Cosmetice preparate in casa II

Continuam cu o noua colectie de produse de infrumusetare pe care le poti prepara in casa, din ingrediente la indemana, ieftine, ecologice si usor de gasit.
Continuam cu o noua colectie de produse de infrumusetare pe care le poti prepara in casa, din ingrediente la indemana, ieftine, ecologice si usor de gasit.

Marele avantaj al produselor cosmetice preparate in casa este acela ca le cunosti exact compozitia. In plus, sunt proaspete. Dezavantajul este ca cele mai multe dintre aceste preparate nu se pot pastra. Textura unora este mai putin fina si nu se poate compara cu finetea produselor industriale, insa la capitolul eficienta, pot concura cu succes cu acestea. In plus, sunt mult mai accesibile si ecologice (sau oricum lipsite de adaosurile chimice din cosmeticele clasice).

Masca pentru ten gras


Este deosebit de eficienta daca este aplicata o data, de doua ori pe saptamana, in tot sezonul capsunilor, acesta fiind si ingredientul principal. Pentru o masca iti trebuie patru capsuni coapte, un albus de ou, o lingurita de suc de lamaie si o lingurita cu miere.
Bate albusul spuma si adauga capsunile strivite in prealabil cu furculita, cu tot cu sucul pe care il lasa. Amesteca mierea cu sucul de lamaie si combina cele doua amestecuri.
Aplica masca pe fata, dar evita zona ochilor. Lasa masca sa actioneze circa 20 de minute. Clateste-te din abundenta cu apa.
Masca se prepara chiar inainte de a se folosi si nu se pastreaza. O poti folosi si pe zona umerilor sau pe spate daca ai pielea grasa.
Capsunile sunt renumite pentru proprietatile lor revitalizante si antirid, iar albusul de ou are proprietatea de a curata si de inchide porii.

Atentie! Masca nu este recomandata persoanelor care au alergie la capsuni. (dupa www.embellys.com )

Lapte demachiant pentru ten sesibil

Este un preparat care poate fi pastrat pe parcursul a trei-patru zile, la figider, intr-un recipient inchis ermetic.
Ai nevoie de o cana cu fulgi de ovaz (simpli, fara nici un fel de alte adaosuri), o cana cu apa plata, doua lingurite cu ulei de germeni de grau (se gaseste ca atare in magazinele naturiste sau sub forma de capsule cu ulei), o lingura cu smantana grasa.
Intr-un vas, pune apa pe foc. Cand colocoteste, adauga fulgii de ovaz si lasa-i sa fiarba la foc foarte mic, 10 minute. Daca se ingroasa prea tare, mai picura putina apa plata calda. Dupa ce au fiert, lasa sa se raceasca, apoi strecoara compozitia printr-un tifon. In sucul obtinut, adauga o lingura de smantana grasa si uleiul de germeni de grau. Agita bine si pastreaza lotiunea la frigider. Foloseste laptele demachiant dimineata si seara, dupa ce ai agitat bine flaconul.
Fulgii de ovaz nu provoaca nici un fel de reactii alergice si refac epiderma iritata sau fragila. Uleiul de germeni de grau este foarte bogat in vitamina E. (dupa www.embellys.com)

Arome de baie


Pe cele din comert le stii, asa ca merita sa le incerci si pe acestea doua, nimic altceva decat niste ceaiuri de plante.
1.    baie de relaxare: prepara un ceai intr-un litru de apa si un pachet integ de ceai de musetel.
Lasa plantele in apa minim 15 minute. Adauga in apa de baie infuzia, strecurata, si un litru de lapte dulce, gras. Bucura-te de baia aceasta de relaxare, minim 20 de minute. Cand iesi, pulverizeaza-ti trupul cu apa de roze (aici... http://www.eva.ro/frumusete/cosmetica/cosmetice-preparate-in-casa-articol-13872.html).
2.    baie de tonifiere: prepara o infuzie din zece pliculete de menta la un litru de apa. Fierbe plantele 10 minute. Adauga ceaiul in apa de baie si un pumn de sare de bucatarie grunjoasa. Apa de baie sa nu depaseasca 35 de grade. Balaceste-te circa 15 minute. Pulverizeaza pe corp apa de roze. (sursa: "Ghid de frumusete naturala", editura Marabout)

