Trucuri pentru îngrijirea părului pe care orice femeie ar trebui să le știe

În mod sigur ai învățat de-a lungul timpului o mulțime de reguli și trucuri pentru îngrijirea părului. Dar sunt unele secrete ale hairstyliștilor pe care poate nu le-ai descoperit încă.
Iată câteva dintre trucurile pentru îngrijirea părului pe care orice femeie ar trebui să le știe:

Arată-i hairstylistului tău imagini care îți plac, dar și care nu îți plac


Înainte de a merge la salon, specialiștii recomandă să găsești trei imagini cu tunsoarea sau coafura care îți place, dar și imagini cu look-uri pe care nu ai vrea să le ai. În acest fel specialistul va înțelege mai bine ce îți dorești și ce nu. Același lucru este valabil și în ceea ce privește culoarea părului. Mai multe fotografii îl vor ajuta pe hairstylistul tău să-și facă o imagine mai clară asupra ceea ce îți dorești cu adevărat.

Nu te programa la tuns în weekend


Asigură-te că vizita la salon pentru o tunsoare nu este programată sâmbăta. Este una dintre cele mai ocupate zile pentru toți hairstyliștii, prin urmare nu îți va dedica timpul și atenția necesare pentru a obține exact look-ul la care visezi.
Alege oricare altă zi din timpul săptămânii pentru o schimbare a tunsorii sau culorii părului tău. 

Spală-te corect pe cap


Este recomandat să șamponezi părul de două ori la fiecare spălare. În timpul primei șamponări îndepărtezi murdăria și sebumul, iar a doua șamponare le permite substanțelor active benefice din șampon să acționeze la nivelul părului. Dar nu uita ca la a doua șamponare să adaugi mai puțin produs, pentru că părul este deja curat.

Aplică pe vârfuri un ulei sau un balsam înainte de spălare


Dacă vârfurile părului tău sunt uscate și despicate, aplică pe ele foarte puțin ulei de cocos sau balsam de păr leave-in înainte de a te spăla pe cap. După acest pas, îți poți spăla părul așa cum o faci de obicei.
Balsamul sau uleiul va preveni deshidratarea și uscarea vârfurilor din cauza detergenților din șampon. Vârfurile sunt de obicei cele mai casante pentru că reprezintă cea mai "bătrână" parte a părului tău.

Nu îți supraîncălzi părul


Atunci când îți usuci părul cu foehnul, ar trebui să începi de la rădăcini și să continui apoi cu lungimea. Odată uscate, rădăcinile nu se vor mai aplatiza din cauza greutății lungimii ude, păstrându-și astfel volumul. De asemenea, evită să folosești o temperatură ridicată pe toata durata uscării. Aplică inițial jet de aer cald, iar când părul este uscat pe jumătate, setează foehnul pe funcția de aer rece. Părul va fi mai neted și mai strălucitor dacă este uscat cu aer rece.

Toate produsele pentru decolorarea părului au același efect


Hairstyliștii, dar și clientele lor, sunt conștienți de faptul că decolorarea părului este un proces agresiv, care afectează structura și sănătatea părului. Acesta este motivul pentru care adesea nu este folosit cuvântul decolorare, ci sinonime care descriu același proces.
Dar întotdeauna când este vorba despre deschiderea bruscă a nuanței părului sau realizarea șuvițelor deschise este utilizată tehnica de decolorare.
 

Fii răbdătoare atunci când vrei să obții culoarea ideală


O schimbare radicală a culorii, mai ales dacă optezi pentru o nuanță mult mai deschisă a părului față de cea pe care o aveai, necesită timp și răbdare. Tonul perfect poate fi obținut numai după 3-4 proceduri, care îți oferă treptat nuanța la care visezi. De asemenea, o decolorare graduală este mai puțină agresivă cu părul decât o decolorare bruscă.

Încearcă tunsorile în scări


Cele mai multe femei care își lasă părul să crească aleg să îl taie pe tot la aceeași lungime. Dar hairstyliștii recomandă întotdeuana adăugarea unor șuvițe în scări care să încadreze fața sau a unui breton pe o parte.
Astfel de detalii adaugă mai multă dimensiune părului și definesc trăsăturile feței.

 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă