Adevărul este că după ce depășim vârsta de 30 de ani, pielea începe să piardă din toate acele elemente care o fac în mod natural să pară sănătoasă și tânără. „Până la vârsta de 30 de ani pierdem aproximativ 50% din totalul de colagen din piele. Producția de acid hialuronic încetinește, iar reînnoirea celulară are loc o dată la patru, șase săptămâni. Totul începe să încetinească”, declară pentru whowhatwear.co.uk esteticiana vedetelor, Michaella Bolder.
Ce înseamnă acest lucru și ce putem face pentru a reduce cât mai mult efectul anilor asupra pielii? Secretul este îngrijirea corectă și folosirea acelor ingrediente esențiale care te ajută să-ți menții tenul frumos de-a lungul anilor. Iată care sunt cele 5 produse pentru îngrijirea tenului pe care orice femeie de peste 30 de ani ar trebui să le folosească:
Acizi
Te bucuri că ai scăpat de coșurile care te-au „bântuit” în adolescență și la 20 și ceva de ani. Însă nu te bucura prea mult. Acneea de vârstă adultă și în special comedoanele și punctele negre te pot urmări și după vârsta de 30 de ani.
Este vorba în special de acneea de cauză hormonală, care apare cu regularitate în anumite zone ale feței, în special pe bărbie și în jurul gurii. Exfolierea regulată, elimarea celulelor moarte și eliberarea porilor sunt esențiale pentru a avea un ten curat și luminos, fără imperfecțiuni. Iar produsele pe bază de acizi AHA sau BHA te ajută să obții toate aceste efecte benefice. Folosește un produs cu acizi o dată sau de două ori pe săptămână, de preferat seara, și aplică zilnic cremă cu protecție solară cu factor peste 30. Printre acizii pe care îi poți folosi se numără acidul glicolic, acid salicilic, acid lactic, acid merulic etc.
Vitamina C
Poate ai auzit deja că este important să folosești un produs cu vitamina C pentru îngrijirea tenului. Dar ce efect are și de ce este necesară? Pentru început, trebuie să știi că vitamina C este un antioxidant foarte puternic. Acest lucru înseamnă că luptă împotriva efectelor negative pe care le au factorii de mediu asupra tenului, adică razele UV și poluarea.
Din păcate, când ajungem la vârsta de 30 de ani efectele radicalilor liberi asupra pielii încep să devină vizibile sub forma ridurilor sau a petelor pigmentare. „Vitamina C are capacitatea de a eradica din piele radicalii liberi care degradează celulele. Practic 'mănâncă' radicalii liberi”, spune specialista. În afară de asta, vitamina C este excelentă pentru a estompa petele pigmentare și a oferi luminozitate tenului. Un dezavantaj este faptul că vitamina C se oxidează rapid și este instabilă, ceea ce înseamnă că ai nevoie de un produs de foarte bună calitate pentru a beneficia cu adevărat de toate efectele sale. Serumurile cu vitamina C care conțin acid ferulic au o stabilitate mai bună decât cele fără acid ferulic.
Serum cu acid hialuronic
Regula de bază este următoarea: cu cât înaintăm în vârstă, cu atât mai puternice trebuie să fie ingredientele active pe care le folosim. Iar acidul hialuronic este unul dintre acele ingrediente de care pielea noastră are cu adevărat nevoie. Dacă te sperie cuvântul „acid”, acidul hialuronic nu este de fapt un acid în forma la care ne gândim de obicei.
În timp ce majoritatea acizilor exfoliază pielea, acidul hialuronic este un hidratant puternic care există în mod natural în piele.Având capacitatea de a reține de 1000 de ori mai multă apă decât masa sa, acidul hialuronic este capabil să mențină pielea hidratată și să-i ofere acel aspect suplu și sănătos. Odată cu vârsta de 30 de ani, nivelul acidului hialuronic din piele începe să scadă.
Folosirea unui serum cu acid hialuronic reface capacitatea pielii de a se menține hidratată și frumoasă. Aplică serumul cu acid hialuronic dimineața și seara. Dacă folosești un produs cu retinol seara, folosește acidul hialuronic cu zece minute înainte de a aplica retinol.
Retinol
După vârsta de 35 de ani este momentul ideal de a include retinolul în ritualul tău de îngrijire a pielii. Retinolul este o formă a vitaminei A care stimulează procesul natural de reînnoire celulară și este unul dintre puținele ingrediente cosmetice antirid cu acțiune dovedită științific. „Retinolul chiar poate face minuni pentru pielea ta. Îmbunătățește textura, reduce dimensiunea porilor și estompează ridurile și petele pigmentare.
Cele mai multe femei observă rezultatele folosirii retinolului”, declară medicul dermatolog Lauren Hamilton.Bineînțeles, nu este totul numai lapte și miere. „Efectele secundare ale retinolului sunt înroșirea și descuamarea pielii, dar se reduc pe măsură ce pielea se obișnuiește cu acest ingredient. Începe cu o concentrație redusă de două ori pe săptămână, noaptea, și crește treptat aplicarea și concentrația”, spune medicul.
SPF
Aplicarea zilnică a cremei cu SPF trebuie să înceapă încă de la 20 de ani dacă vrei să previi îmbătrânirea prematură a pielii. Dacă la 20 de ani este mai mult o măsură preventivă, de la 30 de ani începi deja să observi semnele expunerii prelungite la soare. „Efectele nocive ale razelor UV încep să se vadă pe piele începând cu vârsta de 30 de ani. În timp ce vitamina C și retinolul sunt necesare pentru a reduce răul deja făcut, SPF-ul folosit zilnic are rolul de a preveni apariția și mai multor efecte nocive cauzate de soare”, spune esteticiana.
Posteaza comentariu