Swinging - sex neconventional

Teribil de excitant sau perversiune rafinata?

Iata inca o activitate sexuala veche de cand lumea. Practicata inca de pe vremea romanilor sub denumirea de "Orgiile Romane", in timp a avut mai multe denumiri, ajungand la cea actuala - swinging.

Potrivit Swingersalternative.com, in secolul 17, schimbul temporar de sotii era practicat in mod obisnuit in randul membrilor societatilor ezoterice si oculte, mai ales printre alchimistii de la curtea imparatului Rudolf al II-lea, aflata la Praga. Acestia sustineau ca in acest fel pot atinge stari de revelatie spirituala nemaiintalnite. In Germania secolului 19, apelativul "comunist" era folosit pentru cei care sustineau relatiile sexuale intre cupluri. Denumirea nu avea nicio conotatie politica, insa Karl Marx afirma in Manifestul Comunist ca "a avea nevestele in comun" este un atribut al burgheziei.

Wife-swapping-ul (schimbul de nevasta) a fost initiat de militarii din primul razboi mondial. Se organizau petreceri de bun ramas in care fiecare se angaja sa aiba grija de nevasta celuilalt, satisfacand orice nevoi (chiar si pe cele sexuale). Au urmat "petrecerile la cheie", in care perechile sosite la petrecere isi depuneau cheia de la locuinta intr-o urna. La finele petrecerii, fiecare femeie isi alegea o cheie si pleca cu proprietarul de gen masculin al acesteia.
 
Pentru ca era considerat un termen misogin, in anii '60, "wife-swapping"-ul a fost inlocuit cu "swinging".

Daca in America exista peste un milion de cupluri de swingeri, in Europa numarul acestora este in continua crestere. Au fost infiintate si cluburi de swing, care si-au castigat rapid popularitatea.

A fi sau a nu fi swinger


Cine nu a visat, macar o data, sa faca sex cu mai multi parteneri? Macar sa experimenteze... Swingingul este o activitate sexuala intre cupluri, care presupune schimb de parteneri. Practicat de cuplurile cu un stil de viata nonconformist, lipsit de inhibitii, swingingul poate fi privit ca o alternativa la plictiseala din viata de cuplu sau, pur si simplu, ca o dorinta nebuna de senzatii tari, de a potoli dorinta arzanda de placere sexuala. O alta cauza ar putea fi obisnuinta de a schimba partenerii de sex.

Experientele noastre sexuale sunt poate expresia ultima a intimitatii impartasite. Psihoterapeutul Lena Rusti explica: "E firesc ca intr-un astfel de tablou experential, fiecare sa simta nevoia unor trairi unice, exprimate si obtinute in mod unic. Atata timp cat exista consensul partenerilor si placerea actului sexual, atunci swingul nu este decat una din multiplele modalitati prin care un cuplu se “ajuta” intr-o experienta sexuala pentru a obtine placere".


Potrivit unui studiu realizat de Dr. Curtis Bergstrand si Jennifer Blevins de la Universitatea din Bellarmine din Kentucky si citat de Timesonline.ro, 60% din cupluri spun ca activitatea de swinging le-a imbunatatit relatia personala, iar 50% din cei care sustineau despre relatia lor ca est "foarte fericita" inainte de a deveni swingeri, afirma ca dupa swinging a devenit si mai fericita. 90% din cei care afirmau ca aveau o relatie mai putin fericita, spun ca aceasta s-a imbunatatit simtitor dupa swinging.