noi monede

•  
    • 11 mesaje
    21 Sep 2006, 22:44
    0 0
    Nu vi se pare ca, de la o vreme, pastila sau lama de Orbit a devenit moneda de 1500 - 3000 de lei?
    Mie asa mi se pare, pentru ca, daca restul care trebuie sa-l primesc e sub 5000 de lei, ma trezesc cu guma`n brate, fara sa ma mai intrebe nimeni daca macar mananc guma... Azi, am coborat la magazinu` de pe colt, sa-mi iau tigari. 49.000 pachetu. Nu`s genu` care sa astept o mie de lei, da` tura asta vroiam sa i`o coc vanzatoarei cu pricina...Asa ca ma uitam la ea, care se misca cu viteza melcului turbat, in speranta ca plec si`i las mia...
    Eu nimic, bagasem pachetul in buzunar, ma uitam la ea, si asteptam restul.
    - Stiti, n`am o mie, si`mi intinde o pastila de orbit.
    - Da` nu mai bine`mi dati o pastila de Mentos? intreb eu, stiind ce va urma.
    - Pai aia e 2 mii, imi da replica. In conditiile astea, scot din buzunar alta pastila de Orbit (primita cu o seara inainte) i`o intind si`i cer o pastila de Mentos, ca eu vreau Mentos, nu Orbit, si nu conteaza ca nici Mentos nu mananc, conteaza ca, daca Orbit a devenit moneda, vreau sa circule in ambele directii, nu numai de la vanzatori la clienti...

Aia deja`si cauta falcile pe jos...Cascase niste ochi ca la melc...
    - Pai...
    - Pai ce? Adica mie`mi dai rest Orbit, da` daca ti`l dau inapoi nu`i bun? Liniste. Se consulta cu colegele din priviri.
    - In cazul asta, nu`mi mai da rest la 100.000, da`mi pastile de Orbit, ca sa nu`mi mai creionash gura. Dupa semnele de aprobare primite, ia pastila mea de Orbit, si`mi da un Mentos Am luat Mentosul.

Astept acum sa n`am 2000 vreodata la ceva...
  •  
    • 592 mesaje
    21 Sep 2006, 23:39
    0 0
    super tare faza...mare dreptate ai...haha am sa incerc si eu ca tare ma enerveaza o vanzatoare cu restul ei in Orbit...
  •  
    • 259 mesaje
    22 Sep 2006, 09:58
    0 0
    Asa e fetelor.Eu sincer, va invidiez pt "curaj".Parca ma si vad cu ma face aia ca la NUFARU' daca procedez ca voi.La magazine orbit,iar la farmacie algocalmin sau un pliculetz de ceai...
  •  
    • 867 mesaje
    22 Sep 2006, 15:38
    0 0
    corinamr daca ai avea bun simt ai recunoaste ca textul nu iti apartine. eu as indica sursa mai exact blogul de pe care l-ai luat
  •  
    • 11 mesaje
    22 Sep 2006, 17:26
    0 0
    nici n-am avut pretentia !
    este forum cu bancuri, pur si simplu l-am postat...
    eu l-am primit pe e-mail exact asa cum este.
  •  
    • 2778 mesaje
    22 Sep 2006, 21:46
    0 0
    E de pe un blog
  •  
    • 737 mesaje
    23 Sep 2006, 17:23
    0 0
    sunt chiar sub orice critica. nu se gandesc si ele k monezile astea de 1000 se aduca si dupaia sunt si ele bune de ceva. k mie de ex mi-ar ramane la tigari 300o rest k sunt 22 tigarile k imi iau pachet mic. si la un moment dat se aduna. k sa nu mai zic k nu pot sa dau 2000 k nu am monezi, si atunci dau de obicei 30 mii si primesc rest gume k donsoarele nau monezi
  •  
    • 34 mesaje
    23 Sep 2006, 18:30
    0 0
    Faptul ca atunci cand primiti rest o guma Orbit, in loc de 1 mie, nu este un lucru chiar asa de tragic. In momentul acela mai sunt si alte obtiuni. Spre exemplu sa va spuna da-ti bani potriviti sau mergeti in alta parte . Primiti aceea guma fiindca intr-un astfel de mag/chiosc sunt pe zi cateva zeci de astfel de clienti ca voi. De unde sa aiba atatea monezi de 1 mie sa dea rest la toti. Mergeti la o manca si incercati sa schimbati o suta de mii in monezi de o mie. Vedeti au sa va dea ?
  •  
    • 867 mesaje
    23 Sep 2006, 21:32
    0 0
    din putzu gandirii...
  •  
    • 737 mesaje
    24 Sep 2006, 11:28
    0 0
  •  
    • 952 mesaje
    26 Sep 2006, 19:03
    0 0
    gata!m-am suparat,de astazi am sa astept sa mi se dea restul mia de lei...
    ...am fost la magazin,am facut ceva cumparaturi...dupa cum calculasem eu,totul costa in jur a 250.000lei...pregatescv banii...cand vanzatoarea imi spune ca totul face 251.000lei...ii dau cei 250mii si caut in portofel o mie ...ghinion,nu gasesc...ma uit la vanzatoare...in speranta in care imi va spune ca pot sa-i aduc nenorocita de mie cu alta ocazie...nimic...ea astepta mia de lei..

