Deși nimeni nu-și dorește să le atingă, urzicile au numeroase proprietăți utile pentru frumusețe. Aceste plante sunt foarte utile pentru afecțiunile dermatologice pentru că acționează blând asupra pielii, fiind utile chiar și pentru pielea intolerantă. De asemenea, stimulează creșterea părului și previn căderea firelor, făcând podoaba capilară mult mai rezistentă și intensificându-i strălucirea.
Potrivit specialiștilor, urzicile sunt o sursă excelentă pentru vitaminele A, B, C, D și K, un mix ideal pentru persoanele care au probleme foarte des cu părul uscat, înnodat sau cu o piele deshidratată, care nu are o nuanță uniformă. Ceaiul de urzici a fost utilizat o perioadă îndelungată drept remediu tradițional pentru artrită și diminuarea simptomelor alergice, datorită proprietăților antiinflamatoare. Acest ceai accelerează eliminarea toxinelor din organism, iar dacă îl aplici pe piele sau păr vei realiza o curățare eficientă a tenului și a scalpului, care va favoriza creșterea părului, îngroșarea firelor, calmarea tenului și reducerea semnelor de oboseală și a imperfecțiunilor.
Iată cum poți utiliza urzicile pentru a arăta impecabil din orice unghi:
1. Pentru creșterea părului
Ceaiul de urzici stimulează creșterea părului și vei observa că nu mai ai probleme din cauză că aparent nu depășește o anumită lungime. Tu decizi când părul este suficient de lung și nici nu vei avea probleme cu subțierea firelor din cauza lungimii.
În plus, nu vei mai pierde la fel de multe fire de păr în fiecare zi pentru că acest ceai fortifică inclusiv rădăcina lor. Tamponează părul și scalpul cu puțin ceai de urzici în timpul zilei sau clătește-te cu acest ceai după ce ai șamponat părul, în loc de balsamul obișnuit. Pentru o variantă mai comodă poți pune ceaiul într-un recipient tip spray și să-l aplici de mai multe ori pe zi pentru a intensifica strălucirea și rezistența părului.
2. Pentru tratarea acneei hormonale
Ceiaul de urzici este adesea utilizat pentru a reface echilibrul hormonal al femeilor în timpul sarcinii și după naștere, iar aplicarea lui direct pe piele va reduce rapid acneea. Este foarte util mai ales pentru coșurile care apar în săptămâna de dinaintea sângerării menstruale, precum și pentru imperfecțiunile din timpul menstruației.
Utilizează acest ceai în locul loțiunii tonice la care apelezi de obicei și vei vedea că poate vindeca atât coșurile de la suprafața pielii, precum și pe cele care sunt sub piele deocamdată. Nu vei mai avea nevoie să utilizezi o cantitate prea mare de machiaj în timpul menstruației și vei fi mai relaxată când vezi că și pielea cooperează pentru a avea din nou un aspect plăcut.
3. Pentru reducerea producției excesive de sebum
În timpul verii persoanele cu tenul gras ar putea fi tentate să apeleze la produse astringente pe bază de alcool, care pot deshidrata pielea excesiv, provocând descuamarea și apariția prematură a ridurilor. Din păcate și producția de sebum va crește din cauza uscării. Ceaiul de urzici este potrivit pentru a elimina aspectul lucios fără să usuce pielea. Îl poți utiliza în combinație cu 2 picături de ulei de arbore de ceai pentru a te asigura că nu-ți vor apărea coșuri nici dacă transpiri mai mult în zilele călduroase.
4. Pentru a preveni ridurile
Vitamina C este un nutrient esențial pentru piele deoarece neutralizează efectele negative ale radicalilor liberi și menține aspectul proaspăt și catifelat al tenului. Ceaiul de urzici conține o combinație utilă de vitamina C și vitamina D, prevenind apariția timpurie a ridurilor și a liniilor de expresie.
Tamponează tenul cu o dischetă demachiantă umezită cu acest ceai în fiecare dimineață și vei vedea că nu este deloc greu să ai un ten revigorat, care strălucește de sănătate.
5. Pentru eliminarea petelor pigmentare
Ceaiul de urzici uniformizează nuanța tenului și dacă este folosit de două ori pe zi pentru spălarea sau tamponarea tenului va elimina cu succes petele pigmentare cauzate de înaintarea în vârstă sau expunerea excesivă la soare. De asemenea, va diminua și semnele lăsate de acnee, netezind pielea și dându-i un aspect odihnit.
Posteaza comentariu