Probabil că îți place să faci schimbări dese, nu neapărat ale culorii de bază, ci în ceea ce privește glossul, adăugarea șuvițelor sau decoloratul pentru a deschide și mai mult părul deja blond. Deși toate aceste decizii pot avea motive justificabile cum ar fi armonizarea cu tonul pielii, minimizarea imperfecțiunilor sau evidențierea anumitor trăsături, efectul asupra părului se poate manifesta în primul rând prin ruperea foarte ușoară a firelor.
Nu mai merge atât de des la salon între vopsiri pentru că ai putea chiar să devii dependentă de retușurile realizate prin decolorări succesive, agravând aspectul părului. Chiar dacă deocamdată vrei neapărat să ai părul blond foarte deschis, există soluții pentru a-l face să arate mai sănătos. „Îți poți vopsi părul în continuare, dar trebuie să ai grijă de podoaba capilară cu măști speciale și să ai multă răbdare”, explică James Galvin, hairstylist Kerastase.
Iată la ce soluții poți recurge pentru a opri ruperea părului:
1. Adoptă o dietă bogată în proteine
În primul rând trebuie să te asiguri că meniul tău zilnic conține suficiente proteine. Consumă cât mai des ouă, pește, friptură slabă și nuci sau semințe.
Proteinele sunt un nutrient fundamental pentru sănătatea podoabei capilare. De asemenea, acizii grași de tip Omega-3, zincul, vitaminele din complexul B și fierul vor susține creșterea părului, desimea și strălucirea lui. Creează-ți un meniu util și vei observa rapid cum vei scăpa de șuvițele uscate, fără viață, înlocuindu-le cu un păr mătăsos și ondulat.
2. Aplică un tratament pe bază de vitamina C
Este echivalentul detoxifierii pentru piele. La mijlocul intervalului dintre vopsiri alege o mască specială cu vitamina C, care acționează ca un gloss și intensifică strălucirea părului. Vei elimina toate particulele acumulate în păr din cauza poluării și vei sigila cuticulele, prevenind pierderea agenților hidratanți din balsamul pe care îl utilizezi de fiecare dată când șamponezi părul.
3. Fii atentă când folosești foehn-ul
Folosește un spray special care să protejeze părul împotriva căldurii degajate de foehn și nu îl ține prea aproape, utilizându-l numai 5-6 minute. În niciun caz nu lipi foehnul de peria pe care o folosești în timp ce te usuci pentru că vei arde șuvițele.
Nu trage niciodată de păr când îl usuci și nu insista prea mult pe o anumită zonă. Multe femei au probleme cu ruperea firelor din breton tocmai pentru că revin tot timpul asupra acestei zone pentru a usca părul în forma dorită. Este suficient să treci cu foehnul o singură dată pe setarea cea mai ridicată.
4. Folosește o față de pernă din mătase
Dacă ai părul foarte încurcat în fiecare dimineață este momentul să înlocuiești fața de pernă pe care o folosești de obicei cu una din mătase. În acest mod vei preveni deteriorarea și uscarea excesivă a părului.
5. Nu pieptăna părul spre spate
Dacă ai părul foarte degradat poate ți se pare că dacă îl piepteni spre spate ai putea deghiza aspectul deteriorat fixându-l în această formă, însă nu vei face decât să favorizezi ruperea lui. Mai bine alege un spray care oferă o textură bogată părului sau care ridică părul de la rădăcină pentru a da mai mult volum.
6. Uită de gențile purtate pe umăr
Poate sunt comode, mai ales dacă sunt de dimensiuni mai mari dar te-ai gândit că de fiecare dată când lași jos geanta și o pui din nou pe umăr vei rupe și părul? Mai bine alege gențile mai mici pe care le poți duce în mână și ia cu tine mai puține lucruri. Trebuie să fii prudentă și cu eșarfele sau fularele.
Dacă sunt prea aspre părul se poate rupe spre spate, așa că selectează-le pe cele din cașmir sau alte materiale moi.
7. Taie vârfurile la două luni
Precis auzi des acest sfat dar preferi să-l ignori pentru a nu pierde din lungimea părului. Realitatea este că nu poți avea vârfurile cu un aspect bogat și mătăsos dacă nu respecți această indicație, iar mai târziu ai putea fi nevoită să tai mai mult din lungime pentru a reface părul.