Este foarte ușor în prezent să-ți schimbi culoarea părului. Trebuie doar să-ți alegi nuanța de vopsea dorită. Dar sunt și dezavantaje: dacă te-ai vopsit o dată, vei fi nevoită să te vopsești cu regularitate lună de lună. Rădăcinile naturale care cresc vor deveni vizibile dacă trece prea mult timp între două vopsiri. Pe de altă parte, vopsirea repetată afectează sănătatea părului, care va deveni mai uscat și deteriorat.
Din fericire, există și soluții naturale ca să închizi părul la culoare. Este vorba despre ingrediente naturale care pigmentează părul și care nu au efecte secundare. O variantă este vopsirea părului cu frunze de nuc. Este una dintre cele mai eficiente metode, fiind folosită de mult timp în țara noastră.
Ce trebuie să știi despre vopsirea părului cu frunze de nuc
Frunzele de nuc erau folosite de bunicile noastre pentru a-și colora părul atunci când vopselele de păr nu erau atât de ușor de procurat ca în prezent.
Frunzele de nuc conțin tanin și pigmenți care pătrund în interiorul firelor de păr și le colorează. Beneficiile vopsirii părului cu frunze de nuc
În afară de colorare, frunzele de nuc oferă o mulțime de alte beneficii părului datorită conținutului de vitamine, minerale și elemente cu efect protector. Infuzia din frunze de nuc fortifică firele de păr de la rădăcină, le redă strălucirea și contribuie la reducerea căderii părului. În același timp, are capacitatea de a regla producția de sebum, fiind o alegere foarte bună pentru persoanele care au părul gras.
Frunzele de nuc au proprietăți antiinflamatoare, antiseptice și astringente, fiind folosite și pentru tratarea unor probleme ale scalpului precum mătreață, iritații, eczeme sau mâncărimi.
Citește și: Vopsirea părului acasă. Cele mai bune trucuri dezvăluite de experți
Frunzele de nuc au proprietăți antiinflamatoare, antiseptice și astringente, fiind folosite și pentru tratarea unor probleme ale scalpului precum mătreață, iritații, eczeme sau mâncărimi.
Citește și: Vopsirea părului acasă. Cele mai bune trucuri dezvăluite de experți
Cum să procedezi pentru vopsirea părului cu frunze de nuc
Ai nevoie de 100g de frunze de nuc, pe care să le toci și să le pui la infuzat în doi litri cu apă clocotită.
Acoperă vasul și lasă la infuzat peste noapte.
După ce te-ai spălat pe cap cu șampon și ai aplicat balsam, stai cu capul aplecat pe cadă și toarnă pe păr apa colorată cu frunze de nuci.
Stoarce cu grijă părul, strânge-l într-un coc și pune-ți o cască de duș. Înfășoară-ți părul cu un prosop și lasă apa colorată cu frunze de nuc să acționeze timp de cel puțin o oră. Nu este necesar să te clătești. Usucă-ți părul cu foehnul pentru ca pigmenții să se fixeze mai bine pe firele de păr.
Pentru ca părul să se vopsească și să-și păstreze nuanța, este necesar să-ți clătești părul cu infuzia din frunze de nuc de fiecare dată când te speli pe cap.
Vopsirea părului cu frunze de nuc - dezavantaje
Soluția obținută din frunze de nuc nu are același efect precum o vopsea din comerț.
Prin urmare, vei obține o nuanțare delicată a părului, în tonuri de castaniu, șaten sau chiar blond arămiu dacă părul tău este deschis la culoare. Rezultatele depind foarte mult de nuanța inițială a părului și de cât de multe fire de păr albe ai. Din păcate, vopsirea părului cu frunze de nuc cu acoperă firele de păr albe, ci le nuanțează delicat.Un alt dezavantaj este acela că nuanța din frunzele de nuc poate rămâne pe pernă sau haine. Este de preferat să pui un prosop pe pernă după ce îți clătești părul cu infuzie din frunze de nuc.
Posteaza comentariu