Dar, acest lucru poate avea efecte negative, pentru că foliculii sunt stimulaţi în mod activ şi a doua zi părul pare din nou murdar.
Care sunt soluţiile?
Foloseşte apă fiartă sau purificată
Apa obişnuită de la robinet poate fi dură, afectând firele de păr. Foloseşte apa fiartă sau purificată şi părul tău va fi curat mai mult timp. Temperatura ar trebui să fie de aproximativ 38 °С.
Ai grijă cum foloseşti produsele pentru îngrijirea părului
Produsele nutritive pentru părul subţire şi gragil pot îngrăşa părul dacă sunt folosite incorect. Uleiurile de păr ar trebui să fie utilizate de câteva ori pe săptămână, în timp ce spray-urile şi serurile pot fi utilizate după necesitate în cantităţi mici.
Periază părul mai rar şi foloseşte un pieptene
Atunci când ne periem părul prea des sau îl atingem tot timpul, foliculii sunt forţaţi să fie mai activi. Ca rezultat, părul se murdăreşte mai repede. Încearcă să îţi periezi părul mai rar şi să foloseşti un pieptene în loc de o perie obişnuită. Încearcă să eviţi atingerea scalpului cu pieptenele.
Optează pentru coafuri naturale
Toate produsele de coafare accelerează procesul de îngrăşare a părului. Dacă vrei să-ţi faci o coadă de cal, fă-o în cel mai natural mod. Dacă nu încerci să fixezi fiecare onduleu cu o mulţime de fixativ, atunci a doua zi părul tău va fi curat şi strălucitor.
Foloseşte şampon fără sulfaţi
Şampoanele care conţin sulfaţi s-au dovedit a fi sigure pentru oameni, dar dacă tot ai impresia că ţi se usucă pielea şi că părul se murdăreşte prea repede, atunci poţi utiliza versiuni fără SLS. Astfel de produse fac mai puţină spumă, dar ele curăţă bine părul. Trebuie doar să le foloseşti în mod corespunzător.
Temperatura mai scăzută
Un uscător, un ondulator sau o placă de îndreptat părul pot fi, de asemenea, motivul pentru părul gras. Temperaturile ridicate fac ca glandele sebacee să producă mai multe secreţii pentru protecţia pielii. 150 °С - 180 °С este temperatura perfectă pentru styling.
Peeling pentru scalp
Peelingul ajută la eliminarea celulelor moarte şi a murdăriei încăpăţânate. De asemenea, întăreşte foliculii şi stimulează creşterea părului. Poţi folosi scruburi făcute acasă cu ingrediente adecvate.
Schimbă mai des faţa de pernă
Feţele de pernă absorb uleiurile pe care le foloseşti pentru păr şi piele. Acest lucru creează mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor maligne, care duc la îngrăşarea părului. Faţa de pernă ar trebui schimbată cel puţin o dată pe săptămână.
Protejează-ţi părul de frig şi de căldură
Poartă pălărie atât pe timp de vară, cât şi iarna. Şi frigul şi căldura fac pielea să producă sebum ca metodă de protecţie. Ca rezultat, rădăcinile părului se îngraşă. Vârfurile, dimpotrivă, devin prea uscare şi fragile. Trebuie să ai grijă de părul tău în fiecare anotimp.