5 soluții naturale pentru o piele curată

Vrei o piele netedă, fără imperfecțiuni sau roșeață? Nu ai nevoie neapărat de produse scumpe. Îți poți prepara singură rețete utile pentru curățarea feței.
Există și soluții naturale pentru a preveni acneea sau rozaceea, în timp ce cureți tenul de sebum, praf și celule moarte. Nu este foarte complicat să obții și tu o piele netedă și catifelată dacă pornești de la o metodă optimă de curățare și împrospătare a pielii. În loc să te lași păcălită de ambalajele colorate care ascund produse cu ingrediente abrazive care agresează pielea, mai bine învață să folosești ingrediente fără efecte secundare pentru a avea un ten luminos.

 
Iată ce variante naturale ai la dispoziție pentru o piele curată și fină în fiecare zi:

 
1. Soluții naturale pentru o piele curată: Ulei de cocos

Acest ulei poate elimina excesul de sebum și strălucirea neplăcută a teului mixt sau gras fără să agreseze pielea. Are proprietăți antibacteriene și antifungice, hidratează pielea și este potrivit chiar și în cazul dermatitei atopice.
Cu toate acestea, dacă suferi de acnee moderată sau severă, este recomandat să faci un test pe o porțiune mică de piele pentru a observa dacă provoacă apariția coșurilor.
 
Cum să procedezi: Masează o linguriță de ulei de cocos pe față și gât timp de 30 de secunde. După aceea aplică un prosop încălzit pentru a deschide porii, așteaptă 30 de secunde, apoi elimină uleiul prin tamponarea cu o cârpă umedă.

 
2. Soluții naturale pentru o piele curată: Oțet de mere

Oțetul de mere este un remediu util pentru refacerea pH-ului pielii, eliminarea punctelor negre, diminuarea gravității leziunilor acneice și prevenirea deshidratării sau a producției excesive de sebum.
 
Cum să procedezi: Amestecă o parte de oțet de mere cu două părți de apă și aplică pe față cu ajutorul unei dischete demachiante. Lasă să se usuce, apoi aplică un strat generos de cremă hidratantă.

 
3. Miere și lămâie

Această combinație are efect hidratant și antiseptic, fiind soluția ideală pentru a calma pielea în timp ce o cureți. Mierea are proprietăți antibacteriene și conține antioxidanți, prevenind acneea și încetinind procesul de îmbătrânire a pielii.
Este utilă și dacă vrei să-ți revigorezi tenul și să elimini aspectul tern al pielii. Sucul de lămâie conține vitamina C, un antioxidant cu proprietăți antimicrobiene și astringente care va da un plus de strălucire pielii, prevenind luciul și imperfecțiunile.
 
Cum să procedezi: Combină 2 linguri de miere cu o lingură de suc de lămâie. Încălzește amestecul în palme, apoi aplică un strat subțire pe față și gât. Lasă să se usuce, apoi clătește-te cu apă călduță.

 
4. Soluții naturale pentru o piele curată: Iaurt

Este o soluție excelentă pentru a-și curăța tenul deoarece este bogat în proteine și acid lactic. Aceste componente ale iaurtului elimină toxinele din piele. Aplicarea frecventă de acid lactic la suprafața pielii exfoliază stratul de celule moarte, iar proteinele elimină aspectul de pori deshiși, reduc ridurile și liniile de expresie și mențin nivelul optim de hidratare.
 
Cum să procedezi: Folosește iaurt simplu și masează delicat 2-3 linguri pe față și pe gât pentru a elimina urmele de machiaj, praf și sebum.
Lasă să acționeze 5-10 minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

 
5. Soluții naturale pentru o piele curată: Ulei de măsline

Acest ingredient benefic din cadrul meniului zilnic te poate ajuta și să-ți protejezi pielea. Uleiul de măsline este ideal pentru pielea deshidratată, iar antioxidanții și grăsimile benefice din componența lui previn efectele nocive ale radicalilor liberi, calmează pielea iritată și reduc roșeața.
 
Cum să procedezi: Prepară un amestec din 3 linguri de ulei de măsline, o lingură de oțet  și ½ cană de apă. Acest mix de ingrediente va preveni petele pigmentare, elimină bacteriile și menține pielea netedă, fără riduri. Poți fie să aplici amestecul și să îl lași să acționeze o oră, apoi să-l clătești cu apă rece, fie să-l consideri o cremă de noapte și să-l lași pe piele până dimineața.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.