Iată șapte dintre cel mai des întâlnite obiceiuri care îți distrug părul fără ca tu să îți dai seama, potrivit specialiștilor ghd:
1. Dușuri fierbinți
Te înțelegem, dușurile fierbinți sau băile lungi sunt extrem de relaxante, mai ales în sezonul rece. Însă, în timpul adevăratei sesiuni de aburi, elimini și uleiurile naturale care fac atât de mult bne părului tău. Pentru a evita șuvițele uscate și deteriorate, poartă o cască de duș de fiecare dată. O altă sugestie ar fi să folosești apă călduță de fiecare dată când îți speli părul. Apa fierbinte și spălatul pe cap excesiv conduc la un aspect tern.
2. Folosești o față de pernă nepotrivită
Dacă optezi pentru o față de pernă din satin sau din mătase eviți să ți se mai rupă firele de păr. Astfel, coafura ta va rezistă mai mult timp și vei evita și încurcarea părului.
3. Folosești instrumente de styling la temperaturi ridicate
Instrumentele de styling sunt indispensabile pentru un look impecabil. Însă, temperaturile ridicate folosite pentru coafare sunt de multe ori responsabile de șuvițe deteriorate și uscate.
Ce poți face? Optează pentru cele mai bune instrumente de styling care nu periclitează sănătatea părului tău. Specialiștii ghd recomandă stylerele setate să funcționeze la 185 grade Celsius, o temperatură ideală pentru coafarea tuturor tipurilor de păr și pentru protejarea podoabei capilare în timpul procesului de stilizare. În plus, nu uita să aplici un produs de protecție termică înainte de utilizarea stylerului sau a uscătorului de păr.4. Periatul prea agresiv
Când ți se încâlcește părul este dificil să reziști tentației de a nu-l peria cu prea multă determinare. Însă, periatul agresiv nu face decât să conducă la ruperea firelor de păr. Data viitoare când te confrunți cu această problemă încearcă să îți perii părul începând de la vârfuri cu ajutorul unei perii cu păr natural.
5. Elastice de păr prea dure
Dacă folosești elastic de păr cu inserții de metal sau din cauciuc nu ar trebui să te miri că rămâi cu bucăți de păr în mână de fiecare dată când le îndepărtezi. Acestea au o aderența foarte mare la păr, îl strâng foarte tare și, în cele din urmă, îl rup.
Optează pentru cele acoperite cu material textil sau catifea, pentru a-ți proteja podoaba capilară. 6. Abuzezi de șamponul uscat
Șamponul uscat îți permite să dai un refresh rapid, pentru că absoarbe excesul de sebum, dar nu îți curată părul. Dacă apelezi mult prea des la acest produs miraculos, podoaba ta capilară poate căpăta un aspect tern. În plus, reziduurile pe care le lasă pe păr și pe scalp afectează sănătatea acestora. Încearcă să îl folosești doar în situațiile în care este neapărat nevoie și nu abuza de el!
7. Nu îți cureți instrumentele de styling suficient de des
O altă greșeală de care multe dintre noi ne facem vinovate? Instrumentele de styling funcționează eficient și nu-ți deteriorează părul atunci când sunt curățate frecvent. Curăță paletele stylerului cu un disc demachiant din bumbac îmbibat în alcool sanitar.
Nu uita să îți cureți și peria de păr sau pieptenele pentru a evita reziduurile produselor de styling și uleiurile naturale care creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor.