Crema hidratantă protejează pielea și stimulează refacerea după expunerea la temperaturi scăzute, ploaie, zăpadă, soare sau vânt. Dacă nu ești atentă poți accentua deshidratarea pielii sau vei favoriza producția excesivă de sebum, acneea sau rozaceea.
Iată principalele reguli pe care trebuie să le respecți când utilizezi crema hidratantă:
1. Hidratează pielea în fiecare zi
Pentru a avea o piele curată contează foarte mult să o îngrijești în fiecare zi. Crează-ți un ritual de frumusețe și respectă-l mereu pentru ca pielea ta să rămână netedă și fără imperfecțiuni. „Este ideal să aplici crema seara, după ce te speli pe față, în fiecare noapte. În lunile mai reci alege o formulă mai grasă pentru a combate uscarea tenului cauzată de vântul rece sau de încălzirea centrală din interior”, recomandă dr.
Elizabeth Tanzi, dermatolog din Maryland.
2. Folosește crema imediat după ce ai curățat pielea
„Nu aștepta prea mult pentru a hidrata pielea. Este esențial să folosești rapid crema pentru a crea un strat protector, astfel încât să previi înroșirea sau iritarea pielii”, potrivit dr. Tanzi. Indiferent dacă ai făcut un duș sau te-ai spălat pe față separat este ideal să aplici crema cât timp pielea este încă puțin umedă. Dacă folosești și un ser, aplică acest produs, apoi continuă cu o cremă.
3. Ai pielea uscată? Hidrateaz-o dimineața și seara
Dacă ai pielea deshidratată probabil că ai observat anumite porțiuni care se descuamează, te mănâncă sau sunt mai aspre. Cea mai bună soluție pentru a remedia această situație este să folosești o cremă care reface stratul de protecție al pielii și previne infecțiile sau acumularea bacteriilor.
Alege ingrediente cum sunt ureea, glicerina sau dimethicone, plus emolienți precum squalene pentru a ameliora aspectul tenului.
4. Și pielea grasă are nevoie de o cremă hidratantă
Deși pare ilogic, tenul gras sau predispus la acnee are în continuare nevoie de hidratare. Dacă sari peste acest pas vei exacerba producția de sebum din cauza deshidratării. Alege o cremă cu formulă ușoară, non-comedogenică, care conține și un exfoliant blând precum acidul salicilic sau acidul glicolic.
5. Nu agresa pielea
Evită ingredientele care pot cauza probleme tenului sensibil sau alergic. Atunci când cumperi o cremă hidratantă citește ingredientele cu atenție și evită produsele care conțin alcool și parfum pentru că vor elimina stratul de protecție al pielii și favorizează iritațiile.
6. Caută ingredientele utile
Nu toate cremele hidratante sunt identice. Dacă vrei să cumperi o cremă nouă fii atentă la etichetă.
Cremele care conțin unt de shea, acid hialuronic și ceramide vor fi ideale pentru o hidratare profundă.
7. Alege formula potrivită pentru tenul tău
Fiecare tip de ten are nevoi diferite. Indiferent dacă tenul tău este foarte deshidratat sau gras ori nu poți tolera anumite ingrediente, cu siguranță există o cremă potrivită pentru tine. În afară de ingrediente ar trebui să citești și descrierea produsului pentru a realiza pentru ce tip de ten este creat.
Majoritatea produselor vor specifica dacă sunt utile pentru pielea uscată, normală, mixtă sau grasă. Dacă nu ești sigură cel mai bine este să alegi o formulă pentru pielea normală și să observi cum te simți după ce o folosești. Dacă pielea are un aspect lucios probabil că trebuie să alegi o variantă pentru ten gras, iar dacă te strânge va trebui să te orientezi spre un produs creat special pentru tenul uscat sau sensibil.
8. Nu ignora simptomele problematice
Este bine să ai un ritual zilnic de îngrijire și hidratare a pielii, dar acest lucru nu poate înlocui sfaturile unui dermatolog în cazul în care ai afecțiuni ale pielii. Dacă ai porțiuni de piele foarte uscate sau care sângerează, dacă te confrunți cu acneea severă, eczema sau psoriazisul este indicat să mergi la un consult de specialitate pentru a ți se recomanda produsele adecvate pentru a-ți îngriji tenul.
Posteaza comentariu