5 produse de îngrijire pentru părul blond vara

Vara este anotimpul distracției pentru tine și al schimbărilor pentru părul tău blond, fie el natural sau vopsit. Așa cum organizezi din timp toate detaliile legate de următorul concediu, ar trebui să iei în considerare adaptarea rutinei de îngrijire la provocările sezonului.

Expunerea la soare pe perioade lungi de timp, contactul cu apa sărată a mării și clorul din piscine pot afecta semnificativ nuanța și sănătatea părului. Astfel, pentru a te asigura că podoaba capilară se bucură alături de tine în vacanță, încearcă să-i oferi îngrijirea de care are nevoie. Iată o selecție de cinci produse indispensabile pentru părul blond în timpul verii.

Șampon pentru protecția culorii


Indiferent că ai părul blond vopsit ori decolorat în diferite tehnici precum ombre, șuvițe sau balayage, produsul de bază în orice rutină de îngrijire este samponul pentru protecția culorii. Pe lângă faptul că îndepărtează delicat murdăria și impuritățile acumulate la nivelul scalpului, protejează podoaba capilară împotriva estompării și degradării nuanței.

De asemenea, alege un șampon cu o formulă intens hidratantă, pe bază de uleiuri naturale de cocos sau de argan, glicerină și acid hialuronic, ingrediente care pătrund în fibra capilară, o hrănesc și o fortifică.

Produs cu factor de protecție solară


Așa cum pielea noastră are nevoie de protecție suplimentară contra efectelor nocive ale razelor UVA și UVB, și părul tău vopsit blond merită același tratament. În funcție de nevoi și preferințe, alege un produs cu SPF sub formă de spray, loțiune, ulei sau cremă - toate îndeplinesc un scop comun, acela de a forma o barieră invizibilă, dar eficientă, pentru a preveni decolorarea și deshidratarea firelor de păr, atunci când sunt expuse la temperaturi crescute.

Pentru a eficientiza rutina de îngrijire a părului blond, alege un spray cu spectru larg de protecție, care oferă și beneficii suplimentare, precum hidratarea intensă a fibrei capilare. Aplică o cantitate suficientă de produs pe toată suprafața firelor înainte să pleci către următoarea aventură din vacanță și de câte ori intenționezi să faci baie în mare sau în piscină.

Mască de hidratare


Chiar și în sezonul cald, hidratarea rămâne o necesitate pentru îngrijirea atentă și corespunzătoare a părului blond vopsit sau natural. Unul dintre produsele care te vor ajuta concret în această privință este o mască special formulată pentru a combate deshidratarea.



Caută mereu produse bogate în uleiuri naturale precum cel de argan, cocos sau macadamia. Aceste ingrediente ajută la refacerea barierei lipidice a firului de păr, oferă hidratare profundă și previn despicarea vârfurilor.

Pentru cele mai bune rezultate, aplică masca de două ori pe săptămână și permite-i să acționeze conform timpului indicat de producător pe ambalaj. Cu ajutorul unui pieptăn cu dinti rari, aplică uniform produsul pe toată lungimea podoabei capilare, fără a atinge rădăcina.

Tratament leave-in


Părul blond are nevoie de toți aliații de bază în sezonul cald, printre care se numără și tratamentele de tip leave-in. Aici, ai posibilitatea să folosești o multitudine de produse: balsam, spray, spumă, fluid, cremă. Fiecare dintre ele vine la pachet cu o serie de particularități și beneficii, iar, pentru a descoperi ce ți se potrivește mai bine, încearcă-le pe fiecare.

Spre exemplu, anumite tratamente au un conținut bogat în cheratină și aminoacizi.

Aceste ingrediente contribuie la repararea daunelor existente și întăresc fibra capilară, prevenind deteriorarea ulterioară. În schimb, altele conțin acid hialuronic și proteine din lapte, ce oferă un grad sporit de hidratare.

Aplică tratamentul pe părul curat, umed sau uscat, concentrându-te pe lungimi și vârfuri și lasă-l să acționeze pe parcursul zilei. Multe dintre aceste tratamente beneficiază și de protecție termică, fiind ideale înainte de folosirea dispozitivelor de coafat la temperaturi ridicate.

Ulei profesional


Ultimul pas în rutina de îngrijire dedicată sezonului estival este aplicarea unui ulei profesional, doar pe suprafața firelor de păr. Un astfel de produs ajută la păstrarea și protejarea culorii, întărește bariera naturală de protecție și lasă părul strălucitor, cu un aspect sănătos.

Putem spune că uleiul profesional este un produs multifuncțional cu multiple beneficii. Spre exemplu, îl poți folosi înainte să faci baie în piscină ori în mare, pentru a beneficia de un strat suplimentar de protecție.

De asemenea, îl poți aplica ca un pas adițional înainte de a-ți spăla părul sau chiar în combinație cu masca. În funcție de nevoi și preferințe, experimentează cu acest produs, până când găsești combinația câștigătoare.

Îngrijirea părului blond în timpul verii nu conține o mulțime de pași sau de tehnici complicate. Din contră, cu doar cinci produse cosmetice, podoaba capilară va arăta bine, se va simți moale și plăcută la atingere și va afișa mereu un aspect sănătos și îngrijit.

Sursă foto: Freepik.com.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod