Te-ai obisnuit sa iti vopsesti parul si in acest scop mergi la salon cu regularitate. Dar, dupa o vreme, consideri ca ti-ai insusit toate micile secrete ale procedurii si, de obicei din lipsa de timp, ai hotarat acum sa te vopsesti singura, acasa. Daca vei tine cont de o serie de sfaturi, vei obtine o nuanta similara celei pe care o ai atunci cand te ridici de pe scaun, la salonul de coafura - si nici nu iti vei agresa suplimentar firul de par.
Sa presupunem ca iti doresti o anumita nuanta de blond si, dupa multe cautari, crezi ca ai gasit vopseaua perfecta: parul fotomodelului de pe ambalaj arata exact asa cum ti-ai dori. Nu iti recomand insa sa te orientezi in felul acesta... sansele ca parul tau sa dobandeasca o culoare similara sunt extrem de reduse. Explicatia este simpla: tu ai cu totul alta nuanta naturala decat persoana din imagine. Pentru mai multa siguranta, citeste cu atentie instructiunile de utilizare a produsului si gandeste-te de doua ori daca printre indicatii vei regasi si necesitatea de a te decolora. Procedura aceasta este una dintre cele mai agresive pentru firul de par, care risca sa se deterioreze. Se merita, oare?
Orice stilist iti va spune acelasi lucru: pentru ca firul de par sa nu aiba de suferit, cel mai indicat este sa alegi o nuanta cu cel mult doua tonuri mai deschisa decat cea naturala. Daca alegi un ton mai inchis, firul nu va fi agresat. Decolorarea este un proces dificil si delicat, asa incat cu cat mai deschisa va fi nuanta pentru care optezi, cu atat mai mult timp va dura vopsirea parului.
Regula este valabila si pentru situatia in care nu au trecut minimum patru saptamani de la ultima vopsire. In toate cele trei cazuri, firul de par a fost supus deja unei proceduri agresive si este mult mai sensibil. Este necesar sa-i permiti sa se regenereze, folosind produse de ingrijire pentru par vopsit / permanent. Daca, totusi, este absolut necesar sa te vopsesti mai repede, este de preferat sa apelezi la serviciile unui stilist.
Regula aceasta este esentiala in special in cazul in care nu ai mai folosit niciodata produsul sau gama respectiva. Aplica vopseaua pe o suvita - care ar trebui sa poata fi bine ascunsa de restul parului, in eventualitatea in care rezultatul nu ar fi cel dorit. Procedand astfel, te vei asigura nu numai ca vei obtine nuanta vizata, dar si ca pielea capului nu este prea sensibila sau alergica la una dintre componentele vopselei.
Ai putea fi tentata sa faci abstractie de unele dintre regulile mentionate pe ambalaj - mai ales daca ai experienta in a te vopsi acasa. Cu toate acestea, nu ar fi prea indicat sa amesteci doua nuante de vopsea, de exemplu... rezultatul ar putea fi dezastruos! In aceeasi nota, daca ti se spune ca nu este indicat sa te speli pe cap inainte de aplicarea vopselei, procedeaza intocmai (unele produse necesita aport de sebum pentru a-si face efectul).
Ce este bine sa stii daca iti vopsesti parul singura
De Greta Harja