...a trebuit sa schimb o suta de mii ptr o moneda afurisita de o mie...
    ...am plecat boscorodind...eu tot timpul las mia de lei...nu astept sa mi se dea ca rest...iar nesimtita aia,m-a facut sa schimb 100mii...

vorba aia...daca ele n-au o mie,tu nu zici nimic,dar daca tu nu ai,sunt in stare sa nu-ti dea marfa...
  •  
    • 156 mesaje
    29 Sep 2006, 13:35
    0 0
    Intrebare:
    Cum se face ca in Franta si Spania (tot latini) au sa-ti dea rest 1 cent??!! Fie Sephora fie piata de fructe??!! Si sa nu te puna naiba sa pleci fara sa iei restul ala ca striga dupa tine (emoticon cu gura cascata)
  •  
    • 1652 mesaje
    29 Sep 2006, 19:01
    0 0
    Eu cu vanzatoarele nu am probleme , la mine in zona sunt niste vanzatoare tare simpatice, mai imi lasa si ele bacsis cateodata dc nu am bani marunti

In schimb am o boala crunta pe soferii de taxi!! Ahhh i-as impusca pe toti...cum fac ei faze de genul...dc ne apropiem de destinatie si vede ca ceasul arata 58 de mii...se preface el ca nu a observat blocul sa mai mearga 2 m, si efectiv asteapta sa se faca ceasul 62 de mii...si evident imi da 30 de mii rest de la o suta. Ii urasc!!! God damn hippies!
    In plus niciodata nu stiu strazile!!Asteapta sa ii ghidez eu, culmea! Am ratat odata si un interviu pt un job din cauza unui taximetrist idiot!
  •  
    • 1260 mesaje
    1 Oct 2006, 07:01
    0 0
    e de neconceput sa nu ti se dea restul (in bani, nu in alte porcarii, de care n-ai nevoie).
    problema este ca oamenilor le este jena sa ceara mia aia inapoi.
    aici sta fiecare frumos pana primeste ultimul cent rest, si daca nu doresc maruntisul il pun in cutiute speciale, pentru donatii.
    dar n-ai sa vezi vreo vanzatoare sa nu dea tot restul. mai degraba lasa de la ea, daca e vorba de cativa centi.
  •  
    • 463 mesaje
    2 Oct 2006, 12:41
    0 0
    Obligatia vanzatoarelor este sa serveasca clientii..."clientii nostri , stapanii nostri", nu sa-i alunge la alt magazin sa schimbe banii...Nu e de datoria noastra ca si clienti sa avem marunt in portofele ca sa putem cumpara ceva.Ar trebui sa stie vanzatoarele sa-si gestioneze maruntul...sunt si clienti care au o groaza de marunt in portofele...ar putea sa-i roage sa le schimbe . Dar indolenta unora e atat de mare incat nu conteaza ca nu mai au sa dea rest la urmatorul client...ii plaseaza renumita lama Orbit sau...pur si simplu..."nu am o mie....raman datoare ". Mie mi s-a intamplat ceva si mai dragutz....Intr-o seara pe la 23.30 am intrat in singurul non-stop din cartier sa-mi iau paine si tigari. Ramasesem in portofel cu o bancnota de 500.000 lei vechi. Pur si simplu nu avea sa-mi dea rest pentru ca tocmai predase banii sefului. Era asta vina mea???? Nici nu aveam unde sa ma duc in alta parte la ora aia! Macar a fost draguta si mi-a dat painea si tigarile urmand sa-i aduc eu a doua zi banii...Asta pentru ca ma cunostea din cartier dar....daca nu eram din cartier? Oricum...orice problema se poate rezolva numai sa sti si cum sa o abordezi...cu mult tact si rabdare...ceea ce le lipseste multora din vanzatoarele noastre...