Nu porni de la ideea preconceputa conform careia "nu ti se poate intampla tocmai tie". Poate ca, intr-adevar, nu te vei regasi in situatii de acest gen, dar nu se stie niciodata in ce context poti ajunge sa te patezi cu vopsea sau, nici tu nu stii cum si cand, sa ti se lipeasca o guma de mestecat in par. Ce poti face? Oare nu mai ai nici o alta solutie decat sa te tunzi? Si daca ai parul scurt? Din fericire, exista si remedii mai putin radicale...
Brr... numai la gandul unei bucati de guma de mestecat prinsa in parul tau, simti ca te cuprind fiorii. Dar, daca s-a intamplat, nu intra in panica, pentru ca problema poate fi rezolvata. Lasa foarfeca in pace! Nu ai nevoie de ea, ci de putin unt de arahide. Pune unt de arahide pe dintii unui pieptene rar si trece-l prin par, in "zona calamitata". Daca e nevoie, mai adauga putin din produsul respectiv, este posibil sa nu-ti reuseasca din prima incercare. Dar metoda chiar da rezultate, cu singura conditie sa folosesti unt de arahide cremos, si nu granulat.
O alta varianta ar sa folosesti ulei alimentar, pentru ca acesta inmoaie guma de mestecat si o lichefiaza. Pentru a preveni ingrasarea parului sau mirosul mai ciudat cauzat de untul de arahide, spalate-te pe cap imediat dupa ce ai reusit sa indepartezi complet "corpul delict".
Daca te grabeai sa te duci in baie pentru a te spala pe cap, intoarce-te din drum. In cazul de fata, apa nu da nici un rezultat - ba dimpotriva, raspandeste substanta grasa in tot parul. Raspunsul este simplu, amidon. Pune putin amidon pe portiunea afectata, dar nu masa. Produsul va absorbi o mare parte din vaselina, daca nu chiar in intregime. La sfarsit, spala-te pe cap, samponand de doua ori, pentru maximum de siguranta. In cazul in care nu s-a indepartat intreaga substanta, repeta procedura.
Inainte de a spune, sigura pe tine, ca esti deosebit de atenta si nu ti se poate intampla acest lucru, nu uita ca nu "se cere" decat o clipa de neatentie si, cine stie cum, iti picura pe par putina vopsea - desi nu aveai intentia sa iti schimbi acum culoarea parului. Si, cu siguranta, nu intr-un singur loc! Dar nu te alarma, pentru ca majoritatea vopselelor existente in comert contin apa, deci pot fi indepartate prin simpla spalare cu sampon.
Exista cateva produse special destinate indepartarii vopselii, dar nu te grabi sa le folosesti fara a citi cu atentie instructiunile de pe ambalaj, pentru a te asigura ca nu-ti fa afecta firul de par si nu va cauza iritatii ale epidermei.
Si un ultim sfat, valabil in toate cele trei situatii descrise: dupa ce te speli pe cap, amesteca in ultima apa de clatit putin otet de mere. Acesta va indeparta orice reziduu, lasandu-ti parul perfect curat, stralucitor si matasos.
Cum sa remediezi "accidentele" podoabei capilare
De Greta Harja