În mod sigur ai auzit de nenumărate ori că trebuie să folosești cremă cu factor de protecție solară. Dar trebuie să știi efectele nocive ale soarelui nu se limitează doar la arsuri dureroase. Excesul de sebum, acneea și eczemele pot fi agravate de razele soarelui. De aceea este foarte important să îi oferi pielii îngrijirea și protecția de care are nevoie. Iar măștile naturale reprezintă una dintre cele mai ieftine și eficiente metode. Albușul de ou este unul dintre ingredientele deosebit de benefice pentru protecția pielii pe timpul verii.
Ouăle sunt adevărate concentrate nutritive și au fost folosite de secole în produsele de înfrumusețare. Un singur ou conține aproape patru grame de proteine și o mulțime de vitamine și minerale precum calciu, magneziu și folat.
Pentru tenul matur, albușul de ou poate contribui la sporirea elasticității și fermității pielii. Dacă ai pori lărgiți sau ten predispus la apariția acneei, albușul de ou micșorează porii și ajută la eliminarea impurităților din interiorul lor. Iar dacă pielea ta este grasă, albușul de ou contribuie la reglarea producției de sebum la nivelul glandelor sebacee.
Iar acești nutrienți sunt beneficii pentru toate tipurile de piele. Pentru tenul matur, albușul de ou poate contribui la sporirea elasticității și fermității pielii. Dacă ai pori lărgiți sau ten predispus la apariția acneei, albușul de ou micșorează porii și ajută la eliminarea impurităților din interiorul lor. Iar dacă pielea ta este grasă, albușul de ou contribuie la reglarea producției de sebum la nivelul glandelor sebacee.
De asemenea, măștile cu albuș de ou sunt foarte versatile. Poți adăuga uleiuri esențiale, ierburi sau aloe vera pentru a trata țintit problemele tenului tău. Este important să folosești ouă organice sau de țară pentru a beneficia cât mai mult de proprietățile nutritive ale albușului.
Descoperă trei măști faciale cu albuș de ou care te ajută să refaci tenul și să îl protejezi pe timpul verii:
Mască cu albuș de ou pentru ten gras
Ingrediente:
un albuș de ou
zeama de la o jumătate de lămâie
o linguriță cu miere
Bate bine albușul de ou și apoi amestecă toate ingredientele. Aplică masca pe față și las-o să se usuce timp de 15-20 de minute.
Clătește-te apoi cu apă călduță. zeama de lămâie acționează precum un agent de uniformizare a nuanței pielii și în același timp dizolvă excesul de sebum. Mierea are efect hidratant datorită proprietăților sale humectante care atrag și mențin apa în interiorul pielii. Mierea are și efect antibacterian, ceea ce înseamnă că protejează pielea de bacteriile care duc la formarea acneei.Mască cu albuș de ou pentru curățarea porilor
Ingrediente:
un albuș de ou
o lingură cu zahăr alb
două lingurițe cu amidon de porumb
Amestecă toate ingredientele și aplică apoi masca pe față. Las-o să se usuce timp de 15-20 de minute. Dezlipește masca cu grijă, foarte lent. Clătește-te cu apă caldă.
Albușul de ou va hrăni pielea și îi va oferi fermitate, pentru un aspect întinerit. Zahărul exfoliază tenul și te ajută să scapi de celulele moarte de piele. În același timp, amidonul de porumb va absorbi orice urmă de murdărie și sebum. După ce ai clătit fața și ai tamponat cu un prosop curat, aplică puțin gel de aloe vera pe zonele cu piele sensibilă.Mască cu albuș de ou pentru ten iritat
Ingrediente:
un albuș de ou
o linguriță cu gel de aloe vera
o linguriță cu ceai de mușețel
Amestecă toate ingredientele într-un bol mic și bate bine până când obții o compoziție omogenă. Aplică masca pe pielea curată și lasă să se usuce timp de 20 de minute înainte de a te clăti cu apă rece.
Gelul de aloe vera și ceaiul de mușețel contribuie la calmarea pielii iritate. Nu este recomandat să aplici această mască pe pielea afectată de arsuri solare.
Posteaza comentariu