Iti lasi tunsoarea sa 'expire'
"Tunsorile au un termen de valabilitate de patru pana la opt saptamani, dupa care parul incepe sa-si piarda din forma si sa devina mai greu de aranjat", spune Lisa Abbey, director de creatie al unui salon din New York. Asa ca, nu trebuie sa uiti sa mai tai din varfuri din cand in cand, pentru ca in acest mod iti ajuti podoaba capilara sa se regenereze mai rapid.
Te grabesti cand te coafezi
Daca petreci o dupa-amiaza la un salon, vei observa ca profesionistii folosesc intotdeauna clipsuri pentru a diviza parul si a obtine o coafura de senzatie. Motivul? Aceasta metoda permite caldurii din uscator sau placa sa se concentreze pe o portiune de par, un anumit timp.
Poti face si tu asta acasa. Imparte parul in trei straturi orizontale; prinde in clipsuri parul din partea de sus si de mijloc a capului si incepe sa il coafezi de jos in sus. Inainte de a trece la urmatoarea portiune de par, lucreaza cu grija la fiecare sectiune. Daca esti in graba, petrece mai mult timp aranjand parul din fata si "triseza" un pic la cel de la spate. In acest mod, nu iti vei incarca parul in niciun fel, ci vei obtine o coafura lejera, naturala.
Ignori radacinile
Daca ai acorda mai multa atentie radacinilor tale cand aplici produsele de ingrijire sau ai fi mai atenta la modul in care iti usuci parul, vei avea mai mult control asupra volumului.
Vrei mai mult volum? Usuca parul stand cu capul in jos. Vrei mai putin volum? Usuca-l stand normal, trangandu-l in jos, netezindu-l, aplatizand radacina. Daca ai grija de radacinile tale, inseamna ai grija de toate firele de par si astfel vei arata superb.
Iti arzi suvitele
Foloseste intotdeauna setarile mici sau medii de caldura ale instrumentelor de coafare. "Numai parul extrem de aspru sau ondulat poate fi coafat la temperaturi mai ridicate", spune Marc Mena, stilist senior la Warren-Tricomi Salon, in New York.
Alte modalitati de a proteja parul: spray-ul termal pentru styling (foloseste o duza sau un difuzor pentru a dispersa debitul de aer) si nu concentra caldura intr-un singur loc foarte mult timp.
Folosesti o perie prea mica
"Multe femei folosesc acea perie rotunda, mult prea mica", spune Umberto Savone, un stilist celebru din Beverly Hills, California. "O perie cu un diametru de 3 cm si cu zimti normali este potrivita parului pana la barbie, iar cea cu zimti mai scurti, poate fi folosita daca iti doresti sa adaugi extra volum parului foarte fin.
Periile medii si cele mari - 6 cm pana la 10 cm in diametru - sunt bune pentru parul mai lung si te ajuta sa creezi onduleuri moi, naturale sau sa oferi volum coafurii tale", adauga acesta..
Aplici produsele pe parul uscat
"Parul tau este foarte 'receptiv' atunci cand este proaspat spalat", spune stilistul Damian Monzillo. Este, de asemenea, mai usor sa distribui produsul uniform pe intreg parul umed. Exceptii de la aceasta regula fac spray-urile termice, care ar trebui sa se aplice pe parul uscat inainte de a utiliza instrumente de uscare, si produsele de finisare (cum este fixativul).
Pui o "supradoza" de gel si spuma
Invata sa ai masura atunci cand folosesti astfel de produse, pentru a nu-ti crea un look plat si lipsit de vitalitate. "Daca lungimea parului tau este pana la umeri, nu ai nevoie decat de ceara sau gel cat o moneda, iar spuma cat sa incapa intr-un paharel", spune Becker Chicaiza, proprietarul unui salon de coafura in Greenwich, Connecticut.
Utilizezi produse nepotrivite parului tau
Asigura-te ca produsul de styling pe care l-ai cumparat se potriveste cu textura parului tau. Spray-ul pentru radacina parului este recomandat pentru a da volum parului subtire, fara a-l trage in jos. Daca ai parul mediu, ai nevoie de un gel tip spray sau de spuma pentru a-l intari si a ridica varfurile.
Pentru netezire, un ser usor este de ajuns indreptarea parului rebel. Parul mai gros si mai aspru necesita extra hidratare si stralucire, de aceea foloseste o combinatie de ser si crema.
Ai carlionti? Sprayul pentru carlionti este recomandat pentru onduleiurile mai delicate, in timp ce cremele mai grase ajuta la controlul spiralelor mai dese si mai rebele.
Nu il lasi sa se aseze
Iti doresti ca noua ta coafura sa reziste? Lasa-ti parul sa "respire". Dupa ce ai folosit placa, de exemplu, lasa-l macar 10 minute si apoi fa retusurile de care mai ai nevoie. "Vei distruge coafura daca imediat dupa ce ai inlaturat placa vei face modificari in modul de aranjare", spune Kevin Mancuso, Nexxus creative director.
Folosesti in exces elastice pentru par
Obisnuiesti sa iti prinzi parul in coada de cal cu ajutorul benzilor de cauciuc, elasticelor sau clamelor de metal? Stiai ca daca legi parul mult prea strans cu aceste obiecte nu faci decat sa il subtiezi, "ajutandu-l" sa se rupa mai usor? Renunta la ele. Foloseste acccesorii mai putin daunatoare parului tau.
Credit foto: www.lhj.com
Comentarii (5)
ati spus sa nu ne prindem parul cu benzi de cauciuc, elastice sau clame de metal... atunci cu ce sugerati sa-l prind? eu am 14 ani si la scoala ne interzice sa avem parul desprins. ce mi-ati recomanda sa fac ? va rog dati-mi niste odei cum sa-l prind.multumesc
Vreau sa imi fac un nou look si nu stiu ce coafura mi s-ar potrivi. M-am tuns de curand si nu-mi place deloc. Este mediu si foarte filat. Am parul drept din nastere i-ar nasul destul de proeminent(putin in valuri). Cu breton nu imi sta deloc bine(parerea mea). Este cu volum si sta foarte aiurea. Mi'ar placea tare mult sa incerc o tunsoare bob pana la umeri. Dar nu stiu sigur daca mi-ar sta bine. Puteti sa'mi spune'ti alte pareri de tunsori?.Va rog frumos ajutati'ma.
hei, eu cred ca cel mai bine ar fi sa te indrepti la placa (chair daca dauneaza putin parului)
ce pot face si eu sa am parul drept nul suport este prea cret si voluminos/
Ma bucur ca mai apar si astfel de sfaturi.Chiar de curand am fost la un salon profesionist(nu unul de la coltul blocului) si am regasit cam toate sfaturile lor in alea voastre.Insa nu ati pomenit nimic de parul gras, de cel moale....ce tipuri de produse sa evitam...
Posteaza comentariu