Cu evrei
-
0 0La reuniunea Congresului Mondial al Sionistilor:
"Sa sfarmam lanturile sclaviei, libertate pentru poporul evreu asuprit"
"Sa le sfarmam, sa le sfarmam"
Si o voce timida din colt:
"N-ar fi mai bine sa le vindem?" -
Itic vrea sa ceara niste sfaturi de la rabbi si ii da un telefon. Rabbi ii propune sa vina la el acasa.
- In regula, zice Itic, dar cum ajung la tine?
- Revolutiei, 12. Cand ajungi, cu cotul drept bati codul 52, intri in lift, apesi cu cotul stang butonul 5, o iei pe coridor la stanga, apesi soneria cu cotul drept si ai ajuns!
- Bine, dar de ce trebuie sa apas butoanele cu cotul? Nu le apas mai bine cu degetul?
- Doar nu vii cu mainile goale ????? . . . . -
Se duce un everu la un magazin cu incaltari:
-Cat costa perechea asta?
Vanzatorul-50lei.
-50 de lei?Scump,domnu meu,foarte scump!Eu am familie,3 copii la scoala..
Vanzatorul,sta,se simte oarecum si ii zice:Eh,hai ca ti le dau la 20lei,nah daca zici ca ai probleme,copii la scoala..
-20lei?!?!Scump,e prea scump.De banii asia cumpar1 pui si platesc gunoiul pe o luna.Nu se poate,am copii,nevasta,gospodarie..
Vanzatorul sta,isi framanta mainile,se uita asa cu mila la el,si ii zice:
-Bine,omul meu.Te cred,am si eu copii,noroc cu magazinul asta.Te apreciez ca tii atat de mult sa oferi cei mai bun la familia ta.Uite,ia i gratis.Sa te bucuri de ei.
-Gratis?Bine,vreau 2 perechi. -
Un rabin,un preot catolic si unul ortodox,dicutau ce fac cu banii din cutia milei si cum fac ei sa ajunga la Dumnezeu.
Preotul catolic:Noi lua banii,punem o masa mica in mijlocul bisericii si aruncam banii in sus.Ce cade pe masa,e pentru Dumnezeu,ce cade pe jos e al nostru.
Preotul ortodox:Noi punem un castron de ciorba in mijlocul bisericii,aruncam banii si ce cade in castron e pentru Dumnezeu,restul e al nostru.
Rabinul:Noi aruncam banii in sus,Dumnezeu isi opreste cat are nevoie,si restul e pentru noi.