Masca de păr: cum o alegi pe cea potrivită și ce beneficii îți aduce

S-ar putea să urăști să stai sub duș pentru acele câteva minute suplimentare, dar folosirea unei măști de păr este esențială pentru îngrijirea părului tău. Sunt tratamente puternice făcute pentru a viza problemele care pot apărea în timp pe lungimea firului de păr.

Fie că simți că podoaba ta capilară este uscată, deteriorată sau doar are nevoie de o hrănire mai profundă, acesta este produsul care te poate scăpa de toate.

Diferența principală dintre mască și balsam este faptul că balsamul poate fi folosit zilnic, având o textură mai ușoară. În schimb, masca este un tratament intensiv.

Tipul tău de păr determină cât de des ar trebui să folosești acest produs cosmetic, care este cel mai bun pentru tine și rutina ideală pe care ar trebui să o urmezi pentru a-ți îngriji părul.

Iată care sunt regulile esențiale de care să ții cont pentru a te bucura de good hair day în fiecare zi. Bonus: aplică și un machiaj discret care să completeze coafura perfectă și întoarce toate privirile.

 

Beneficiile pe care le resimți când folosești o mască de păr

 

Măștile sunt un produs cosmetic unic, deoarece, spre deosebire de șamponul și balsamul pe care le poți folosi zilnic, ele pot pătrunde mai adânc în șuvița de păr și pot vindeca firele deteriorate.

Acestea conțin de obicei ingrediente bogate în uleiuri naturale și antioxidanți care sunt mai grei în concentrație decât balsamurile.

Sunt formulate de obicei pentru a întări părul, pentru a-l hidrata și pentru a-i îmbunătăți starea. În cele din urmă, pot reduce ruperea firelor, elimina efectul de frizz, face părul mai ușor de gestionat și spori strălucirea. De asemenea, oferă hrănire în profunzime.

Așa cum nu ai folosi o mască de față în fiecare zi datorită potenței sale, aceleași reguli se aplică și pentru una pentru păr. De fapt, ele sunt aproape ca o doză medicamentoasă pentru a trata toate tipurile deteriorare a părului. Pot trata daunele de suprafață sau mecanice cauzate de pieptănare, frecarea de materiale textile, cozi de cal strânse, uscare cu prosoape și coafare la căldură.

 

Cum alegi o mască de păr potrivită pentru nevoile tale

 

Aceste tratamente de îngrijire sunt create ținând cont de anumite tipuri de păr pentru a răspunde exact tipului de deteriorare sau lipsei de hrănire de care suferă podoaba ta capilară.

Știi că este timpul să folosești o mască atunci când părul este vizibil uscat, tern sau încrețit.

Un alt motiv principal pentru a apela la o un astfel de produs este dacă părul are leziuni chimice cauzate de produse de styling, servicii de decolorare, coafură permanentă și colorare a părului. Este indicat să te sfătuiești mereu cu hairstylistul tău pentru a identifica tipul de daune cu care ai de-a face și abia apoi să investești în produsul potrivit.

El îți poate spune cel mai bine dacă ai leziuni de suprafață sau daune chimice și care produs se va potrivi cel mai bine nevoilor părului tău. De asemenea, un profesionist îți va recomanda doza necesară și îți va da indicații, spunându-ți cât de des să o folosești.

Asemenea măștilor de față, cel mai bine este să urmezi instrucțiunile de pe ambalaj pentru a te asigura că utilizezi corect produsul pentru păr.

Lăsând-o prea mult sau prea puțin timp, nu vei obține în final rezultatele mult dorite.

Părul vopsit sau tratat chimic tinde să fie cel mai deshidratat și deteriorat, făcând măștile vitale pentru rutina ta. Este important să utilizezi o mască intens hrănitoare, care te poate ajuta să-ți păstrezi culoarea proaspătă și părul sănătos.

Măștile cele mai bune sunt cele de condiționare profundă, deoarece hidratează intens și conțin ingrediente precum nucă de cocos, camelină și ulei de măsline pentru a readuce strălucirea naturală părului. Pentru părul prelucrat chimic, o mască bogată în proteine este soluția ideală. Cele care ajută la întărirea părului conțin adesea proteine, care ajută temporar la îmbunătățirea structurii părului și ajută firele să rețină apa.

Caută și tu o mască de păr cu aroma ta preferată și cu ingrediente benefice pentru podoaba ta capilară.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod