Când ai o relaţie monogamă, în care prezervativul nu mai este necesar pentru protejarea împotriva infecţiilor cu transmisie sexuală, poţi apela alături de partener la alte metode contraceptive. Vasectomia sau legarea tuburilor uterine sunt soluţii cvasi-permanente, însă cei mai mulţi apelează la ele doar la o vârstă la care sunt convinşi că nu mai vor copii. Iată cele mai folosite 6 soluţii ca să nu ramâi însărcinată dacă nu vă place prezervativul.
Pilulele anticoncepţionale
Contraceptivele orale combinate, pe baza hormonilor sintetici estrogen și progestin, sunt cea mai comodă soluție de a preveni o sarcină nedorită şi au un grad de siguranță comparativ cu un prezervativ folosit corect. Efectele secundare variază de la o femeie la alta, iar pilulele anticoncepționale combinate pot fi folosite în cele mai multe cazuri.
Dacă bănuiești că ai putea fi deja însărcinată sau dacă alăptezi, medicii recomandă folosirea pilulei monohormonale, ce conține doar progestin.
Coitus interruptus
Una dintre metodelele contraceptive folosite de mii de ani de cupluri este retragerea penisului din vagin înainte de ejaculare. Nu este cea mai plăcută metodă contraceptivă și nici cea mai sigură: uneori spermatozoizii se pot strecura și în lichidul seminal, înainte de orgasm. Pentru a scădea riscul unei sarcini nedorite, recomandă-i partenerului să urineze înainte de contactul sexual, pentru a elimina orice spermatozoid rămas în uretră.
Metoda calendarului
Cea mai naturală metodă de contracepție este cea bazată pe evitarea perioadei fertile în ciclul menstrual. Pentru multe femei, zilele fertile sunt cele dintre a 9-a până la a 19-a zi a ciclului menstrual. Pentru mai multă siguranță, poți ține cont și de alți factori: verificarea temperaturii bazale, urmărirea fluctuației mucusului cervical sau palparea colului.
Diafragma
Cea mai folosită metodă de contracepție tip barieră este diafragma, ce oprește intrarea spermatozoizilor în colul uterin. Diafragma este o peliculă de cauciuc ce se fizează pe col și poate fi folosită împreună cu produse spermicide. Această metodă de contracepție se folosește doar la recomandarea medicului ginecolog, deoarece este eficientă doar atunci când are mărimea corectă.
Steriletul
O metodă barieră eficientă pentru mai mult timp este dispozitivul intrauterin sau steriletul. Acesta poate fi inserat sau extras doar de medicul ginecolog și poate oferi o protecție de câțiva ani împotriva sarcinilor nedorite. Steriletul, ce conține adesea foițe sau fire de cupru, poate complica inflamațiile la nivelul pelvisului provocate de infecțiile cu transmitere sexuală.
Contracepția de urgentă
În cazul în care metodele de contracepție folosite în mod regulat au fost uitate și ai avut un contact sexual neprotejat cu partenerul în perioada de fertilitate, contraceptivele orale combinate pot fi o soluție de urgență.
Se recomandă consultarea medicului ginecolog cât mai repede după contactul sexual neprotejat. Prin această metodă pot fi prevenite până la 75% din sarcinile nedorite, însă doar dacă este folosită în primele maxim 72 ore și doar cu indicațiile medicului.
© Copyright:
Sex: 6 soluţii ca să nu rămâi însărcinată dacă nu îţi place prezervativul
Când ai o relaţie monogamă, în care prezervativul nu mai este necesar pentru protejarea împotriva infecţiilor cu transmisie sexuală, poţi apela alături de partener la alte metode contraceptive.
De Iulia Anghel
Comentarii (2)
eu mai recomand si folosirea ovulelor (spermicide) care se introduc in vagin cu 5-10 minute inainte de actul sexual. Au trei mari beneficii: contraceptie, lubrifiere si antiseptic. Eu folosesc marca Contracept M si imi place pentru ca este un produs care nu-ti afecteaza balanta hormonala ca pilulele anticonceptionale. Dar nu uitati, utilizati aceasta metoda doar daca aveti un partener stabil, nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.
poate nu sunteti in tema dar mai exista metoda continentei sexuale pe care barbatul o poate invata si asfel se elimina ff multe probleme de acest gen.
Posteaza comentariu