Eva.ro ramane o un mijloc prin care tu poti sa te descoperi, dezvolti, cunoaste mai multe despre tine si viata ta. Asteptam intrebarile tale la adresa: "/>

Teama de a fi inselata



Dincolo de ceea ce face el, este important ceea ce exista in fiecare. In lume se intampla tot felul de lucruri dar sunt importante numai acelea care au un imapct asupra noastra, un impact psihologic. Pana la urma nu conteaza foarte mult ceea ce face el insa cu adevarat important este efectul pe care aceasta actiune l-ar avea asupra ta.

Prima ta traire despre care pomenesti este nesiguranta. Prin nesiguranta intelegi teama. Teama este un prim factor care te face sa simti ca exista ceva care iti provoaca o stare de disconfort. Teama despre care vorbesti este teama de a-l pierde sau teama de a pierde.

Pe de alta parte simti ceva in legatura cu ceea ce se intampla in cuplul vostru. Acest ceva pare a avea legatura cu relatia vechi - nou. Un prim aspect tine de ceea ce se intampla efectiv intre voi. Oare sa fie o stare de blazare, sa simti ca lucrurile nu functioneaza asa cum ai vrea? Te gandesti ca un ceva nou s-ar putea produce dar acest nou poate sa apara doar daca ceea ce exista deja nu mai poate sa fie satisfacator.


Un al treilea punct care ar merita evidentiat poate sa fie pus in legatura cu aceasta colega a prietenului tau. Exista motive pentru care tu o consideri interesanta si implicit o resimti ca un potential pericol pentru tine si / sau pentru el. Poate stilul ei, poate deschiderea ei sau poate altceva din ea te face sa o simti placuta tie, atractiva si implicit un pericol pentru relatia ta. Din moment ce te gandesti la ea, putem vorbi despre o relatie intre tine si ea, indiferent daca si ea la randul ei este sau nu preocupata de tine.

Nelinistile tale le simti tu in primul rand ca sunt periculoase. Daca ele ar fi cu adevarat periculoase atunci tu ai fi in pericolul de a renunta la aceasta relatie, de a tulbura apele. Ceea ce este cert este ca tu alegi si tu decizi ceea ce urmeaza sa se intample.

In concluzie suntem intr-un plan imaginar in care tu te raportezi simbolic la aceste persoane prin prisma a ceea ce simti si nu la ele asa cum sunt.
Acest plan simbolic este complex si tine mult de ceea ce este in tine, de modul in care reusesti sa intelegi aceste temeri.

Spun deseori ca teama se infrunta - ca ceea ce isi provoaca teama poate te si atrage de multe ori. Spiritul acesta de posesivitate poate sa fie de multe ori in relatie cu teama de a fi pe propriile picioare, de a parcurge o anumita perioada de independenta in care sa iti descoperi multe din potentialul existent. Nu am informatii despre ceea ce se produce cu adevarat in tine dar o variabila importanta este aceasta capacitate de a fi in separare, de a fi pe picioarele tale.

Pe de alta parte simti ca ceea ce este in tine este un pericol. Defineste acest pericol pentru tine insati... este primul pas al descoperirii a ceea ce este potential in tine. De ce iti este teama de fapt?

Un alt lucru usor de facut este de a vorbi cu el despre ceea ce simti tu. Acest lucru presupune a nu efectua o ancheta privind actiunile lui si ale colegei tale ci despre ce simti tu atunci cand el este in compania altor fete pe care tu le resimti ca partenere posibile pentru el.


Un alt lucru pe care poti sa-l faci este sa descoperi ceea ce gasesti bun in aceasta relatie si sa-i permiti relatiei sa se manifeste intr-un mod creativ. Multe relatii sufera pentru ca partenerii desi tin unul la altul, doresc sa fie impreuna, chiar se iubesc nu au capacitatea de a fi spontani, de a se bucura cu adevarat de momentele petrecute impreuna.

Camil Petrescu sugereaza ca dragostea si AUTOsugestia sunt stari care coreleaza; atunci si ceea ce simti tu poate sa fie autosugestie? Nu iti recomand sa joci rolul celei care are incredere in el deoarece aceasta va presupune o ruptura in tine care te va "costa" multa energie si mult efort. Mai curand te poti intoarce spre tine si sa descoperi motivele din care provin temerile tale.

Esti o persoana care sufera si care simte ca nu se poate bucura de ceea ce are - "poate ca e prea frumos ca sa fie adevarat"... dar oricum ar fi exista aceasta suferinta in tine, o suferinta partial mascata, partial exprimata.


In fond de ce iti este teama? Teama ta este de un pericol potential si nu de unul real. Ca si cum ar trebui sa ne temem in permanenta ca exista posibilitatea producerii unui cutremur iar mereu, mereu sa stam cu grija, gata pe picior de plecare din incaperea in care suntem pentru a ne salva. Cutremurul este un permanent pericol potential dar asta nu inseamna ca nu ne putem bcuura de viata, de ceea ce facem, de ceea ce avem pentru ca un cutremur se poate intampla.

Sper sa iei din acest mesaj ceea ce simti ca ti se potriveste, mesajul tau fiind suficient de limitat in informatii nu permite o analiza mai ampla.







Arhiva