Odată degradat, părul tău nu se mai poate "vindeca" în totalitate. Dar cu puţin ajutor, îi poţi îmbunătăţi mult structura astfel încât să arate strălucitor şi să pară sănătos.
La fel ca în orice altă situaţie, prevenirea este mult mai eficientă decât tratarea. Prin urmare, ca să recapeţi sănătatea părului tău este necesar să-i acorzi mai multă atenţie, să-l protejezi mai mult şi să eviţi orice procedură care îl poate compromite definitiv.
Printre acestea, cele mai nocive sunt soluţiile de permanent, schimbarea culorii de la un ton închis la unul foarte deschis, prin decolorare, folosirea excevisă a plăcii sau a ondulatorului sau folosirea unor astfel de aparate de proastă calitate.
Iată câteva remedii esenţiale, dacă vrei să ai un păr cu care să te mândreşti:
Balsam de protecţie
Un balsam leave-in care îţi protejează părul de temperaturile ridicate, de frecarea de haine sau accesorii este unul dintre cei mai importanţi paşi. Aplică-l după fiecare spălare, înainte de a te usca cu foehnul sau înainte de a folosi placa sau ondulatorul.
Un astfel de balsam va acţiona precum un scut de protecţie pentru fiecare fir de păr, astfel încât să prevină o deteriorare şi mai accentuată. Pe măsură ce îţi vei tunde vârfurile degradate, părul tău va rămâne sănătos, pentru că a fost protejat.
Ser pentru vârfuri
Serurile pentru vârfuri despicate şi foarte degradate reuşesc să mascheze deteriorarea şi să protejeze în acelaşi timp. Foloseşte zi de zi, numai pentru vârfuri şi părul tău va arăta perfect sănătos.
Masca cu banane
Nu uita să apelezi şi la tratamentele naturale care sunt extrem de benefice părului. Proteinele şi uleiurile conţinute de anumite alimente îi pot reda strălucirea părului. Banana este unul dintre cele mai preţioase fructe pentru podoaba ta capilară.
Pisează o banană şi aplic-o pe păr ca pe o mască. Lasă să acţioneze jumătate de oră, apoi clăteşte-te. O poţi amesteca cu gălbenuş de ou, un alt ingredient din bucătăria ta foarte bogat în proteine benefice firului de păr.
Tratament cu ulei cald
Uleiul imită foarte bine structura sebumului, substanţa produsă de pielea capului menită să-i ofere hidratare şi protecţie părului tău. Iar dacă alegi să încălzeşti uleiul, stimulezi deschiderea cuticulelor şi pătrunderea lui în profunzimea firului de păr.
Foloseşte uleiul de măsline, de susan, untul de cocos sau de cacao, uleiul de avocado, ricin şi pe cel din sâmburi de struguri. În principiu, orice ulei vegetal natural îţi poate salva părul.
Cheratina lichidă
Cheratina lichidă, fie că este vegetală sau animală, aderă foarte bine în zonele cu probleme ale firului de păr, oferindu-i o îmbunătăţire vizibilă.
Se aplică pe păr apoi se foloseşte foehnul pentru ca ingredientele active să se fixeze cât mai bine. Rezultatul este un păr mai puternic şi mai rezistent.(Foto: iStockphoto)