Nu este imposibil să obții nuanța pe care ți-o dorești acasă, dar contează foarte mult să nu ai așteptări exagerate și să fii foarte prudentă pentru a preveni deteriorarea părului. Nu reclamele sau postările atractive sunt baza pentru a alege un produs de calitate, ci felul în care îl aplici și riscurile pentru sănătate trebuie să te ghideze pentru a selecta formula potrivită pentru tine, indiferent ce au ales rudele sau prietenele tale.
Nu te lăsa păcălită de următoarele mituri legate de vopsirea părului acasă:
1. Substanțele chimice din cutie sunt sigure
Din păcate nu este deloc adevărat. Este vorba despre substanțe cu care se evită complet contactul în alte domenii de activitate. În momentul în care le aplici direct pe păr sau pe pielea capului trebuie să fii conștientă de riscuri. De asemenea, mediul înconjurător va fi afectat pentru că după ce te clătești substanțele vor ajunge în apă, contaminând ecosistemul.
Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să renunți să-ți colorezi părul, dar ai putea selecta produse alternative, care minimizează reacțiile alergice și nu dăunează mediului înconjurător.
2. Îți poți deschide culoarea părului doar cu vopsea
În niciun caz. Regula de bază în ceea ce privește realizarea unei culori intense și uniforme este că nu ai cum să deschizi o culoare cu o altă culoare. Pentru a realiza acest obiectiv va fi nevoie să-ți decolorezi părul. Dacă ești deja vopsită cu orice tip de formulă (permanentă, semi-permanentă, henna) nu ai cum să obții o nuanță mai deschisă prin selectarea unei culori diferite. Singurul efect pe care-l vei observa va fi deschiderea la culoare a rădăcinilor pentru că nu au altă culoare aplicată, în timp ce restul părului ar putea fi deteriorat de vopseaua aplicată, iar culoarea va rămâne aproape neschimbată.
3. Nu vei obține tonuri arămii, promitem
Structura firului de păr va determina crearea unor tonuri arămii de fiecare dată când este modificat chimic. Întotdeauna va tinde spre nuanțe calde, indiferent ce variante cu străluciri metalice utilizezi pentru a elimina tenta aurie sau roșiatică.
La anumite intervale arămiul se va întoarce și ar fi bine să accepți acest lucru pentru că nu ai cum să-l schimbi. Mai bine creează-ți un plan de îngrijire adaptat acestui inconvenient care să includă un șampon și un balsam pentru corecțiile de culoare pe care le dorești. Dacă ai părul portocaliu alege o formulă cu tonuri de albastru-violet, dacă părul tău este prea galben folosește o gamă pe tonuri de violet, iar în cazul în care vrei să elimini tonurile roșiatice alege o variantă cu ton de verde pentru a te spăla și a recondiționa părul.
4. Șamponul nuanțator este cea mai utilă variantă pentru a avea o culoare intensă între vopsiri
Din păcate, nu. Cea mai eficientă metodă pentru a menține intensitatea culorii obișnuite este să-ți speli părul mai rar sau să te clătești cu apă aproape rece după ce ai aplicat numai balsam, ocolind complet șamponul.
5. Ți-ai decolorat părul, dar vrei să revii la nuanța închisă. Nicio problemă!
Este cel mai des întâlnit scenariu prin care poți ajunge să ai părul verde. În cazul în care vrei neapărat să revii la nuanța închisă nu este recomandat să aplici direct culoarea intensă, ci trebuie să utilizezi mai întâi o culoare medie, care va reda părului tonurile calde și va crea o bază de pigment pentru culoarea la care vrei să revii.
6. Atunci când îți vopsești rădăcinile cu o formulă permanentă întinde culoarea până la vârfuri pentru a revitaliza nuanța
Poți face acest lucru? Sigur că da. Este recomandat? Nu. Dacă ți se pare că restul părului nu mai strălucește și vrei să intensifici culoarea în ansamblu mai bine optează pentru o mască tratament, care hidratează și sigilează cuticulele. O poți aplica simultan cu vopseaua de la rădăcini.
Masca te va ajuta să reduci și vârfurile rupte, prevenind deshidratarea și încurcarea părului. La final rădăcinile vor avea culoarea potrivită, iar restul părului va fi mătăsos și ușor de pieptănat.