Acestea mențin părul strâns astfel încât să prevină degredarea și să-l mențină sănătos și strălucitor.
În această perioadă în care stăm mult timp în casă, coafurile protectoare sunt cu atât mai importante. Te vor ajuta să-ți protejezi părul, să-l faci mai rezistent și mai frumos. Pentru a înțelege de ce sunt necesare coafurile protectoare, trebuie să înțelegi cum și de ce se degradează părul.
De ce apar vârfurile despicate?
Principalul factor care duce la deteriorarea părului este frecarea. De aceea, chiar și persoanele care au părul natural, nu se vopsesc și nu folosesc placa sau ondulatorul au fire de păr despicate și degradate. Frecarea părului de haine, de fața de pernă și de clamele sau elasticele de păr pe care le folosești duce în timp la degradarea firelor, la apariția vârfurilor despicate și într-un final la ruperea lor.
Cu cât materialele de care se freacă părul sunt mai dure sau mai abrazive, cu atât efectele nocive sunt mai accentuate.
Citește și: Coafuri grecești. 50 de stiluri pe care să le încerci
De exemplu, dacă ai obiceiul de a-ți prinde părul cu clame din metal sau cu elastice puternice, degradarea va avansa rapid. Citește și: Coafuri grecești. 50 de stiluri pe care să le încerci
Rolul coafurilor protectoare este acela de a preveni frecarea și prin urmare degradarea părului. Nu înseamnă că trebuie să-ți acoperi capul cu o cască de duș pentru ca părul tău să fie protejat, ci trebuie doar să alegi coafuri care au un impact cât mai mic asupra sănătății părului. De asemenea, accesoriile potrivite sunt esențiale pentru un păr frumos și sănătos. Cele mai bune accesorii pentru a-ți menține părul sănătos sunt elasticele acoperite cu mătase, acele de păr din corn, lemn sau plastic neted, bețe chinezești pentru păr, eșarfe și bentițe din mătase.
Iată ce coafuri cu rol protector să încerci:
Cocul la spate
Este cât se poate de simplu să-ți faci un coc la spate care să-ți protejeze părul de degradare.
Prinde părul într-o coadă joasă la spate cu un elastic acoperit cu mătase. Răsucește coada sub forma unei spirale și fixează vârful sub elastic. Astfel părul va fi perfect strâns și vei preveni frecarea care este responsabilă pentru apariția vârfurilor despicate. Iar dacă vrei să-ți hidratezi intens părul cât timp este prins în coc și în același timp să obții bucle frumoase, umezește puțin părul și aplică un balsam leave in înainte de a-l prinde.Cozi împletite și prinse
Împletirea este cea mai eficientă modalitate de a-ți proteja părul. Dar pentru a te asigura că părul tău este complet ferit de frecare, cel mai bine este să prinzi cozile împletite sub forma unui coc. Împarte părul în două secțiuni și împletește-l în două cozi. Prinde apoi cozile la spate cu ajutorul unor agrafe.
Păr prins cu eșarfă
Mătasea se numără printre puținele materiale textile care sunt „prietenoase” cu părul.
Având o suprafață netedă și alunecoasă, mătasea previne frecarea și protejează stratul exterior delicat al firelor de păr. Investește într-o eșarfă subțire din mătase pe care o poți folosi pentru a-și prinde părul în diferite moduri. De exemplu, poți să incluzi eșarfa în coada împletită, o poți folosi pentru a prinde și înfășura un coc înalt sau o poți utiliza pe post de bandană, acoperind complet părul. Împletituri în stil olandez
Împletiturile olandeze par complicate, dar odată ce ai învățat să le realizezi, vei descoperi că se numără printre cele mai practice și confortabile coafuri pe care ți le poți face. Sunt ideale pentru zilele petrecute în casă, când vrei ca părul tău să fie strâns astfel încât să nu te incomodeze și în același timp să fie protejat.
Avantajul împletiturilor olandeze este dat și de faptul că tot părul este inclus în împletitură, de la rădăcini și până la vârfuri, astfel încât coafura se menține și în timp ce dormi, protejând părul de frecarea de pernă.
Posteaza comentariu