Proprietățile sale excelente o transformă într-un ingredient de bază în tratamentele de înfrumusețare pe care le poți face acasă. Poate fi folosită ca mască pentru ten, șampon, loțiune de corp și în numeroase alte moduri eficiente.
Mierea are proprietăți vindecătoare, având efecte antiseptice, antibacteriene și antiinflamatoare. Dar asta nu înseamnă că orice tip de miere are aceste efecte. Specialiștii citați de womenshealthmag.com susțin că mierea 100% naturală, neprelucrată termic, este cea mai eficientă. De obicei, mierea din comerț este fiartă pentru a se preveni zaharisirea, proces prin care nutrienții și proprietățile benefice sunt afectate.
Iată cum să folosești mierea pentru a avea o piele mai sănătoasă și un păr frumos:
Mască de față hidratantă
"Proprietățile hidratante și calmante ale mierii te ajută să ai un ten catifelat, radiant și strălucitor. Zaharurile conținute de miere sunt un humectant natural, ceea ce înseamnă că măresc conținutl de apă al pielii și reduc senzația de piele uscată, chiar și după ce mierea a fost îndepărtată de pe față", declară cosmeticiana Ildi Pekar.
Aplică mierea pe pielea curată și las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță, masând delicat fața.
Exfoliant delicat
Un alt efect mai puțin cunoscut al mierii este acela de a exfoliant. "Enzimele din miere funcționează precum un exfoliant delicat, eliminând celulele moarte și ajutându-ți pielea să fie mai sănătoasă și mai radiantă", susține specialistul.
Aplică mierea pe ten și masează cu mișcări circulare.
Las-o să acționeze câteva minute, apoi clătește-te.Estompează cicatricile
Mierea este excelentă pentru a accelera vindecarea rănilor. Antioxidanții din miere hrănesc pielea afectată, grăbind vindecarea și având efect de reducere a cicatricilor. De asemenea, mierea Manuka, originară din Australia, are proprietăți naturale antiseptice care previn infectarea rănilor și reduc formarea cicatricilor.
Masează zona afectată cu puțină miere, lasă să acționeze timp unu, două minute, apoi clătește.
Tratament împotriva acneei
Datorită efectelor sale antiinflamatorii, mierea reduce zonele înroșite și umflate ale coșurilor. De asemenea, proprietățile sale antibacteriene combat bacteriile care provoacă apariția coșurilor. "Pentru că mierea menține pielea hidratată, ajută la reglarea și controlarea producției de sebum", susține specialistul.
Aplică miere direct pe zona afectată de coșuri, lasă să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește-te.
Tratament pentru baie
Poți folosi mierea și pentru îngrijirea corpului, nu doar pentru ten. Efectele hidratante ale mierii îți vor face pielea catifelată și frumoasă.
Pune două linguri mari de miere într-o cană cu apă fierbinte și amestecă până când mierea este complet dizolvată.
Toarnă în cada cu apă caldă și fă o baie relaxantă, care îți va hidrata în același timp pielea.Hidratant pentru cuticule
Pielea din jurul unghiilor se poate usca excesiv, devenind aspră și inestetică. Dar mierea te poate ajuta să hidratezi cuticulele, astfel încât să ai o manichiură perfectă, fără să tai sau să împingi cuticulele.
Freacă puțină miere pe fiecare unghie, insistând asupra cuticulelor. Lasă să acționeze timp de zece minute, apoi clătește-te.
Balsam pentru păr
"Mierea este un balsam natural excelent datorită proprietăților sale humectante. Atrage și reține apa, ceea ce îți face părul mai mătăsos și mai sănătos", declară pentru womenshealthmag.com hairstilistul Felix Fischer. "Părul tău va fi moale, hidratat și va avea o strălucire sănătoasă", adaugă specialistul.
Amestecă două linguri cu miere cu o lingură cu apă pentru a o subția suficient de mult încât să o poți aplica pe păr. Folosește-o așa cum ai folosi un șmapon, pe părul umed, lasă să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește cu apă caldă.
Aplică de două ori pe săptămână.Balsam de buze
Pentru că este un ingredient natural intens hidratant, miere este benefică și pentru tratarea buzelor uscate și crăpate. "Proprietățile hidratante, antioxidanții și mineralele din miere hrănes și hidratează buzele", susține specialistul.
Aplică mierea pe buze, las-o să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește.
Mască hidratantă pentru păr
Îți poți face o mască hidratantă pentru păr folosind miere, o banană bine coaptă și câteva linguri cu ulei de măsline. Pune toate ingredientele în blender și mixează până ce obții o pastă fină. Aplică masca pe păr și scalp, masează bine și acoperă cu o cască pentru duș. Lasă masca să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește cu apă călduță și șamponează. O poți folosi de două, trei ori pe lună.
Posteaza comentariu