Iata care sunt principiile de baza pentru ingrijirea parului, pentru ca acesta sa creasca atat cat vrei tu de lung, dar sa isi pastreze in acelasi timp si sanatatea.
Cu cat parul este mai lung, cu atat este mai dificil sa-l pastram sanatos si stralucitor. Daca ne gandim ca si factorii externi nu foarte nocivi, precum vantul, frigul si frecarea de haine ii pot afecta calitatea, factorii cu adevarat periculosi sunt procedurile cosmetice de la care uneori chiar nu ne putem abtine.
Printre acestea se numara uscatul cu foehnul, folosirea intensa a placii pentru indreptat parul sau a ondulatorului. Pe de alta parte, alti inamici ai parului sunt substantele chimice din vopsele, produse de styling sau solutii pentru permanent sau decolorare.
Decizia de a avea parul lung implica mult mai mult decat timp si rabdare. Pentru a creste sanatos, parul tau are nevoie de sustinere. In primul rand, pentru ca parul sa fie rezistent, trebuie sa dispuna de resursele necesare din interior, iar aceste resurse pot fi acumulate printr-o alimentatie sanatoasa.
Nimeni nu isi doreste par lung, dar degradat si lipsit de stralucire. De aceea, chiar daca structura parului tau te avantajeaza, ingrijirea adecvata este esentiala. Produsele de ingrijire, folosite regulat, pot preveni despicarea varfurilor si ruperea firelor de par.
Produsele special concepute pentru ingrijirea si intretinearea parului lung reprezinta cea mai buna alegere. Acestea contin substante nutritive si hidratante. Dintre extractele naturale benefice pentru parul lung putem enumera uleiul de masline, uleiul de cocos, uleiul de avocado, extracte din tarate de grau, lapte, proteine de origine animala etc.
Iata cateva reguli de aur pentru ingrijirea parului lung:
- aplica un balsam pentru parul lung de fiecare data cand te speli pe cap;
- foloseste intotdeauna produse pentru protectie termica daca iti indrepti parul sau il ondulezi;
- aplica o masca intens hidratanta de 2 - 3 ori pe saptamana;
- o data la doua luni, taie cativa cm din lungime; in acest fel se previne despicarea varfurilor.
Comentarii (7)
Este bine sa impletim parul,sa il tinem in coc ? Seara cum este mai bine desprins sau prins?
pentru matreata ceea ce recomand 100% natural este infuzia cu urzici.te sampozezi normal, daca e nevoie aplici si balsam si ultima clatire o faci cu infuzia de urzici(sa nu va speriati dupa prima utilizare a infuziei ca vi s-a inrautatit situatia. asa se intampla prima data.).. dupa 2, 3 spalari dispare matreata si exesul de sebum:)
ce fac ,a aparut matreata...care ar putea fi cauza..pot sa remarc ca nu'mi schimb samponul si nici balsamul..
Sfaturi bunicele, dar trebuie sa va pun in garda (fie ca sunteti femei sau barbati) ptr. a preveni ceva ce nu constientizam decat cand e prea tarziu!!! SPALATUL DES PE CAP DUCE LA INGRASAREA PARULUI (POTI SA O DAI SI IN DERMATITA SEBOREICA)!!! APLICAREA DIFERITELOR SAMPOANE SAU SUBSTANTE NEAVIZATE DERMATOLOGIC PENTRU FIECARE TIP DE PAR IN PARTE POT DUCE CHIAR LA CADERE SI CHELIE!(PE LANGA ALTI FACTORI DE CARE TREBUIE SA AVETI GRIJA)PODOABA ASTA CAPILARA E FOARTE SENSIBILA , NU VA MAI LUATI DUPA RECLAME COMERCIALE AIURISTICE! ps: nu iti cade acum dar cand o sa inceapa nimic nu il va mai opri (doar asa ameliora o vreme ) ! ASA CA MARE ATENTIE CU CE II DATI SI CUM IL INGRIJITI!(RESTUL E RECLAMA SI CAN-CAN) ps2: eu zic chiar sa intrebati un farmacist sau un dermatolog cu ce sa il tratati ptr. frumusete inainte sa faceti ceva cu parul vostru (spalare,samponare, vopsire)ca daca incepe procesul de cadere e "aleluia" cu el...putine persoane si-au mai revenit - restul chele!!!
Intersante subiecte.
As dori sa primesc si eu,daca se poate,articole despre frumusete,pe adresa mea de e-mail.Va multumesc.
Sfaturi utile.Multumim.
Posteaza comentariu