Exfoliant pentru corp


Un preparat care poate fi pastrat, in baie, pana se termina. Pune intr-un borcan gol de sare de baie, 150 de grame de sare grunjoasa si 100 de grame de flori de lavanda, curatate de crengute (gasesti lavanda in piata la florarese, toata luna iulie), sau flori uscate (le gasesti la plafar). Amesteca bine si adauga 250 ml de ulei de migdale dulci (din magazinele naturiste), si 25 de picaturi de ulei de lavanda (il gasesti la farmacie sau la plafar). Inchide borcanul si foloseste la dus, pentru exfoliere, circa o lingurita. Este foarte bun pentru coate si genunchi, dar si pentru pielea mai groasa de pe picioare si fese. Poti prepara acelasi produs folosind 150 de grame de zahar in loc de sare.
(sursa: "Ghid de frumusete naturala", editura Marabout.)

Tratament pentru par blond natural

Parului blond natural ii poate fi redata stralucirea, iar tenta cenusie a culorii poate fi inalaturata, nu cu vopsea de par, ci cu un tratament natural. Prepara o infuzie din sase plicuri de ceai de musetel la un litru de apa. Lasa plicurile in apa minim 20 de minute. Stoarce intr-un vas separat sucul unei lamai.
Dupa ce te-ai spalat pe cap, clateste-ti parul cu infuzia de musetel, deasupra unui lighean ca sa nu se piarda. Adauga in ceaiul de musetel sucul de la lamaie si clateste-ti a doua oara parul. Daca poti, usuca-ti parul in bataia razelor soarelui, in balcon de exemplu! Lumina soarelui va intensifica nuanta parului tau si ii va da stralucire. Repeta tratamentul de doua ori pe luna. (sursa: "Ghid de frumusete naturala", editura Marabout.)

Demachiant pentru ochi sensibili

De multe ori demachiantul clasic, este iritant pentru ochi. Uita de ochi rosii, iritati. Incearca asta!
Ai nevoie de un flacon mic, in care trebuie sa amesteci 10 cl de ulei de ricin, 20 cl de ulei de migdale dulci si 20 cl de infuzie de albastrele (gasesti albastrele la plafar sau in magazinele naturiste). Amesteca toate aceste ingrediente si pastreaza solutia la figider, pana se termina (dar nu mai mult de doua saptamani). Ideal este ca solutia sa nu ajunga in contact decat cu dischete de demachiat perfect curate.
Agita bine solutia inainte de a o folosi. (sursa: "Ghid de frumusete naturala", editura Marabout.)

Anticearcan


Oboseala, munca ore intregi in fata calculatorului, poluarea - sunt atatea motive pentru care ne trezim cu ochii umflati sau incercanati... Exista un remediu perfect. Doua pliculete de ceai verde, oparite cu apa. Lasa-le sa se raceasca putin pe o farfurie si apoi pune-le in congelator cinci minute. Asaza pe fiecare ochi un pliculet de ceai si pastreaza compresea cinci minute. Rezultatele sunt spectaculoase.

Tonic pentru ten


Poti alterna tonicul din apa de roze, cu cel facut din patrunjel.
Daca il pui intr-un pulverizator si il tii in frigider, il poti pastra o saptamana.
In jumatate de litru de apa plata care fierbe, adauga o legatura mare de patrunjel proaspat, intreaga, bine spalat inainte. Lasa sa clocoteasca incet un sfert de ora. Da deoparte, acopera si lasa sa stea circa o ora. Filtreaza si pastreaza la rece. Daca vrei sa dai o aroma acestui tonic, adauga exact doua picaturi de ulei de menta (pentru tenul gras), ulei de portocale (ten normal) sau ulei de trandafiri (ten uscat si delicat). Foloseste tonicul seara si dimineata.
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anca pe 27 Ian 2012, 22:10
    Tonic cu patrunjel

    Pana cumpar o sticluta cu pulverizator nu pot sa aplic tonicul pentru ten cu dischete demachiante?

    0
    0

  • alina pe 19 Iul 2011, 21:45
    acnee

    eu am scapat de acnee cu crema Lush Vanishing cream..

