nr prime

•  
    • 627 mesaje
    23 Feb 2007, 20:29
    0 0
    Catorva persoane, de profesii si formatii diferite, li s-a cerut sa demonstreze ca toate numerele intregi impare sunt prime.
    Rezultatele:

Matematicianul: 3 e prim, 5 e prim, 7 e prim si prin inductie toate numerele impare sunt prime.

Fizicianul: 3 e prim, 5 e prim, 7 e prim, 9 este eroare experimentala, 11 e prim ...

Inginerul: 3 e prim, 5 e prim, 7 e prim, 9 il putem aproxima ca prim, 11 e prim ...

Programatorul : 3 e prim, 5 e prim, 7 e prim, 7 e prim, 7 e prim ...

Agentul de vanzari: 3 e prim, 5 e prim, 7 e prim, 9 ... vom face tot ce e posibil pentru ca 9 sa fie prim ...

Agentul de vanzari de produse software: 3 e prim, 5 e prim, 7 e prim, 9 va fi prim la urmatoarea versiune...

Biologul: 3 e prim, 5 e prim, 7 e prim, pentru 9 rezultatele nu au sosit inca...

Agentul de publicitate: 3 e prim, 5 e prim, 7 e prim, 11 e prim...

Avocatul : 3 e prim, 5 e prim, 7 e prim, in cazul lui 9 nu sunt suficiente dovezi pt a demonstra ca nu e prim...

Statisticianul : sa incercam cateva numere aleatoare: 17 e prim, 23 e prim, 11 e prim...

Psihologul: 3 e prim, 5 e prim, 7 e prim, 9 nu e prim, dar incercati sa suprimati aceasta idee...
  •  
    • 13910 mesaje
    24 Feb 2007, 00:45
    0 0
    alambicat banc la ora asta! (sau la oricare? sau nu???)
  •  
    • 7364 mesaje
    24 Feb 2007, 13:22
    0 0
    mie imi place.... mai ales ca ma regasesc in aia cu psihologul
  •  
    • 2576 mesaje
    24 Feb 2007, 15:16
    0 0
    mie mi-a placut enorm. Mai stiu cateva cam pe aceiasi tema.

De exemplu:
    Un matematician si un fizician sunt adusi intr-o camera si li se arata o femeie superba asezata goala pe un pat. Li se spune ca se pot apropia de ea numai daca se duc spre ea inaintand de fiecare data 1/2 din distanta care ii desparte de tipa.

Matematicianul se aseaza pe jos incepe sa planga si isi da cu pumnii in cap motivand ca in felul acesta nu va ajunge niciodata pana la ea. Fizicianul zambeste statisfacut. Cei care il testeaza in intreaba de ce zambeste deoarece in mod clar matematicianul are dreptate. Fizicianul spune: Da, stiu ca nu voi ajunge pana la ea, dar voi ajunge
    destul de aproape dpdv practic.