11 trucuri pentru ca părul tău să crească mai repede

11 trucuri pentru ca părul tău să crească mai repede

Dacă vrei să ai părul lung, sănătos și strălucitor nu este suficient doar să aștepți. Află ce poți face pentru ca părul să crească mai repede

Tunde frecvent vârfurile

Poate părea un sfat ciudat, dar dacă vrei păr lung și sănătos, este necesar să tunzi vârfurile cu regularitate. "Chiar dacă tunderea nu îți face părul să crească mai repede, te ajută să scapi de vârfurile despicate care duc la ruperea părului", declară hairstilistul Michael Duenas pentru goodhousekeeping.com. "Eliminând zona deteriorată, vei obține senzația că părul tău crește mai repede", adaugă specialistul. Vârfurile despicate, care se rup, reduc din lungimea părului și îți creează impresia că părul tău nu mai crește. 

Evită blondul

Să faci tranziția de la o nuanță de păr închisă la una foarte deschisă este un pas riscant, care cel mai probabil te va împiedica să ai părul lung. Cuticula, stratul exterior al firului de păr, este afectat în urma decolorării, ceea ce înseamnă că părul tău va fi mult mai aspru, mai deteriorat și se va rupe ușor. Cu cât apelezi la mai puține tratamente chimice, cu atât părul tău va crește mai repede.

Distribuie uleiurile naturale ale părului

Nu uita să te pe pieptăni și noaptea, înainte de culcare, nu doar dimineața. Acest gest simplu va ajuta la distribuirea uniformă a uleiurilor naturale produse de scalp care au un efect hidratant și protector asupra părului.
Folosește o perie cu peri naturali și piaptănă de la rădăcină până la vârfuri, având grijă să masezi delicat scalpul cu peria, pentru a stimula circulația sanguină.

Mănâncă alimentele potrivite

Să ai un păr lung și sănătos depinde nu doar de produsele de îngrijire pe care le folosești, ci și de nutrienții pe care îi oferi organismului. "Pentru a stimula creșterea părului este necesar să-l hrănești din interior. Încearcă să crești consumul de proteine și să mănânci mai multe alimente precum pește, fasole, nuci și cereale integrale", declară medicul dermatolog Francesco Fusco. Chiar dacă nu îți place carnea, ar trebui să ai o dietă bogată în proteine din alte surse. Medicul avertizează că femeile care nu consumă suficiente proteine se confruntă cu o cădere mai accentuată a părului. De asemenea, pentru a crește sănătos părul tău are nevoie și de vitaminele A, C și E, dar și de minerale precum zinc și fier, sau acizi grași omega 3.

Evită aparatele termice de coafat

Este foarte important să eviți aparatele de coafat care folosesc temperaturi înalte precum ondulator, placă, perie rotativă etc. De asemenea, atunci când le folosești, setează o temperatură mai mică și aplică pe păr produse pentru protecție termică.
Temperaturile ridicate îți degradează părul și îi provoacă ruperea.

Nu te spăla zilnic pe cap

Șamponarea zilnică a părului elimină uleiurile naturale ale părului care au un efect hidratant și protector. "Dacă te speli pe cap de două, trei ori pe săptămână, permiți uleiurilor naturale de la nivelul scalpului să penetreze firele de păr, ceea ce le ajută să se repare și să se hidrateze singure", spune hairstilistul Ken Paves.

Ia suplimente pentru păr

Dacă dieta ta nu conține suficienți nutrienți care să-ți facă părul sănătos și strălucitor, poți încerca suplimentele special concepute pentru creșterea părului. "Caută multivitamine care sunt concepute pentru păr, piele și unghii. Acestea conțin vitamine importante precum biotină, vitamina C și vitamine din grupul B, ce susțin creșterea părului", recomandă medicul dermatolog FRancesco Fusco.

Clătește-te cu apă rece

Un duș fierbinte este nociv nu doar pentru piele, ci și pentru păr. Scade temperatura apei cu care te speli pe cap și clătește-te întotdeauna cu apă rece pentru a ajuta la sigilarea cuticulei ce învelește fiecare fir de păr și îl face mai strălucitor.

Nu pieptăna părul ud

Părul este predispus la rupere în special când este ud, de aceea ar trebui să-l perii imediat după baie. Dacă vrei să distribui uniform balsamul pe părul ud, folosește un pieptăn cu dinți rari și începe descurcarea de la vârfuri, continuând apoi către rădăcini.
Nu trage cu puetere și ține părul cu mâna pe măsură ce îl descurci, pentru a evita slăbirea rădăcinilor.

Evită detoxifierile

În mod sigur ai auzit că trebuie să faci din când în când detoxifieri pentru a elimina toxinele din organism. Deși nu există studii care să demonstreze dacă astfel de practici au cu adevărat efect benefic, detoxifierile sunt nocive pentru părul tău pentru că reduc semnificativ aportul de nutrienți. "După o detoxifiere chiar și de o săptămână, vei observa că părul tău crește mult mai încet și este lipsit de strălucire", avertizează medicul dermatolog.

Dormi pe față de pernă din mătase

Înlocuiește fața de pernă obișnuită cu una din mătase sau saten. "Mătasea este blândă cu părul și te ajută să eviți încurcarea și ruperea lui", declară medicul dermatolog. Cu cât părul tău se rupe mai puțin, cu atât mai lung și mai sănătos va fi. Și satenul este o variantă bună, pentru că are o suprafață alunecoasă și reduce frecarea și ruperea părului în timpul somnului.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă