Femeia
-
0 01. Femeia nu mai accepta sa locuiasca in copac. Si plange. Barbatul descopera pestera.
2. In pestera e frig. Femeia plange. Barbatul descopera focul.
3. Copii tipa de foame. Femeia plange. Barbatul descopera toporul, arcul si bata si pleaca la vanatoare.
4. De la atata carne, Copilul se imbolnaveste de scorbut si beri-beri. Femeia plange. Barbatul descopera agricultura.
5. Deoarece mamutul se lasa cu greu ucis, Barbatul lipseste prea mult de acasa. Femeia plange. Barbatul incepe sa creasca animale domestice: vaca,oaie, porc, gaina, etc.
6. Femeia s-a saturat de friptura facuta la tepusa cu garnitura de boabe verzi fierte mancata de pe o frunza. Si plange. Barbatul descopera olaritul.
7. In pestera e curent si umezeala si din cauza asta copii racesc, fac pneumonie si mor. Femeia plange. Barbatul construieste mai intai un bordei apoi o casa din lemn si piatra.
8. A venit iarna si e frig. Femeia plange. Barbatul descopera ca pielea si blana animalelor moarte se poate prelucra si confectioneaza haine.
9. Hainele din piele precum si alea din blana put. Femeia plange. Barbatul descopera pe rand hainele din lana (care sunt aspre si zgarie - Femeia plange), hainele din in (care tot aspre sunt - Femeia suspina) si intr-un final hainele de matase (care par a fi multumitoare - Femeia zambeste). Mai tarziu, Barbatul rezolva si problema mirosurilor emanate de pieile si blanurile mentionate mai sus.
10. Diverse treburi lipsite de importanta cum ar fi protectia turmelor de animale si starpirea potentialilor pradatori tin Barbatul departe de casa. Femeia plange. Barbatul domesticeste cainele si pisica.
11. Femeia observa ca seamana prea mult cu semenele ei. Si incepe sa planga. Barbatul inventeaza fardurile si bijuteriile.
12. Femeia se plictiseste de atata stat in casa si vrea sa-si largeasca orizontul. Normal.incepe sa planga. Barbatul inventeaza roata, domesticeste calul si descopera barca pentru ca femeia e fragila si oboseste repede. In plus de asta nimeni n-ar vrea sa o auda iar plangand... peste ani... n. Femeia simte nevoia de a "evada" din cotidian. Nu are timp, bani sau dispozitia pentru excursii in
strainatate, cu prietenele s-ar plictisi,la TV nu e nimic de vazut, afara e vreme urata. Capac peste toate, ca de obicei, Barbatul nu e
acasa si oricum nici el n-ar intelege mare lucru. Femeia ar avea asaaaaa . un fel de chef de a scrie ceva care sa-i aduca complimentele unor necunoscuti si sa fie o chestie care sa pastreze anonimatul si absolut totul trebuie sa fie sub control si. Pentru a nu stiu cata oara in istorie, Femeia incepe sa planga. Barbatul inventeaza blog-ul.
Morala: Cand femeile plang, umanitatea evolueaza.
Alta morala: Fara femei am fi trait si acum in copac. -
Cum ne privim pe noi insine la diferite varste?
"Fetita de 3 ani : Se priveste si se vede regina ..
Fetita de 8 ani : Se priveste si se vede Cenusareasa.
Adolescenta de 15 ani : Se priveste si vede Sora cea Urita (Mama, nu pot
merge la scoala aratind in halul asta!!)
Tanara de 20 de ani : Se priveste si se vede"prea grasa/ prea slaba, prea
inalta/ prea scunda, prea cu parul lins / prea creata"- dar decide sa iasa
oricum.
Femeia de 30 de ani: : Se priveste si vede"prea grasa / prea slaba, prea
inalta / prea scunda, prea cu parul lins / prea creata"- dar decide ca nu
are timp sa se aranjeze, asa ca iese oricum. -
La 40 de ani: Se priveste si vede "curata" si iese oricum.
La 50 de ani : Se priveste si vede "Sunt eu" si merge oriunde isi doreste.
La 60 de ani: Se priveste si isi reaminteste de toti oamenii care nu se mai
pot privi in oglinda. Iese si cucereste lumea.
La 70 de ani : Se priveste si vede intelepciune, rasete si abilitate, iese
si se bucura de viata.
La 80 de ani : Nu mai pierde vremea sa se priveasca. Isi pune palaria violet
si iese sa se bucure de lume.
Poate ar trebui, toate, sa ne insfacam mai devreme palaria violet -
Din ciclul rasul ingrasa, dar este anticancerigen:
Bula vroia sa se urce in avion cu un pui de gaina, mic, galben si piuitor, ca sa il aduca cadou lui Bulisor.
- Domnule, zise stewardesa, nu e voie cu animale in avion!
Se intoarse Bula in aeroport, se duse la WC, puse puisorul in chiloti si urca liber in avion. Locul lui era langa o calugarita tanara si frumoasa. La un moment dat, Bula adoarme si, in timp ce visa, puisorul iese din chilotii lui, scoate capul prin slitul pantalonilor si incepu sa piuie.