    1
    0

  • lex_gabriela pe 1 Dec 2010, 18:05
    acnee...diane 35?!mai bine NU!

    si eu am probleme cu acneea...diane 35 sunt f bune in sensul ca intr-adevar,scapi de acnee, iti regleaza ciclul menstrual,nu mai ai dureri in acea perioada a lunii,etc...dar ce te faci cu reactiile adverse?! Si anume ca incepe sa iti creasca par pe fata...eu am patit-o si mai cunosc persoane care sunt intr-un stadiu mai avansat decat mine...inca nu e f vizibil...dar la soare se pot observa fire de par mai lungi(si nu e puf)...mi s-a recomandat un tratament hormonal...sper sa scap de problema asta...nu stiu daca se intampla tuturor celor care iau Diane 35,dar dr. mi-a spus ca e recomandat sa se ia concomitent cu acestea si un tratament hormonal. Numai bine!

    0
    0

  • michaela pe 17 Iun 2010, 20:44
    acneea

    am avut acnee foarte multi ani, am venit in spania si parca ca din minune mi-a disparut.problema este ca mi-au ramas cicatricele, ce pot face ?

    0
    0

  • mihaela pe 6 Apr 2010, 10:40
    creme anti-age

    Care sunt cremele din comert, care contin alfahidroxiacizi?

    0
    0

  • riana pe 22 Mar 2010, 10:31
    demachiante naturale

    ma refeream la "tonic pentru ten" de patrunjel preparat in casa...e minunat si fara parabeni...

    0
    0

  • riana pe 22 Mar 2010, 10:27
    demachiante naturale

    este foarte bun si eficace

    1
    0

  • ANDRA pe 21 Mar 2010, 19:50
    acnee

    si eu am avut probleme cu acneea....am mers la dermatolog si mi-a recomandat contraceptivele diane 35 si un gel pt ten brevoxil pe care le gasiti in farmacie...dupa 2,3 luni rezultatele au fost clar vizibile

    0
    0

  • paolla pe 25 Feb 2010, 11:42
    acnee

    vreau sa va intreb daca este adv ca masca din drojdie si albus de ou amestecate ca o pasta este buna ..... va rog sami rasp la intrebare ....va multumesc ...

    0
    0

  • aniela pe 14 Feb 2010, 22:58
    pentru tatiana cristina

    daca ai acnee adanca, nu laserul este solutia; rezolva mai intai probl din interior, cu un tratament; iti recomand roaccutane, m-a ajutat mult si pe mine; dar are multe contraindicatii, asa ca intreaba mai intai de un dermatolog;laserul..foloseste-l dupa, ca sa repari ce a lasat acneea.

    0
    0

  • gheorghe tatiana cristina pe 4 Ian 2010, 00:16
    acnee

    eu am acnee de 2 ani si am folosit un tratament pentru acnee recomandat de dermatolog 4 luni,dar mi.au aparut din nou cosuri adanci in piele...as vrea sa stiu daca se poate face un tratament cu laser care sa.mi rezolve definitiv problema.

    0
    0

  • mariaeuph pe 13 Aug 2009, 13:48
    super tare

    imi trebuia pentru unghii un tratament si e bun ! l-am incercat e super tare !! nush daca aici sau la alt capitol de tratamente in casa dar e bun :X

    0
    0

  • stoean pe 4 Iul 2009, 13:05
    cosuri

    eu am tenul uscat si totusi am cosuri. ce sa fac?

    1
    0

  • Otilia pe 19 Iun 2009, 15:01
    da, smantana!

    Preparatul este facut cu apa fiarta, deci fara germeni sau microbi, in plus smanatana din comert este in 99% pasteorizata, asa ca iar ceva perfect curat! Smantana functioneaza ca principal element demachiant, chiar daca sunt (intradevar), uleiuri, ele sunt pentru hidratare. Prepara-l cu incredere, este foarte bun!

    0
    0

  • mada pe 19 Iun 2009, 14:15
    smantana?

    nu stiu cat de ok e smantana aia in lotiunea demacheanta.cred ca se strica repede chiar si la frigider. si pt ce mai e smantana daca are ulei pt hidratare?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod