Nu este atât de ușor precum pare deoarece mulți factori influențează felul în care te speli pe față. Dacă vrei ca pielea ta să arate foarte bine și să își păstreze strălucirea trebuie să fii atentă la fiecare detaliu.
Iată ce greșeli trebuie să eviți în momentul în care te speli pe față:
1. Nu alegi corect temperatura apei
„Apa prea fierbinte va usca pielea, în timp ce apa rece nu va deschide porii. Apa călduță este cea mai bună opțiune, nici prea caldă, nici prea rece”, explică dr. Michele Green, dermatolog din New York.
2. Te speli prea des
„Persoanele cu tenul uscat nu trebuie să se spele pe față decât o dată pe zi și cele care au tenul gras de maximum două ori. Dacă te speli mai des nu vei face decât să usuci pielea și să determini o producție excesivă de sebum creată pentru a compensa deshidratarea”, explică dr.
Mona Gohara, dermatolog de la Yale. Dacă te speli o singură dată pe zi nu face acest lucru dimineața, ci seara pentru a elimina praful, impuritățile, celulele moarte și substanțele poluante acumulate pe piele de-a lungul zilei. Nu numai razele soarelui pot îmbătrâni pielea, ci și substanțele poluante toxice din mediul înconjurător.
3. Exfoliezi tenul prea des
Acțiunea de exfoliere este utilă pentru îndepărtarea pielii îngroșate și a stratului de celule moarte pentru a permite substanțelor active din produsele de îngrijire să fie absorbite mai bine, însă exfolierea zilnică poate provoca deshidratarea și descuamarea tenului. „Sentimentul de piele curată care scârțâie va cauza iritații în timp. Limitează numărul de exfolieri și folosește astfel de produse doar o dată pe săptămână”, recomandă dr.
Ivy Lee, dermatolog din Pasadena, California.
4. Folosești o cârpă murdară
Utilizarea unei cârpe curate și moi este esențială pentru curățarea eficientă a tenului, dar trebuie să o înlocuiești în fiecare zi. „Dacă nu folosești o altă cârpă zilnic ar fi mai bine să folosești doar degetele când te speli pe față. De asemenea, trebuie să-ți schimbi și prosopul pe care te ștergi o dată la două zile pentru a preveni acumularea bacteriilor. Este ușor să uiți, dar acneea sau agravarea celorlalte afecțiuni dermatologice îți vor aduce aminte de acest simplu gest care îți menține tenul curat, fără imperfecțiuni. Umezeala este condiția de bază pentru proliferarea bacteriilor dăunătoare pielii”, spune dr.
Gohara.
5. Cârpa pe care o folosești nu este destul de moale
O cârpă moale este o alternativă utilă pentru aplicarea unui produs de curățare a feței, dar dacă are fibre abrazive va provoca o reacție cutanată negativă.
6. Folosești șervețele demachiante
Sunt mai bune decât nimic atunci când ești obosită, dar nu ar trebui să le folosești în fiecare zi, ca bază a ritualului tău de îngrijire. „Nu curăță pielea în profunzime și foarte adesea conțin substanțe iritante. Păstrează o cutie de șervețele demachiante în geanta pentru antrenamentele de la sală, dar spală-te cu gel și apă atunci când ajungi acasă. Aceste șervețele sunt utile și dacă te întorci foarte târziu de la o petrecere și ai de ales între a dormi cu machiajul și a-l curăța cu ajutorul șervețelelor”, explică dr.
Green.
7. Folosești produsul greșit
„Gelurile care fac spumă sunt potrivite pentru tenul gras, dar vei avea nevoie de un produs mai emolient dacă ai tenul normal sau uscat. Acidul salicilic este util în cazul unei producții ridicate de sebum, dar nu și pentru pielea deshidratată. Niciun produs nu este nociv în mod izolat, dar trebuie să-l alegi în funcție de tipul tău de ten”, recomandă dr. Gohara.
Posteaza comentariu