Calugarita, speriata, incepu sa-l zgaltaie pe Bula:
- Scoala, domnule, scoala repede!!
Speriat, Bula tresari, uitandu-se in toate directiile:
- Ce e, unde, ce... ce s-a-ntamplat!!????
Zise calugarita: - Domule, nu am deloc experienta in problemele astea, dar am impresia ca vi s-a spart un ou... -
· O blonda se duce la cazino si le spune dealerilor ca vrea sa parieze 20.000 de dolari pe un numar, dar ii roaga sa o lasa sa se dezbrace, pentru ca asa se simte mai norocoasa. Dealerii n-au nimic impotriva si tipa se dezbraca complet, arunca zarurile si incepe sa topaie de bucurie ca a castigat, ii imbratiseaza, se imbraca, isi ia banii si pleaca fericita. Atunci unul dintre dealeri intreaba: - Auzi, tu ai vazut ce zaruri a dat? - Nu...am crezut ca ai vazut tu, ii raspunde celalalt. Morala!!! Nu toate blondele sunt proaste, dar barbatii sunt tot barbati.
-
· Pe o autostrada, un control radar inregistreaza un Ferrari cu 19 km/h. Politistul care facea controlul opreste autovehiculul si cere explicatii. La volan, o blonda care ii raspunde zambind: - Respect limita de viteza indicata pe panouri. Scrie A19, atunci conduc cu 19 km/h. Politistul ii raspunde amuzat: - Dar A19 este numarul autostrazii, nu este limita de viteza. Uitandu-se la pasagera de langa blonda, zice: - Ar trebui sa va grabiti, prietena dv. este palida si pare sa fie bolnava. La care blonda raspunde: - Este asa de cand am parasit A300.
-
O tipa merge la un chirurg plastician:
- Doctore, mi-am pierdut urechile intr-un accident, va rog ajutati-ma!
- Nicio problema, va montez o pereche de urechi de la o blonda... Va deranjeaza?
- Nu, nu cred, sunt tot urechi.
Trece o luna, dupa care femeia se intoarce la cabinet dezorientata. Doctorul o intreaba mirat:
- Ce s-a intamplat, n-auziti bine?
- Ba da, aud perfect, dar... Nu-nteleg nimic! -
dracu isi cauta o sotie cuminte, frumoasa, desteapta, devreme acasa, etc etc, femeia perfecta, si o cauta, si o cauta... si nimic. Se gandeste sa apeleze la Dumnezeu: Doamne ajuta-ma si pe mine s-o gasesc ca de ani de zile o caut. Dumnezeu: "du-te si pune in cea mai populata zona de pe pamant o oglinda, cea care nu se va uita in ea pe aia sa o iei de nevasta" zis si facut. Pune dracu oglinda si in sfarsit se insoara. 1. MORALA: baieti, nu mai cautati femei perfecte ca una a fost si a luat-o dracu. 2. MORALA: fetelor nu va mai dati perfecte, ca va ia dracu.
-
atentie nu e banc !
In Noiembrie a fost descoperita o forma rara de cancer la san. O doamna a descoperit o eruptie pe sanul sau, similara cu cea a unei mame tinere care a nascut. Pentru ca mamografia nu indica nimic deosebit, doctorul a tratat-o cu antibiotice ca pentru o infectie. Dupa doua serii de tratament cu antibiotice continua sa-i fie rau; atunci doctorul a trimis-o sa faca o noua mamagrafie. De aceasta data i-a aparut o masa de tesut atipic. Biopsia a scos in evidenta un tesut malign care crestea repede. A fost inceputa chimioterapia pentru ca tumoarea sa fie localizata; interventia chirurgicala a reusit; o noua runda de chimioteratie; radiatii. Dupa aproape 9 luni de tratamnet intens, ea a fost considerata sanatoasa. A trait un an cu fiecare zi foarte plina de viata. Cand cancerul i s-a reintors in zona ficatului, ea a inceput 4 tratamente si a decis ca vrea sa aibe o viatia de calitate, nu efecte post-chimio. Ea a trait 5 luni deosebite, in care si-a planificat fiecare detaliu al ultimelor zile. Dupa cateva zile in care a avut nevoie de morfina, a murit. Ea a lasat acest mesaj pentru a fi transmis femeilor de peste tot:
Femei, VA ROG fiti atente la orice nu este normal si insistati sa primiti ajutor cat mai rapid posibil.
Boala „Paget" este o forma rara de cancer la san si apare in exterior, pe sfarc sau in zona sfarcului. Apare ca o eczema (urticarie) care mai tarziu devine o leziune cu o crusta ca o linie exterioara. Eu nu am dorit sa ma suspectez de cancer la san dar a fost. Sfarcul meu nu mi s-a parut ca-mi arata ceva deosebit, dar eczema ma deranja, asa ca am fost la doctor pentru ea. Uneori, ma manca si era ca un punct dureros (ca o buba), dar alteori nu-mi arata nimic deosebit. Era urata si o pacoste, si nu am putut sa scap de ea cu nicio crema prescrisa de medicul meu si nici de dermatologul care tocmai imi rezolvase o dermatita la ochi. Acestuia i s-a parut o mica tumoare dar nu m-a avertizat ca ar putea fi canceroasa.
Acum, eu nu suspectez toate femeile care au o leziune sau o eczema pe sfarc sau in jurul sfarcului ca asta ar putea fi cancer de san. Startul meu a fost ca un cos rosu pe aureola din jurul sfarcului. Una din cele mai mari probleme cu aceasta boala este ca aparitia simtomelor poate fi inofensiva, nevinovata. Este frecvent perceputa ca o inflamatie, infectie a pielii, conducand la o floricica intarziere in detectare si tratare. Care sunt simptomele?
1. O roseata persistenta, maloasa si formand o crusta pe sfarcul dumneavoastra, cauzand mancarime si arsura (Am stabilit: nu m-a mancat si ars mult si nu am avut supuratie; am fost constienta de asta, dar era o crusta ca o linie pe o parte.)
2. O buba pe sfarc care nu se mai vindeca. (A mea a fost pe aria din jurul sfarcului.)
3. De obicei numai sfarcul este afectat. Cum este diagnosticat? Doctorul dumneavoastra va face o examinare si va va sugera sa faceti o mamografie la ambii sani, imediat. La orice roseata, mancarime, crusta, inflamatie a pielii, doctorul dumneavoastra ar putea sa va suspecteze de cancer daca aceasta problema (buba) este doar la unul din sani. Apoi ar trebui facuta o biopsie pentru a fi sigur de asta si a vedea ce este de facut mai departe.
Acest mesaj este bine sa fie luat in serios si trimis mai departe la cat mai multi posibil dintre rudele si prietenii dumneavoastra; aceasta poate salva o viata.
Cancerul meu de san s-a intins si a facut metastaze la oase dupa doza de chimioterapie, 28 tratamente cu radiatii si cu Tamaxofin. Daca acest cancer de san ar fi fost diagnosticat de la inceput, el nu s-ar fi intins asa.... -
dani_ele la tine te refereai ca esti de toata jena , nu ? NORMAL , daca dupa 17 ani ai reusit sa iti f... barbatul !
si nu o mai critica pe modoveanca , ca daca aia e naspa cum zici tu ne imaginam cum esti tu daca te.a lasat pt asa exemplar oricum postarile tale sunt mereu ca un banc haios .
iti urez ca macar de Paste sa ai un pic de pace in suflet , Dumnezeu fie cu tine daniela ! -
din pacate SE INTAMPLA si din pacate ft des...degeaba avem tehnologie daca nu avem oameni prea multi printre medici...eu am noduli durerosi in axila,mi s-a spus ca nu e de la san...sper si eu sa nu fie,dar...multa multa sanatate evelor si sa nu avem nevoie de medici (am tot respectul pt cei putini,care mai sunt si oameni)...din pacate,ce ai scris tu nu e banc,nici nu as crede ca e...pup
-
Ciocolatino, esti SUPER !
M-ai amuzat tare cu postarile tale, aducandu-mi aminte de vremurile cand circulau bancuri bune, pana-n 89.
Ajungand ìnsa la povestea cu cancerul...mi-a pierit orice urma de zambet si daca esti tu cea ìn cauza sau oricare alta, nu pot decat sa-ti fiu solidara ìn lupta ta curajoasa pt ìnfrangerea bolii.
Am doua prietene: una de peste 80 ani, operata de cateva ori la san, care rezista dupa ani si ani de tratamente, cu stoicism, optimism....si alta pe la jumatatea vietii care nu si-a luat boala ìn serios si acum se lupta cu-n cancer de gr IV, cu consecintele de rigoare si chimioterapia devastatoare.
Am citit undeva ca aceasta boala nu se manifesta la persoanele simple, respectiv la imbecili; se pare ca afecteaza mai ales persoanele inteligente, cu pregatire superioara.
Adevar sau nu?!?
Personal, am impresia ca-i "un fel de boala a sufletului," cu concretizarea ìn cancer la san sau alte organe. Spun asta, deoarece survine mai ales dupa o suparare puternica, un stress, o emotie reprimata, care a dus la scaderea imunitatii corpului.
Toti purtam ìn noi celulele cancerigene...din pacate!
Iti doresc viata lunga si cu bucurii zi de zi! Dumnezeu sa te ocroteasca! -
Tanike multumesc mult si tie numai bine !
din pacate cancerul nu alege , se lipeste ca sa zic asa si de cei saraci si de cei bogati si de femeii si de barbati din pacate chiar de copii ! nu are importanta ce studii ai , cati bani , ce nationalitate sau ce religie ai .
din fericire daca e descoperit la timp se poate face ceva .
parerea mea strict personala e ca daca soarta ta e scrisa intr.un anume fel nu e nimic de facut iar daca e scrisa in alt mod te vindeci de la un simplu ceai !
pupici la toate evele sa fiti sanatoase si fericite !