Iar tehnicile de înfrumusețare folosite de foarte mult timp de către femeile din China devin tot mai populare în întreaga lume. Chinezoaicele reușesc să aibă un ten impecabil, fără pete, coșuri, imperfecțiuni sau riduri accentuate. Iată șapte trucuri pe care să le încerci pentru a avea o piele perfectă:
Acupunctura și presopunctura
Ambele metode sunt derivate din medicina tradițională chineză și sunt folosite pentru a stimula anumite puncte despre care se crede că reechilibrează circulația energiei în corp. Aplicarea presiunii, fie că este realizată cu ajutorul degetelor sau a unor mici unelte, ajută la detoxifierea pielii, activează producția de colagen, estompează cicatricile și chiar ajută la reducerea simptomelor provocate de eczeme sau psoriazis.
Rolele de jad și instrumentele pentru sculptare facială
Rolele de jad, care au devenit extrem de populare în ultimii ani, își au originea în China, împreună cu alte instrumente pentru masaj sau presopunctură pe care le poți folosi acasă, inclusiv Gua Sha. "Unul dintre cele mai importante aspecte legate de frumusețe pentru femeile din China este de fapt forma feței, nu cât de bine arată machiajul", declară pentru popsugar.com Yilin Wang, fondatoarea brandului de îngrijirea pielii W=Hb2.
"Chipurile cu forme 'ideale', precum cele în formă de ou sau bărbia în formă de V, sunt considerate cele mai frumoase. Nu contează cât de lungi sunt genele sau cât de voluminoase sunt buzele", adaugă Yilin. Acesta ar putea fi motivul pentru care metodele de sculptare facială și cele de drenaj limfatic, care scad efectul de față umflată, sunt foarte importante în ritualurile de înfrumusețare din China.Fasolea mung pentru acnee
Folosită la prepararea prăjiturilor, a tăițeilor, supelor și multe altele, fasolea mung este o parte importantă din dieta oamenilor din China, dar este folosită și pentru a trata probleme ale pielii precum acneea sau iritațiile.
Această leguminoasă este bogată în antioxidanți și fitonutrienți, motiv pentru care este un ingredient eficient în măștile pentru ten și alte tratamente de înfrumusețare.
Ceaiul verde
Este cunoscut faptul că în China se consumă foarte mult ceai din plante. "Există diferite tipuri de ceai pentru diferite probleme ale pielii", dar cel mai popular a fost întotdeauna ceaiul verde, declară Yilin Wang.
Pentru că este antiinflamator și conține antioxidanți, consumul de ceai verde poate avea efecte pozitive nu doar asupra pielii, dar și asupra sănătății organismului în general.
Turmericul
Turmeric latte este o băutură în trend în cafenelele de top din întreaga lume, dar chinezoaicele folosesc turmericul și aplicat topic, sub forma măștilor de față. Îți poți face o masca cu turmeric prin amestecarea pudrei de turmeric cu lapte sau miere, pentru un tratament exfoliant și hidratant.
Nu uita că turmericul pigmetează pielea, deci este de preferat să nu-l lași să acționeze prea mult pe ten.Troscot chinezesc (He Shou Wu)
Folosit în medicina tradițională chineză încă din anul 800 î.Hr., He Shou Wu sau troscotul chinezesc ajută la rejuvenarea pielii, dar și la tratarea părului rar. Foarte puțină pudră de He Shou Wu, aproximativ un sfert de linguriță, poate fi adăugată în ceai sau smoothie pentru a beneficia de efectele sale pozitive pentru piele și păr.
Apa de orez
Atât în China, cât și în Coreea, femeile se spală pe față cu apă de orez, fiind o tradiție transmisă din generație în generație. Se spune că apa de orez poate uniformiza culoarea pielii și are proprietăți antiinflamatoare.
De asemenea, poate îmbunătăți textura pielii și îi poate stimula fermitatea.