Părul tău: 5 metode naturale să-l colorezi fără vopsea permanentă

Părul tău suferă întotdeauna când este vopsit. Dacă mai vorbim şi de părul degradat, efectele unei noi revopsiri pot fi dezastruoase. Dacă îl vrei cât mai sănătos, şi totuşi visezi la o culoare vibrantă, optează pentru produsele naturale de vopsire sau cele delicate, de nuanţare.
Părul tău suferă întotdeauna când este vopsit. Dacă mai vorbim şi de părul degradat, efectele unei noi revopsiri pot fi dezastruoase.

Dacă îl vrei cât mai sănătos, şi totuşi visezi la o culoare vibrantă, optează pentru produsele naturale de vopsire sau cele delicate, de nuanţare. Iată câteva metode naturale pentru colorarea sau nuanţarea părului tău:

Ceaiul de muşeţel


Muşeţelul este cea mai bună "vopsea" dacă vrei părul blond sau într-o culoare mai deschisă. Toarnă o ceaşcă de flori de muşeţel într-un litru de apă.
Lasă muşeţelul să fiarbă timp de o jumătate de oră, apoi ia-l de pe foc şi lasă-l la răcit, apoi strecoară-l cu un tifon.

Spală-te pe cap cu şamponul tău obişnuit. Dupa şamponare şi clătire, foloseşte ceaiul de muşetel pentru a-ţi clăti. Pentru a-l putea refolosi, stai cu capul deasupra unui vas, în care să se scurgă ceaiul. La final, şterge părul şi înfăşoară-l cu un prosop.


Zeama de lămâie


Zeama de lămâie este un alt ingredient important pentru cele care doresc să îşi deschidă culoarea părului. Toarnă sucul a două lămâi într-un litru de apă.
Foloseşte amestecul pentru a-ţi clăti părul, la fel ca în cazul ceaiului de muşeţel.

Henna


Henna este o plantă cu proprietăţi puternice de colorare, motiv pentru care este folosită de mii de ani pentru vopsirea părului, a pielii şi chiar a textilelor. Nuanţele pe care le obţii folosind henna sunt roşcate.

Deşi există în comerţ diverse nuanţe de henna, acestea sunt obţinute prin combinarea plantei henna cu diverşi aditivi. Culoarea pe care o vei obţine depinde extrem de mult de culoarea naturală a părului şi de structura firului de păr. Încearcă henna pe o şuviţă de păr "ascunsă", iar dacă rezultatele te mulţumesc, poţi aplica pe tot părul.


Cafeaua


Dacă îţi doreşti un păr mai închis la culoare, cafeaua îţi poate fi de ajutor. Pentru a obţine o soluţie care să îţi poată colora părul, fă un litru de cafea foarte concentrată.

Lasă amestecul să fiarbă câteva minute, apoi ia-l de pe foc, lasă la răcit şi strecoară-l. Clăteşte-ţi părul de câteva ori şi lasă cafeaua să acţioneze fără să te clăteşti cu apă curată.


Coaja de nucă


Coaja de nucă are un efect asemănător, fiind un bun nuanţator pentru cele care vor un păr de culoare închisă.

Singura diferenţă este aceea că soluţia din coajă de nucă poate oferi părului şi o tentă roşcată.
Fierbe un pumn de coajă de nucă, până ce obţii o soluţie de culoare închisă, apoi clăteşte-ţi părul cu ea şi las-o să acţioneze.
(foto: iStockphoto)