Moștenirea genetică, meniul care nu conține o cantitate echilibrată de vitamine și minerale, folosirea excesivă a plăcii de întins, a ondulatorului sau a foehn-ului, precum și stările de agitație sau anxietate pot pune în pericol părul, dar să știi că există soluții pentru a-i reda aspectul mătăsos și des. Lista de leacuri bătrânești pentru îndesirea părului creată de www.fictionhair.com îți oferă variante eficiente pentru a avea din nou un păr strălucitor, care evidențiază frumusețea trăsăturilor și crește repede.
Ingredientele utilizate sunt naturale și stimulează procesul de refacere a firelor de păr, asigurând în același timp rezistența de la rădăcini până la vârfuri. Nu te lăsa păcălită de produsele cu mulți compuși artificiali care îți promit că vei avea un păr irezistibil pentru că este posibil să subțieze și mai mult firul de păr și să accelereze căderea.
Iată ce leacuri bătrânești pentru îndesirea părului ar trebui să folosești și tu:
1. Ouă
Ouăle conțin o cantitate importantă de proteine și sunt esențiale pentru părul des și rezistent.
Bate 1-2 ouă într-un castron, apoi aplică pe păr, de la rădăcini până la vârfuri. Lasă să acționeze 30 de minute, apoi spală părul cu apă călduță și șamponul tău preferat.
2. Portocale
Conțin vitamina C și pectină, nutrienții de bază pentru refacerea strălucirii și densității părului. De asemenea, aciditatea portocalelor elimină reziduurile de fixativ, gel sau spray-uri de pe păr, lăsându-l fin, mătăsos și cu un miros discret foarte plăcut.
Rade coaja unei portocale, apoi maseaz-o pe tot scalpul. Lasă să acționeze o oră, apoi spală părul cu un șampon fără sulfați și aplică un balsam pe bază de plante.
3. Semințe de in
Sunt o sursă foarte bună de acizi grași de tip Omega-3 și proteine, fiind ingredientul de bază pentru creșterea densității părului în mod natural.
Lasă la înmuiat peste noapte ¼ cană de semințe de in.
Dimineața următoare fierbe semințele în 2 căni de apă, amestecând des. În momentul în care observi că se formează spumă oprește focul. Lasă să se răcească, apoi aplică mixul pe tot părul, concentrându-te asupra rădăcinilor, dar și a vârfurile deteriorate.
4. Ulei de ricin
Furnizează o cantitate utilă de vitamina E și acizi grași esențiali, fiind foarte folositor pentru refacerea desimii și fortificarea firelor de păr.
Vei avea nevoie de 1-2 lingurițe de ulei de ricin. Masează delicat uleiul pe scalp și pe toată lungimea părului, lasă să acționeze 30 de minute, apoi spală părul cu apă călduță spre rece și un șampon fără sulfați.
5. Frunze de sfeclă roșie
Conțin fosfor, potasiu, calciu, vitamina C și vitaminele din complexul B, fiind ideale pentru hrănirea firului de păr în profunzime, fortificare și desime ameliorată.
Va trebui să fierbi 10 frunze de sfeclă roșie, apoi să lași să se răcească.
Strecoară și aplică lichidul obținut pe păr. Lasă să acționeze 20 de minute, iar după aceea clătește-te cu apă călduță. Repetă tratamentul de patru ori pe săptămână pentru îndesirea vizibilă a podoabei capilare.
6. Usturoi
Este un tratament rapid pentru stoparea căderii și răririi părului. Strivește 5-6 căței de usturoi, apoi amestecă-i cu o linguriță de ulei de măsline sau de floarea soarelui. Aplică pe tot scalpul, masând delicat cu mișcări circulare. Lasă să acționeze 30-45 de minute, apoi spală părul cu apă călduță și șampon pe bază de plante. Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.
7. Suc de ceapă
Ceapa este o sursă excelentă de sulf, element absolut necesar pentru stimularea creșterii părului. De asemenea, ceapa are un efect antibacterian și antiinflamator și neutralizează principalele cauze ale căderii și subțierii părului.
Obține sucul dintr-o ceapă, aplică-l pe scalp și pe tot părul, apoi folosește o perie pentru a-l distribui uniform.
Lasă să acționeze 30 de minute, apoi clătește cu apă călduță spre rece. Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.