Frumuseţea ta: 7 mituri despre păr. Care sunt şi care nu sunt adevărate

Când vine vorba despre frumuseţea părului, femeile sunt capabile să facă orice pentru a se asigura că au un păr sănătos, bogat şi strălucitor.

Şi pentru că frumuseţea şi sănătatea părului sunt subiecte îndelung dezbătute de femei, au apărut de-a lungul timpului o serie de mituri, mai mult sau mai puţin adevărate. Află care sunt cele mai des întâlnite şi cât de adevărate sunt.

"Dacă mă spăl des pe cap, părul meu îşi pierde din strălucire şi se îngraşă mult mai repede
", un mit pe care foarte multe femei îl cred. Însă, este un mit total neadevărat.

Frecvenţa spălării părului depinde foarte mult de la o persoană la alta, în funcţie de cât de repede se îngraşă. Pe de altă parte, trebuie să ţinem cont de anotimp şi de activitatea zilnică pentru a alege frecvenţa optimă. Indicat este să ne spălăm pe cap de 2-3 ori pe săptămână, pentru a avea mereu un păr curat şi frumos.

"Dacă mi s-au despicat vârfurile nu e nevoie să le tai, le pot repara cu ajutorul produselor speciale
", un alt mit pe care nu ar trebui să-l crezi.



Pentru că cele mai multe femei îşi doresc un păr lung, uită uneori că tăierea vârfurilor la 2-3 luni este obligatorie. Ba mai mult, au impresia că vârfurile despicate se pot repara cu ajutorul unor produse cosmetice. Însă, acest lucru nu este adevărat. În momentul în care firul de păr s-a despicat, singura ta salvare este foarfeca. Poate vei găsi produse care îţi vor rezolva problema, însă e o rezolvare temporară. Firele despicate nu se vor "repara" niciodată ca prin minune.

Citeşte şi:

Frumuseţea ta: 10 alimente miraculoase care-ţi fac un păr strălucitor şi sănătos

"Periatul des face bine părului". Un alt mit vechi, însă cât se poate de fals. Este bine să-ţi perii părul, însă o singură dată pe zi este suficient.

Periajul ajută să previi încurcarea firelor de păr şi despicarea lor. De asemenea, stimulează circulaţia sangvină de la nivelul scalpului. Însă, un periat excesiv nu va face altceva decât să întindă sebumul de la rădăcină la vârfuri.Astfel, părul tău se va îngrăşa foarte repede. 

"Şamponul trebuie schimbat periodic"
, un mit parţial adevărat. Cu siguranţă, şamponul nu-şi pierde din eficienţă în timp. Dacă îl alegi pe cel potrivit părului tău, şamponul îşi îndeplineşte sarcinile. Pe de altă parte, este bine să mai testezi şi alte produse (măcar o dată la un an) pentru că această piaţă este într-o continuă schimbare. Iar produsele nou apărute conţin mereu formule îmbunătăţite.

Citeşte şi:

Ajută-ţi părul să crească mai repede. Află câteva trucuri!

"Balsamul hidratează scalpul". Nimic mai fals. Scalpul nu are nevoie de balsam. Balsamul şi toate tratamentele de păr se aplică pe lungimea firului, fără scalp. Atunci când aplici pe scalp, rişti ca părul tău să se îngraşe foarte repede. Dacă ai pielea scalpului deshidratată ai nevoie doar de un şampon hidratant.  

"Produsele foarte scumpe sunt cele mai bune
", un mit parţial adevărat. Nu e obligatoriu ca tot ce-i scump să fie bun, iar produsele ieftine să fie de proastă calitate. Este adevărat că unele produse mai scumpe sunt de o calitate superioară, dar la fel de bune sunt şi uleiurile naturale pentru păr, care au un preţ foarte mic.

Citeşte şi:

5 obiceiuri proaste la care trebuie să renunţi ca să ai un păr frumos

"Clătirea părului cu apă rece face părul mai strălucitor".

Un mit adevărat dacă ne gândim că după o clătire cu apă rece cuticula firului se închide. Dar foarte important este să nu te usuci cu uscătorul de păr dacă nu vrei să anulezi efectul.