Te uiti in oglinda si te incrunti, nemultumita de infatisarea ta. Ceva lipseste, dar in primul moment nu-ti dai seama despre ce este vorba. La o privire mai atenta, realizezi: parul tau are un aspect tern, lipsit de stralucire si de volum. Pe moment, nu prea ai ce sa faci pentru a remedia problema (eventual, fixativ cu particule stralucitoare si parul prins in coada sau coc lejer). Dar in perspectiva, ce masuri preconizezi?
Adevarul este ca e de-a dreptul uimitor modul in care aspectul nostru este schimbat de un plus de volum al coafurii. Cu siguranta stii ca balsamul special pentru volum ar trebui sa fie regula de baza ori de cate ori te speli pe cap. Nu este necesar sa masezi scalpul (de fapt, este chiar contraindicat); aplica produsul pe varfuri. Clateste din abundenta, ultima clatire fiind cu apa rece, daca suporti (apa rece are rolul de inchidere a cuticulelor si de a conferi parului mai multa stralucire). Un alt produs foarte important este spuma coafanta pentru volum, care se aplica la radacina. Pune in palma o cantitate mica de spuma si maseaza scalpul, distribuind apoi spuma pe intreaga suprafata a parului. Usuca-te cu foehnul, trecandu-ti usor degetele prin par. Daca te uiti acum in oglinda diferenta este semnificativa, nu-i asa?
Un aspect foarte important consta in alegerea periilor - cel mai bine este ca acestea sa fie facute din par natural, care va conferi un plus de stralucire parului, intrucat distribuie uniform sebumul, pana la varfuri. Aceasta nu inseamna, nici pe departe, ca secretia de sebum ar fi dereglata, ci numai stimulata sa-si indeplineasca functiile. Parul va straluci si va reflecta superb lumina daca se va folosi un ser special, pentru luciu.
Unul dintre cei mai importanti factori pentru stralucirea si sanatatea parului tau o constituie conditia scalpului. Este bine ca acesta sa fie masat periodic, ceea ce va stimula circulatia sangelui si cresterea parului. Nu-ti va lua mai mult de zece minute si nu este necesar sa o faci decat o data pe saptamana. Maseaza-te cu varful degetelor, avand miscari blande, in sens circular, pornind din crestet. Acest procedeu nu numai ca va stimula cresterea parului, dar va ameliora si durerile de cap, ajutandu-te sa te relaxezi.
Cand te usuci cu foehnul, tine capul in jos, iar uscatorul la minimum zece centimetri distanta. Una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face este sa te usuci tinand capul drept si foehnul aproape de scalp. Te gandesti tu ca in felul acesta vei evita electrizarea firelor de par. Dar ceea ce vei "reusi" de fapt va fi sa usuci parul pana aproape de deshidratare, sa il faci sa-si piarda stralucirea si sa deteriorezi si scalpul. Este bine sa directionezi aparatul spre radacini, evitand pe cat posibil varfurile care sunt oricum foarte sensibile, insa nu uita sa mentii distanta de siguranta.
Iata si un sfat din categoria metodelor naturiste. Spre exemplu, daca ai parul blond si doresti ca acesta sa straluceasca si sa aiba mai mult volum, poti folosi... ceai rece de lamaie, facut in casa. Aplica-l pe parul uscat, lasa-l sa actioneze zece minute, si dupa aceea samponeaza si clateste din abundenta. Pentru parul saten se poate folosi ceaiul din coaja de nuci.
Comentarii (1)
buna as vrea asa ma tund si m-am hotarat sa-mi fac breton pe toata fruntea dar as mai vrea sa stiu si alte tipuri de tunsori moderne multumesc
Posteaza comentariu