3 rețete pentru clătirea părului care îți vor transforma podoaba capilară

Poate știai că o ceașcă de ceai te ajută să te relaxezi și să devii creativă, dar bănuiai că poate face minuni și pentru părul tău? Încearcă aceste rețete care îți relaxează mintea, corpul și sufletul, în timp ce tratează scalpul și revitalizează părul.
Clătirea părului cu ajutorul ceaiului este un remediu practicat de multe secole, fiind o soluție rapidă pentru mătreață, dermatită seboreică, dar și pentru părul fragil, aspru, degradat sau cu un aspect tern. Dacă optezi pentru rețete naturale care combină puterea plantelor vei obține o culoare mai intensă, un păr strălucitor și vei preveni ruperea firelor, în timp ce te relaxezi.

 
Iată ce rețete trebuie să testezi pentru a avea un păr mătăsos:

 
1. Pentru mătreață și accelerarea ritmului de creștere a părului: ceai verde și miere

Ceaiul verde este un remediu foarte util pentru a elimina mătreața care se observă pe haine și a face părul să crească mai repede. Comparativ cu o ceașcă de ceai negru, ceaiul verde îți furnizează mai mulți antioxidanți și nutrienți, iar studiile realizate au dovedit că stopează rărirea și căderea părului. Cafeina din componența ceaiului verde intră în foliculii de păr și favorizează creșterea și revitalizarea podoabei capilare. 
Ceaiul verde hrănește și scalpul, protejându-l de bacterii, mătreață, fungi și efectul nociv al radiațiilor ultraviolete.
Mierea va face părul foarte mătăsos și intensifică strălucirea, având simultan un efect antibacterian și de exfoliere blândă la nivelul scalpului.
 
Cum se prepară:
Pregătește o ceașcă de ceai verde tare, folosind 2 pliculețe de ceai la 300ml de apă. Lasă să se răcească, apoi adaugă o lingură de miere și amestecă bine. Pune mixul într-un recipient tip spray.
 
Cum se utilizează:
Spală-ți părul cu șampon, apoi lasă-l să se usuce 30 de minute. Când nu mai este decât puțin umed aplică amestecul preparat la nivelul scalpului, apoi masează-l pe toată lungimea părului. Acoperă-ți părul cu o cască de duș, lasă să acționeze 30 de minute, iar după aceea clătește-te cu apă călduță.

 
2. Pentru accentuarea culorii părului: mușețel, rooibos sau ceai negru

Crearea unei culori mai închise a părului sau evidențierea șuvițelor blonde ori roșcate se poate realiza tot cu ajutorul ceaiului potrivit. Ceaiul de mușețel poate fi folosit pe orice culoare de păr, dar are efectul cel mai evident pe șuvițele blonde.
Îți va accentua strălucirea părului, va crea o tentă de blond miere, acționând ca un balsam pentru a face părul mătăsos și a reduce mâncărimile cauzate de mătreață.
Dacă ești roșcată sau ai părul șaten și vrei să obții reflexe roșiatice folosește ceaiul rooibos sau pe cel de hibiscus. Vor face părul mai ușor de pieptănat și aranjat. Pentru brunete opțiunile ideale sunt ceaiul negru și cel de rozmarin. Ceaiul de salvie va reda culoarea închisă firelor albe.
 
Cum se prepară:
Lasă 3 linguri de ceai să infuzeze în 400ml de apă fierbinte timp de 45 de minute. Strecoară și pune într-un recipient tip spray. Adaugă și ½ linguriță de suc de lămâie și ½ lingură de miere dacă ai părul blond.
 
Cum se utilizează:
Pentru părul blond și roșcat:
Aplică amestecul direct pe părul curat și masează-l bine. Lasă să acționeze 1-2 ore, apoi clătește-te cu apă rece.
Pentru un efect mai puternic poți sta la soare imediat după ce ai folosit mixul. Este ideal să mergi la o plimbare după ce ai utilizat amestecul de ceai.
Pentru părul brunet sau șaten:
Aplică mixul pe părul curat și masează. Acoperă părul cu o cască de duș, lasă să acționeze 30 de minute, apoi clătește-te cu apă rece.

 
3. Pentru stoparea căderii părului: ceai negru cu frunze de dafin

Dacă observi tot mai multe fire pe perie după ce te-ai pieptănat sau dimineața pe pernă este cazul să iei măsuri pentru a menține desimea și vitalitatea părului. Totul pornește de la rădăcină, iar tratamentul utilizat trebuie să fortifice firele de păr fragile. Ceaiul negru conține cafeină, iar studiile realizate au relevat că oprește căderea părului, îl face mai des și îngroașă firele. Asociază-l cu puterea dafinului pentru a dezinfecta tot scalpul și a preveni mătreața care crește riscul de rărire a părului.
 
Cum se prepară:
Fă ceai negru tare folosind 3-4 pliculețe de ceai la 300ml de apă, apoi lasă la răcit.
În paralel prepară ceai de dafin din 2 lingurițe de frunze la 200ml de apă. Amestecă-le și pune mixul într-un recipient tip spray.
 
Cum se utilizează:
Spală părul cu șampon, apoi aplică amestecul la rădăcini și masează-l pe toată lungimea părului. Acoperă părul cu o cască de duș, lasă să acționeze 40-45 de minute, apoi clătește-te cu apă rece. Continuă cu un balsam hidratant.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.