9 suplimente care sunt mai ieftine și mai eficiente decât cremele antirid

Cremele antirid conțin vitamine, minerale și ingrediente precum antioxidanți, acizi grași sau colagen. Dar știai că poți lua acești nutrienți sub formă de suplimente?
Cele mai multe astfel de ingrediente sunt mult mai eficiente atunci când se găsesc deja în organism. Le poți lua sub formă de suplimente, având un efect mult mai puternic decât aplicate local, sub formă de creme. Altele, în schimb, au un efect puternic atunci când intră în contact direct cu pielea. Iată 9 suplimente benefice pentru pielea ta:

Vitamina E

Vitamina E este un antioxidant puternic. Combinația de vitamina E și vitamina C stimulează capacitatea pielii de a se proteja de razele ultraviolete, de radicalii liberi și stresul oxidativ, prevenind îmbătrânirea prematură. 

Gel cu acid ferulic

Acidul ferulic are un efect hidratant, uniformizează textura pielii, stimulează microcirculația, crește producția de elastină și colagen, prevenind fotoîmbătrânirea. Cercetătorii au descoperit că cea mai eficientă formă în care se poate folosi acidul ferulic este gelul. Acesta etse ușor absorbit în piele și îmbunătățește bariera naturală de protecție a pielii.
Aplică de 2-3 ori pe săptămână, evitând zona ochilor.
Testează gelul cu acid ferulic pe mână înainte de a aplica pe ten. Vei putea să observi astfel dacă pielea ta îl tolerează.

Vitamina A

Vitamina A stimulează producția naturală de colagen la nivelul pielii și îmbunătățește în același timp imunitatea pielii. Retinolul, o substanță despre care se știe că are efecte benefice asupra pielii, precum uniformizarea culorii, estomparea petelor pigmentare, prevenirea ridurilor și eliminarea coșurilor, este derivată din vitamina A.

Colagen

Colagenul este o proteină care face în mod natural din structura pielii. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, nivelul colagenului din organism scade și trebuie refăcut prin intermediul suplimentelor. Cercetătorii au descoperit că suplimentele de colagen îmbunătățesc aspectul pielii în opt săptămâni. Pielea își recapătă elasticitatea și are un aspect suplu și hidratat.

Acid hialuronic

Atunci când nivelul acidului hialuronic din piele scade, tenul devine mai uscat, deshidratat și lipsitit de elasticitate. Cercetătorii japonezi au efectuat un studiu, în cadrul căruia au împărțit participanții în două grupuri.
Primul grup a primit pastile placebo, iar cel de-al doilea grup a primit capsule de 120mg de acid hialuronic pe zi. După 12 zile, persoanele din al doilea grup au observat că ridurile lor au devenit mai puțin vizibile.

Ulei de cupuacu

Cupuacu este o plantă tropicală înrudită cu cacaua. Uleiul de cupuacu este ușor absorbit în piele și ajută la reținerea unei cantități mai mari de apă decât oricare alt ulei natural. Cupuacu conține antioxidanți puternici și acizi grași esențiali care ajută tenul să-și păstreze tinerețea. Folosește în fiecare seară, în locul unei creme obișnuite de față. 

Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant eficient, care protejează pielea de radicalii liberi și stresul ooxidativ. Ajută pielea să se refecă în urma arsurilor solare și are capacitatea de a stimula vindecarea și reînnoirea celulară. În afara efectelor benefice asupra pielii, vitamina C stimulează în același timp sistemul imunitar.

Acidul lipoic

Cunoscut și ca vitamina N, acidul lipoic ajută la neutralizarea radicalilor liberi. În asociere cu alți antioxidanți, precum vitamina C și vitamina E, are un rol antiîmbătrânire.
În același timp, reduce inflamația și ajută la reconstituirea colagenului.

Coenzima Q10

Cercetătorii au descoperit că această coenzimă reduce semnificativ ridurile, prevenind pierderea elasticității pielii și îmbunătățindu-i textura. Deși nu are un rol de protecție solară și nu hidratează pielea, este esențială pentru a menține tenul tânăr. 

În afara acestor suplimente care te pot ajuta să ai o piele frumoasă din interior, poți folosi și alte remedii naturale pentru ten care înlocuiesc cu succes produsele din comerț. Iată ce să încerci:

Uleiul de argan - Cercetătorii au descoperit că, folosit zilnic, uleiul de argan poate îmbunătăți elasticitatea pielii în 60 de zile. Stimulează capacitatea pielii de a se menține hidratată și suplă.
Uleiul de migdale - Datorită conținutului de vitamina E și K, acest tip de ulei grăbește vindecarea pielii și crește elasticitatea.
Ulei din sâmburi de struguri - Acest ulei conține numeroase vitamine și acizi grași benefici, printre care acidul palmitic, care stimulează producția de colagen și elastină, acidul stearic, care protejează pielea de soare, sau acidul linoleic, ce are efect antioxidant.
Uleiul de susan - Conține trei tipuri de antioxidanți, care protejează pielea de efectele nocive ale soarelui și încetinesc procesul de îmbătrânire.