ion cu maria
-
0 0Maria il striga pe Ion:
-Ioane,hai in casa,ca ploua!
-Lasa,stau afara,ca ploua si aici! Merge Ion la tirg si isi cumpara cisme.Inainte sa intre in curte, striga la Maria:
-Marie, iti plac cismele?
-Faine Ioane, da' du-te de crapa niste lemne
-Ma duc Marie, da' cu cismele in picioare
-Hai Ioane sa ne culcam.
-Bine Marie da; cu cismele in picioare, ca uite ce faine's, ca si scula se uita la ele.
-Ma Ioane, mai bine-ti cumparai colop.
A doua zi se duc la joc in sat. Joaca Ion cu Safta, si ii zice :
-Safta, asa-i ca tu ai chiloti rosii cu buline verzi?
-Asa-i ma Ioane, da' de unde stii?
-Am vazut in cisme, spune Ion.
Joaca si cu Maria, si lesina.
Ii face Maria respiratie, isi revine Ion, si o intreaba:
-Tu Marie, spune drept, tu ai chiloti pe tine?
-N-am ma Ioane, zice Maria jenata
-Vai ce m-am linistit, am crezut ca mi-o crepat pielea pe cisme
Doua babe discuta despre sotii lor:
-Mario, Gheorghe al meu e impotent 100%!
-Leano, Ion al meu e impotent 300%!
-Cum asa?
-A cazut prostul pe scari si si-a rupt si degetul si limba!!!
-....???!!!
Maria, la coasa. Cum cosea ea asa, vine unul pe la spate si ii face felul. Dar repede. Si pleaca.
Maria suparata se duce acasa, la barba su:
-Ma Ioane, stii, eram azi la coasa si bla, bla.. ii explica.
-Ufff, mai nevasta, tare suparata esti, da ia spune, ca poate il recunoastem, nu i-ai vazut parul macar?
-Nu, zice Maria, ca eram cu spatele...
-Da,da.. nici macar ochii?
-Pai nu, nu i-am vazut.
-Da... aia n-ai simtit-o?
-Ba da, dar nu era d aci de prin sat!
Ion crestea vreo 20 de scroafe si nu gasea cu nici un chip un porc de prasila. Incercase el cam peste tot si era foarte suparat caci ar fi dorit sa-si inmulteasca averea. Merge Ion la veterinar sa se sfatuiasca:
-Dom doctor, poate gasesti matale prin carti vreun leac, o licoare sa-mi faca scroafele purcei.
Cauta veterinarul prin carti, da cateva telefoane... nimic.
-Uite ce e, Ioane, nu-ti ramane de facut decat un singur lucru - sa le futi singur.
Ion, cam descumpanit, se intoarce acasa, ii povesteste Mariei faza, ce sa faca? urca scroafele in camion si merge cu ele in padure sa nu-l afle satul si cu multa sarguinta isi face treaba. Vine acasa rupt de oboseala si se culca fara sa manance. A doua zi, la fel si nimic. Il suna Ion pe veterinar:
-Dom doctor, da cum stiu eu ca nu muncesc in zadar? Pai daca a doua zi dupa ce le-ai futut is cumintele si curatele si stau linistite, sa stii ca s-a prins, daca-s nelinistite trebuie sa mai incerci.
Ion se scoala a doua zi dimineata, scroafele guita de zor si se tavalesc in noroi. Le suie Ion iar in camion si hai, la padure. Se intoarce cocosat. A doua zi dimineata:
-Fa, Marie, uita-te si tu la scroafele alea, vezi nu s-or fi potolit.
Se scoala Maria din pat, se uita pe geam si zice:
-Apoi, Ioane, traje nadrajii pa tine, ca-s deja randuite toate-n camion
Ion se insoara cu Maria. Dupa nunta prietenii il intreaba pe Ion:
-Te-ai insurat ma Ioane?
-Insurat, ma!
-Cu Maria, ma ?
-Cu Maria, ma!
-Ma Ioane, da` o fost Maria fata mare, ma?
-O fost ma, exagerat de mare !
Maria si Ion la tara, se intorc ei de la joc si in drum spre casa, Ion o pupa dulce pe Maria direct pe bot. Maria ii raspunde cu unsarut la fel de dulce.
Vazand asta, Ion, tupeist din fire da sa-i bage mana pe sub camesa. Maria sare ca arsa si o tuleste spre casa.
Cum ajunge acasa, scrie in jurnal:
-Cele mai bune prietene imi sunt picioarele.
A doua seara, la fel: el o pupa, ea il pupa, el da sa-i bage mana pe sub camesa, asta pleaca si scria in jurnal:
-Cele mai bune prietene imi sunt picioarele
A treia seara Maria ajunge tarziu, da tarziu de tot acasa, si scrie in jurnal:
-Chiar si cele mai bune prietene se despart odata si odata.
