Continuam serialul dedicat orgasmului la femei si incercam sa aflam mai multe despre legatura lui cu sanatatea si medicamentele, dar si stimulentele pe care le putem folosi pentru a ne bucura de el. Dupa cum am mentionat si in articolele anterioare, orgasmul difera de la persoana la persoana: unele femei il simt ca pe o serie de senzatii explozive, in timp ce altele traiesc totul la o intensitate mai scazuta. Diferenta de intensitate a unui orgasm poate fi atribuita unor cauze fizice (oboseala, durata de timp de la ultimul orgasm etc.) sau psihice (starea de spirit, relatia cu partenerul, asteptarile de la momentul respectiv, sentimentele fata de aceasta experienta etc.).
Orgasmul reprezinta un raspuns al intregului corp, nu numai al zonei pelviene. Functionarea creierului, de exemplu, arata schimbari majore in timpul orgasmului; muschii din mai multe parti ale corpului se contracta in timpul acestui raspuns al actului sexual. Gandeste-te pentru o clipa la muschii faciali... In timpul orgasmului, unele persoane au grimase care ar putea arata disconfortul sau lipsa placerii, dar, in realitate, acestea pot indica momentul excitarii sexuale maxime.
Potrivit wikipedia.org, in 2001, un studiu asupra bolilor cardiovasculare a demonstrat reducerea cu pana la 50% a riscului de infarct si accident vascular cerebral la persoanele care fac sex de cel putin trei ori pe saptamana.
Daca stam sa ne gandim mai bine, orgasmul ne ofera atat sanatate mentala, emotionala, cat si sanatate fizica. Cunoscut este si faptul ca un act sexual normal arde in jur de 200 de calorii, care echivaleaza cu 15 minute de jogging; in timpul unei partide de amor, pulsul creste de la 70 la 150 batai pe minut, iar nivelul testosteronului, care are calitatea de a-ti intari oasele, depaseste cotele normale. Un alt beneficiu al unui act sexual este imbunatatirea mirosului, datorita faptului ca hormon prolactina creste in intesitate.
Conform The register, psihologul american Gordon Gallup sustine faptul ca in urma unui studiu efectuat in 2002, s-a ajuns la concluzia ca femeile ale caror parteneri folosesc prezervativul sunt mai depresive decat celelalte. Explicatia? Prostoglandina, care se gaseste in sperma barbatului, este absorbita in tractul genital al femeii si participa la inflexiunea hormonilor feminini.
Un alt beneficiu al unei partide de sex, urmata de orgasm, este imbunatatirea somnului. Cum te simti dupa ce faci amor? Mai relaxata!
In concluzie, orgasmul te scapa de dureri musculare, tensiune, iti tonifica muschii (mai ales cei pelvieni), imbunatateste functionarea creierului si alunga anxietatea. Asadar, orgasmul nu are efecte secundare neplacute, asa ca foloseste-te de el ca si cum ar fi un medicament!