realitate
-
0 0Greierele si furnica. Primavara:
Furnica sapa, pune seminte, face straturi.
Greierul, cu mingea sub brat, trece pe langa ea.
- Ce faci, greierasule?
-Merg la un fotbal cu baietii.
-Bai, ce faci, bai? Ia vezi ca stii tu cum se intampla... Treci la treaba, ca la iarna iar vii sa-mi ceri mancare.
-Da, da, lasa...
Vara. Furnica iriga, lucra de zor. Apare si greierul cu o racheta sub brat.
-Ce faci, greierasule?
-Merg la un tenis cu baietii.
-Bai, bai! Sa nu vi la iarna sa-mi ceri mancare ca nu tiu ce-ti fac!
-Da, da, bine...
Toamna. Furnica culegea de zor, facea dulceturi, punea onserve. Trece greierul, cu o chitara sub brat.
- Ce faci, greierasule?
-Merg in parc, sa cant ceva cu baeitii.
- Bai, nebunule, nu ai facut nimic pentru iarna. Iti arat eu tie daca vii sa-mi ceri ceva!
-Da, da, bine...
Iarna. Furnica, in pridvor, cu un ceai fierbinte cu lamaie, cu un sal gros in jurul ei. In fata casei apare o limuzina.
Opreste. Se da jos greierul. Furnicii ii pica fata.
-Ce faci, greierasule?
- Ma duc la Paris, la un concert, cu baietii, ca am avut mare succes in parc, cu cantatul.
- Du-te - zice furnica - si daca-l vezi pe unu' La Fontainne, spune-i ca-mi bag picioarele in fabula lui!!!
Doi mosi discuta pe o banca in parc.
-- Auzi ma? Ieri am fost la femei!...
-- Aha, si cum a fost?
-- Muult mai curat decat la barbati...
Doi mosi pe o banca
Cum o mai duci ?
Bine
Adica
Ma pis mult mai sus
Nu ma mai pis pe bombeu ma pis pe genumchi
Un roman ajuns de curand la Madrid se hotareste , pentru a cunoaste mai bine cultura spaniola , sa sacrifice un pumn de euro si sa cumpere o intrare la corida.
Dupa un spectacol din care nu a inteles mai nimic , la iesire un vanzator ambulant cu tocanita de fudulii:
- cat costa?
- 5 euro .
- cam mult dar merita ca vad o buna portie.
Pleaca romanul nostru multumit cu gandul ca se va intoarce numai pt delicioasa tocanitza de fudulii. Zis si facut , in ziua urmatoare ajunge la arena , asteapta cu nerabdare iesirea, cauta disperat ambulantul, il gaseste:
- repede , o portie de tocanita
Ramas masca de ce vede, doua bucatele mici in farfurie zice:
- si vrei tot cinci euro pt asta?
- hombre , pretul e acelasi si cand moare taurul si cand moare torrero