Mama Mariei striga peste gardul curtii:
-Marie, ia mai lasa-l odata pe Ion si vino acasa.
-Bine, mama, il mai las o data si vin.
Ion si Maria se duc la o petrecere. Dupa o vreme, deja ametiti, se duc in fan si si-o trag puternic, dupa care Maria zice:
-Ioane, daca-i -
altele...
Cica era odata ca niciodata ca de n-ar fi,n-as mai povesti...
Maria si Ion in noaptea nuntii si ei. Si Ion cand era si el mai incins dupa numeroase incercari, aude o voce suava de Marie:
-No ma tu Ioane vinie orgasmu ..
La care Ion suparat:
-No, apoi fa tu Marie! Cand f*t eu nu vine nime ...
Maria vine la spovedit:
-Parinte, mi-e rusine, am pacatuit...
-Spune, fata mea, Dumnezeu iarta.
-A venit aseara Ion la mine, mama era plecata...
-Spune, spune, taica.
-Si Ion m-a luat in brate...
-Si, si?
-Si mi-a spus sa ma dezbrac..
-Si?
-Si m-a trantit pe pat...
-Spune, si?
-Si mi-a dat chilotii jos..
-Si, si, mai departe?
-Si-a venit mama..
-Fi-ti-ar ma-ta a dracului!
Maria ii marturiseste sotului ei, Ion, ca asteapta un copil. Acesta incepe sa-si dea cu pumnii in cap de ciuda. Insa nevasta il asigura:
-Linisteste-te draga, tu nu ai nici o vina !
Doi ciobani...:
-Mai, Ioane, mare lucru ii benocu asta!...
-Ce-i al?...
-Un asa ceva de te uiti prin el si vezi tot ce-i departe ca si cum ar fi langa tine...
-...Si ce faci tu cu el?
-Imi place sa ma uit sara in casile oamenilor sa vad ce fac...Uite, alalta sara, te-am vazut ce ii faceai lu Maria ...Ce fain o fost!...
-...Stii ceva, Gheorghe? Fac ceva pe benoclu ala, ca nu-i bun de nimic! Eu nici n-am fost acasa alalta sara!...
Ion si cu Maria stau la masa.
Deodata, Ion se scoala si ii arde un pumn in bot Mariei. Maria se scoala, se sterge de singe si-l intreaba pe Ion:
-Ba Ioane, asta o fost in gluma sau in serios?
-O fost in serios, tu Marie.
-Aha, atunci e in regula; ca altfel, tu ma stii: eu nu prea inghit glume de-astea
Maria, o tarancuta, vrea sa faca dragoste cu Ion, taurul comunal, care insa nu o prea baga in seama.
Dupa multe insistente reuseste sa-l convinga:
-Bine, zice Ion, dar am si eu o conditie: in timp ce-o facem, tu spui lunile anului.
Zis si facut( era sa scriu altceva).
-Ia...ianuarie,fe...februarie, martie, a...a..aprilie, mai! mai! mai! iu...iunie,iu-iu-iu...iulie, auuuu! august,sss...septembrie,o! o! o!...octombrie, no-no-no!...noiembrie, de...de...de... de ce-ai scos-o prostule?
Ion se insoara si in noaptea nuntii, si descopera ca Marie nu mai era virgina. Na acuma nu-i era pt el ca pe el il durea in p-la ca aia nu era fata mare da trebuiau sa-i vina parintii a doua zi sa vada daca Marie o fost virgina.
Ce sa faca, ce sa faca, hai s-o dea pe Marie cu cerneala, da ghinion ca nu mai aveau cerneala rosie in casa. Gaseste Ion numa o calimara cu cerneala verde si o da pe Marie intre picioare.
Dimineata vin parintii lu Ion. Prima la control, ma-sa. Se uita, isi stucheste in san, isi face cruce si-o ia la fuga. Se uita tata lu Ion si cand vede:
-Ooo, asa baiatu tatii, pan la fiere, fiule, pan la fiere. -
Ion si Maria in noapte nuntii.
Maria statea in pat iar Ion la geam privea cu nesatz cerul.
Maria: Ma, Ioane, mie m-i frigutz.
Ion: Pune un pled pe tine.
Maria: Ma, Ioane, ma, da' mie tot m-i frigutz ma.
Ion: Mai pune tu un pled pe tine.
Maria ducandu-se langa Ion la fereastra: Ma, Ioane, da' la ce te tot uiti tu pe fereastra?
Ion - Apai tu Marie, mi-o spus Vasile ca noaptea nuntii e a mai frumoasa si nu vreau sa pierd nici o clipita din ea.