare ingredient necunoscut pe care îl aplici pe piele poate avea efecte negative.
Protejează-te și evită acneea, ridurile sau problemele de sănătate utilizând uleiuri pure, presate la rece pentru ten. Vei avea mai mult timp liber pentru că le poți aplica rapid, iar pielea ta va arăta din ce în ce mai bine, în lipsa iritanților și a substanțelor alergene care periclitează echilibrul de hidratare al tenului.
Posteaza comentariu