Ai părul lung? 9 reguli pe care trebuie să le respecți

Părul lung are nevoi diferite și trebuie tratat cu atenție pentru a-i intensifica strălucirea și aspectul bogat și mătăsos. Este predispus ruperii sau încurcării, mai ales dacă este vopsit sau este foarte fin.
Șuvițele lungi și strălucitoare pot crea un look deosebit, dar numai dacă știi cum să ai grijă de podoaba capilară. Părul lung este mult mai vulerabil la acțiunea factorilor perturbatori cum ar fi eșarfele care îl pot încurca sau elasticele pe care le folosești când te antrenezi la sală. Cu cât crește mai mult, cu atât trebuie să fii mai atentă pentru că nu îl poți revigora cu un ritual minimalist de îngrijire, cum este cazul părului scurt.

 
Iată ce reguli de frumusețe trebuie să respecți pentru părul lung:

 
1. Tunde vârfurile la intervale regulate

Dacă îți place părul lung probabil că nu vrei să-i reduci lungimea, dar tăierea vârfurilor este foarte importantă pentru că elimină vârfurile despicate și deteriorarea. „Dacă nu folosești vopsea de păr și îți usuci părul natural fără foehn ar trebui să-ți faci o programare la salon pentru tunderea vârfurilor la 10-12 săptămâni, iar pentru părul vopsit și supus altor tratamente termice intervalul ideal este de 6-8 săptămâni”, explică Shelby Samaria, hairstylist din New York.

 
2. Descurcă părul zilnic

Părul lung este mult mai predispus înnodării sau încurcării firelor. Perie-l zilnic pentru a preveni ruperea firelor și a distribui sebumul în mod uniform, pe toată lungimea părului.

 
3. Fii foarte atentă când piepteni părul

Pentru că este mai predispus încurcării părul lung trebuie tratat cu atenție. „Dacă vrei să piepteni părul ud tamponează-l cu un prosop, apoi aplică un spray special pentru descurcare.
Folosește un pieptene cu dinții rari, începe de la vârfuri spre creștet și lucrează pe secțiuni pentru a preveni deteriorarea părului”
, explică Simone Bailey, hairstylist din Sacrsdale, New York.

 
4. Combate vârfurile despicate

Atunci când ai părul lung trebuie să iei măsuri pentru a preveni vârfurile despicate pentru că pot da impresia că părul nu este bogat. Frecarea părului cu prosopul și folosirea foehn-ului la o temperatură prea ridicată se numără printre cauzele cel mai des întâlnite ale vârfurilor despicate.

 
5. Folosește șamponul mai rar

Unul dintre miturile despre păr în care nu trebuie să mai crezi este nevoia de a-l șampona în fiecare zi. Părul și scalpul au nevoie de sebum pentru a menține nivelul optim de hidratare. Dacă nu faci antrenamente foarte intense la sală care să provoace o transpirație abundentă este în regulă să-ți speli părul la 3 zile. În momentul în care speli părul nu trebuie să aplici șamponul de la rădăcină până la vârfuri deoarece praful și impuritățile se scumulează de obicei la nivelul scalpului.
În plus, vârfurile sunt oricum mai uscate și nu au nevoie de un agent de curățare intensă. Aplică șamponul la rădăcini, formează spumă, masează delicat, du spuma spre vârfuri, apoi clătește.

 
6. Nu „sări” peste balsam

Balsamul este secretul părului lung strălucitor și moale. Hidratează, repară, elimină șuvițele rebele și creează un look ideal. Aplică balsam de fiecare dată când șamponezi părul, în special de la jumătatea lungimii până la vârfuri. Evită rădăcinile pentru că părul se va îngrășa și ai putea pierde din volum.

 
7. Aplică un tratament săptămânal

Cu siguranță folosești măști speciale pentru ten la nivel de săptămână deci de ce să nu faci același lucru și cu părul tău? Uleiul de cocos sau de jojoba sunt ideale pentru scalpul și părul uscat, iar de fiecare dată când mergi la piscină ar trebui să folosești puțin balsam extra-hidratant pentru a crea un strat de protecție împotriva clorului din apă.

 
8. Nu prinde părul strâns

Coada de cal sau cocul sunt utile pentru a-ți elibera fața la evenimente sau în timpul exercițiilor fizice, dar dacă tragi de păr îl poți deteriora. Ca regulă generală, cu cât firul de păr este mai lung, cu atât trebuie prins mai lejer.
Evită elasticele care conțin bucăți de metal. Firele se vor rupe foarte ușor.

 
9. Variază modul în care îți aranjezi părul

Dacă obișnuiești să porți mereu părul prins în coc, poți încerca o coadă de cal prinsă într-o parte în unele zile. Potrivit specialiștilor, nu trebuie să prinzi mereu părul în același mod deoarece se va deteriora mult mai rapid. Părul liber este întotdeauna opțiunea cea mai indicată pentru a-ți încadra chipul și a crea un look special. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.