Nu doar pandemia ne ține mai mult timp în case, ci și frigul. Prin urmare, poți profita de a această perioadă pentru a-i oferi tenului tău toată atenția și îngrijirea de care are nevoie. Iată ce să încerci:
Protejează bariera hidrolipidică a pielii
Cele mai multe dintre noi ne machiem mai puțin când stăm acasă, dar asta nu înseamnă că ar trebui să neglijăm curățarea pielii. Este important să cureți delicat pielea și să hidratezi cu regularitate. „Așa cum pielea mâinilor își pierde uleiurile naturale din cauza spălatului frecvent, la fel se întâmplă și după spălarea tenului, de aceea este necesar să hidratăm cu regularitate în această perioadă”, declară pentru byrdie.com esteticiana Jeni Montoya. Alege un gel delicat pentru spălarea tenului, de preferat fără sulfați și aplică întotdeauna o cremă hidratantă protectoare după spălare.
Citește și: Acidul azelaic, ingredientul care combate acneea, rozaceea și petele. Cum să-l folosești
Citește și: Acidul azelaic, ingredientul care combate acneea, rozaceea și petele. Cum să-l folosești
„Hidratarea regulată va ajuta la menținerea stratului hidrolipidic intact. Este importantă pentru că atunci când bariera protectoare a pielii este compromisă, apar microfisuri care permit pierderea apei și pătrunderea bacteriilor și a substanțelor iritante”, spune cosmeticiana vedetelor, Renee Rouleau. Ingredientele pe care să le conțină crema ta hidratantă sunt antioxidanții, humectanții și ceramidele. Antioxidanții ajută la protejarea pielii de factorii externi, precum o „armură”. Humectanții, așa cum sunt acidul hialuronic sau glicerina atrag și blochează apa în interiorul pielii, iar ceramidele întăresc bariera de protecție a pielii.
Trebuie să folosești SPF și în interior
Doar pentru că nu stai afară nu înseamnă că ești protejată de soare. Chiar și lumina indirectă a soarelui care pătrunde pe fereastră poate duce la degradarea celulară cauzată de UV, deci nu ar trebui să renunți la produsele cu SPF. „Recomand întotdeauna folosirea SPF-ului la interior sau atunci când ieși pentru o scurtă plimbare sau pentru cumpărături”, spune Montaya.
În afara razelor UV, pielea ta încearcă să se protejeze de lumina albastră, care este lumina emisă de laptop sau de ecranul telefonului.
Experții au observat că expunerea pe termen lung la lumina albastră are efecte nocive asupra pielii. Potrivit unui raport din anul 2019, milenialii își verifică telefonul, în medie, de 150 de ori pe zi, iar în perioada de izolare acest număr crește. Încearcă un produs care include protecție HEV (high-energy visible light) și SPF.Hidratează intens pielea
Având mai mult timp la dispoziție, nu ar trebui să ai scuze când vine vorba de hidratare. Acest lucru include obiceiul de a bea mai multă apă și de a consuma alimente hidratante precum fructe și legume, dar și acela de a hidrata mai bine pielea prin intermediul produselor de îngrijire. Dacă te-ai gândit să folosești un serum cu acid hialuronic, acum este momentul ideal să-l incluzi în rutina ta de înfrumusețare. Acidul hiluronic este un hidratant puternic având capacitatea de a păstra de până la 1000 de ori greutatea sa în apă. Îți va face pielea suplă, frumoasă și sănătoasă.
De asemenea, poți combina acidul hialuronic cu alte serumuri care conțin antioxidanți, precum vitamina C.
„Serumurile cresc nivelul de hidratare și în același timp reduc liniile fine și ridurile, estompează petele pigmentare și contribuie la prevenirea coșurilor”, spune Montoya.Include retinolul și fixează-l pe ten cu un ulei
Retinolul poate face de toate, de la accelerarea regenerării celulare, uniformizarea texturii pielii și până la estomparea petelor și combaterea acneei. Dar în același timp provoacă iritații, uscarea și descuamarea pielii, în special în primă fază, pe măsură ce pielea se obișnuiește cu el. De asemenea, expunerea la soare nu este recomandată în timpul folosirii retinolului pentru că acesta predispune la apariția petelor pigmentare. De aceea perioada în care stai mai mult în casă este ideală pentru a începe un tratament cu retinol. Dacă folosești retinolul noaptea, așa cum este recomandat de obicei, aplică și un ulei hidratant după. „Uleiurile îmbunătățesc bariera de protecție a pielii, sigilează nutrienții în piele și o protejează de factori nocivi precum poluarea sau impuritățile”, spune esteticiana.
Aplică măști nutritive dimineața
Măștile de înfrumusețare sunt tratamente regeneratoare care repară tenul, îi redau strălucirea și elimină semnele oboselii.
O mască eficientă acționează rapid și îți lasă pielea luminoasă, netedă și cu un aspect îmbunătățit după numai câteva minute. Acum că nu te mai grăbești să ajungi la birou dimineața, încearcă să aplici o mască nutritivă dimineața pentru a-i oferi pielii un plus de antioxidanți protectori.