6. TENUL CASECTIC - este denumit astfel după cuvântul “ cășexie “ , adică atrofie generală. “Diminuarea tuturor funcțiilor pielii se datorează unor tulburări de ordin intern ( cardiace, nervoase), care influentează în mod negativ metabolismul pielii. Procesul de regenerare fiind încetinit, pielea se descuameaza din abundentă și astfel tenul se subțiază. Culoarea pielii apare alb-gălbuie, se simte aspră la atingere și dese ori prezintă mâncărime și usturime.”, explică Ana Maria Mărgineanu – specialist estetică facială.
7. TENUL CUPEROZIC prezintă mici dilatații ale vaselor capilare, temporare sau permanente. “Zonele de elecție fiind pomeții și aripile nasului, capătă inițial un aspect congestionat, iar cu timpul roșeața se accentuează, instalându-se cuperoza. Cauzele ce accelerează procesul de dilatare a vaselor capilare pot fi atât factorii externi ( vânt, exces de soare, schimbări bruște de temperatură, folosirea produselor necorespunzătoare ), cât și interne, precum tulburări nervoase, regim alimentar necorespunzător sau o digestie defectuoasă. Tratamentul facial de tip fotoregenerare cu IPL + filtrul special pentru vase capilare de 590 nm este singura metodă ce reușește să imbunătățească aspectul de ten înroșit!.”, ne sfătuiește specialistul.
8.
TENUL RIDAT îl întâlnim odată cu înaintarea în vârstă, dar de cele mai multe ori apare mai timpuriu din cauza diferitelor abuzuri precum tutunul, alcoolul, lipsa de somn, deshidratarea, dar și din cauza influenței agenților atmosferici. “Persoanele slabe și cu pielea uscată sunt predispuse la un ten ridat excesiv chiar dacă vârsta nu le recomandă.Ridurile pot fi superficiale, liniare, caracteristice tenurilor uscate; de expresie, dar foarte fine în cazul tenului normal ; sub formă de cute adânci în cazul tenurilor deshidratate; sub formă de rețea care brăzdează întreaga față, specifice vârstei înaintate.Remediile pot fi multiple, dar întotdeauna se recomandă ca tratamentul să înceapă din interior spre exterior ( hidratare, somn, alimentație corespunzătoare, suplimente ). Tratamentele cosmetice cu un real rezultat pentru tenul ridat sunt de tipul mezoterapia cu micro ace + substanțe active sau mai rapid, plasmă pen.”, explică Ana Maria Mărgineanu.
9. TENUL SENIL sau pielea îmbătrânită se raportează la transformările pe care le suferă pielea în acest stadiu, mai exact straturile profunde ale pielii. “Mușchii își pierd tonicitatea, epidermul se îngroașă sau se subțiază, fibrele țesutului conjunctiv al dermului își pierd din elasticitate, porii se dilată.
Pot apărea pete izolate, neuniforme, se schimbă culoarea și catifelarea pielii, apar fire de păr, iar ridurile se adâncesc mereu. La început se observă o uscăciune excesivă a pielii, din cauza lenevirii glandelor sebacee și sudoripare, moment în care trebuie să luăm în calcul schimbarea produselor de îngrijire cu unele mult mai grase și nutritive. Specific tenului senil sunt și așa numitele edeme de sub ochi, sub formă de pungi datorate acumulărilor patologice. Se recomandă masaj cosmetic frecvent pentru a drena apa din țesut cât mai eficient cu putință.Tratamentele de întreținere specifice tenului senil sunt multiple, începând cu tratamentele cosmetice clasice + măști hidratante frecvente, până la stimularea biologică a celulei prin terapii de fotoregenerare sau mezoterapia virtuală. Pentru o îmbunătățire considerabilă și de lungă durată există soluții precum terapia cu plasmă proprie sau mezoterapia injectabilă.”, susține specialistul în estetică facială.10. TENUL ACNEIC - “Apare în urma unei complicații majore a seboreei și prezintă comedoane, papule, papulo-pustule sau pustule foliculare, noduli, mici abcese și cicatrice. Evoluția acută a acneei se produce în majoritatea cazurilor, la pubertate, cuprinde atât fața cât și spatele, pieptul și chiar umerii din cauza echilibrului hormonal tulburat ce favorizează ACNEEA JUVENILĂ.Dacă au apărut doar comedoane în jurul cărora pielea se inflamează și apare o pustulă proeminentă în centrul căreia rămâne extremitatea comedonului, se instalează ACNEEA PUSTULOASĂ. Alteori se formează un nodul de mărimea unui bob de mazăre, dureros, fiind vorba de ACNEEA ÎNDURATĂ.
Dereglările hormonale nu trebuie excluse în cazul unei erupții acneice. Medicul dermatolog va prescrie tratamentul adecvat și personalizat fiecărui tip de acnee. Prima recomandare a mea este o îngrijire riguroasă a tenului atât acasă cât și în cabinetul de cosmetică. Tratamentele ce reușesc să imbunătățească considerabil aspectul inestetic al unui ten acnei sunt de tip IPL cu filtru dedicat în tratarea acneei - 430 nanometri. Sunt excluse tratamentele ce includ expunerea la abur, mezoterapie virtuală sau cu micro ace. Cel mai important aspect atunci când ne ocupăm de tenul nostru este să ne asigurăm că am identificat corect tipologia lui și să-l îngrijim corespunzător. Pentru a fi sigure 100%, va recomand să consultați un specialist avizat.”, încheie Ana Maria Mărgineanu – specialist estetică facială.
Evoluția acesteia este lentă, se soldează de multe ori cu distrugerea țesuturilor și apariția de cicatrici neregulate. La persoanele în vârsta, pielea acneică se poate datora unor tulburări digestive, gastroenterite sau tulburărilor sistemului neuro-vegetativ. Dereglările hormonale nu trebuie excluse în cazul unei erupții acneice. Medicul dermatolog va prescrie tratamentul adecvat și personalizat fiecărui tip de acnee. Prima recomandare a mea este o îngrijire riguroasă a tenului atât acasă cât și în cabinetul de cosmetică. Tratamentele ce reușesc să imbunătățească considerabil aspectul inestetic al unui ten acnei sunt de tip IPL cu filtru dedicat în tratarea acneei - 430 nanometri. Sunt excluse tratamentele ce includ expunerea la abur, mezoterapie virtuală sau cu micro ace. Cel mai important aspect atunci când ne ocupăm de tenul nostru este să ne asigurăm că am identificat corect tipologia lui și să-l îngrijim corespunzător. Pentru a fi sigure 100%, va recomand să consultați un specialist avizat.”, încheie Ana Maria Mărgineanu – specialist estetică facială.
ANA MARIA MĂRGINEANU - Este specialist cu o vechime de peste 16 ani în domeniul esteticii medicale. Cu studii de specialitate în medicină, Ana Maria Mărgineanu este tehnician cu specializări multiple în make-up și cosmetică (pigmentări medicale, plasmă pen, îndepărtare și corecție tatuaje, extensii și laminare gene, epilare definitivă); Unic Membru din România al SPCP (The Society of Permanent Cosmetic Professionals) din Statele Unite ale Americii; International Master Trainer Start Academy din 2011 pe o gamă diversificată de specializări și Partener “Salvează Feminitatea”- Proiect Umanitar.
Tehnician cu experiență în estetică facială și corporală , pigmentări medicale, îndepărtare tatuaje, corecţii și mai nou plasmă pen/ fibroblast. Ana Maria Mărgineanu a dezvoltat tehnici de corecţie pentru procedurile de make-up permanent vechi.
Posteaza comentariu