Sigur că poți alege un șampon nou în doar câteva secunde, dar refacerea părului după deshidratarea cauzată de șamponul nepotrivit durează mai mult decât îți închipui. Există variante mult mai potrivite pentru a menține părul elastic și a minimiza ruperea firelor. De la meniul pentru care optezi până la îngrijirea zilnică, poți influența foarte mult felul în care arată și cum te încadrează părul de fiecare dată când porți o ținută deosebită.
Iată cum îți poți ajuta părul să arate mai bine în fiecare zi:
1. Semințele de in
Consumul frecvent de semințe de in este foarte important pentru frumusețea părului, mai ales dacă mănânci carne foarte rar sau urmezi o dietă vegetariană. Le poți adăuga la salate, piureuri, supe sau la porția de cereale cu lapte de la micul dejun.
Trebuie neapărat să le râșnești înainte de a le consuma pentru a favoriza preluarea nutrienților esențiali de organism. De asemenea, uleiul de semințe de in este o sursă importantă de vitamina E, reprezentând un tratament eficient pentru părul tău. Îl poți aplica pe toată lungimea părului cu 30 de minute înainte de șamponare sau poți pune 3-4 picături de ulei pe vârfurile uscate pentru a preveni despicarea lor.
2. Un șampon fără sulfați
Curățarea părului este un gest de bază pentru eliminarea prafului, a poluării și a sebumului acumulat, dar nu orice șampon va menține frumusețea părului. Alege o variantă fără sulfați și, dacă este posibil, ai putea opta pentru o formulă foarte delicată, pe bază de apă micelară.
3. Aloe Vera
Cunoscut pentru proprietățile hidratante și de eliminare a toxinelor din firul de păr, gelul de aloe vera te ajută să tratezi scalpul uscat care te mănâncă, în timp ce obții o strălucire atractivă pentru tot părul.
4. Balsamuri fără clătire
Au o formulă diferită de cea a basamurilor obișnuite. Conținutul lor de apă este mai ridicat și nu cauzează acumularea de reziduuri în aceeași măsură ca și celelalte variante.
De asemenea, conțin umectanți care atrag substanțele hidratante și previn uscarea părului.
5. Uleiul de arbore de ceai
Precis ai observat că acest ingredient apare foarte des în cadrul formulelor cosmetice. Îl poți folosi și tu pentru a-i reda părului tău aspectul mătăsos și strălucirea. Este suficient să masezi câteva picături de ulei de arbore de ceai la nivelul scalpului pentru a hrăni rădăcinile și a stimula creșterea părului.
6. Ceaiul rooibos
Ce ar putea fi mai bun pentru a calma părul foarte aspru decât o ceașcă de ceai concentrat rooibos? Este o sursă excelentă de calciu, potasiu și zinc, contribuind decisiv la ameliorarea structurii părului, făcându-l mai puternic și mai rezistent la rupere chiar din primele zile de utilizare.
7. Untul de shea
Mai emolient decât orice cremă hidratantă, untul de shea va sigila hidratarea șuvițelor și nu lasă părul să piardă substanțele nutritive de care are nevoie. Este util și pentru a proteja podoaba capilară de efectele nocive ale razelor ultraviolete, precum și pentru descurcare și prevenirea șuvițelor rebele.
8. Schimbarea șamponului
Chiar dacă ai identificat un șampon care îi face bine părului, să știi că nu este o situație statică. În timp părul poate deveni imun sau intolerant la anumite produse.
Potrivit specialiștilor, este recomandat să schimbi șamponul la fiecare 3 luni, mai ales dacă ai ales o altă culoare a părului sau ți-ai făcut șuvițe.
9. Săpunul negru
Este un remediu tradițional pentru eliminarea sebumului acumulat sau a prafului fără a usca excesiv părul. Are proprietăți antimicrobiene și calmează scalpul afectat de exzemă, mătreață sau psoriazis.
Posteaza comentariu