Pentru multe sotii, nici n-ar conta daca n-ar mai intretine niciodata relatii sexuale cu sotii lor; in acest timp insa, sotii le urmaresc, rugandu-se de ele si cersind o partida de amor. Aceasta batalie afecteaza milioane de casnicii si constituie principala zona in care barbatii, si nu femeile, ridica pretentii.
Termenul tehnic pentru un libido scazut eset "dorinta sexuala inhibata", iar aceasta conditie afecteaza foarte multe femei casatorite. Ce anume intr-o casnicie face ca o femeie sa ajunga sa isi piarda apetitul sexual? Nesiguranta.
Nevoia de siguranta este profund intiparita in programarea biologica a unei femei, iar acest lucru explica de ce, de-a lungul istorie, femeile au ales barbati care sa le poata asigura bunastarea, lor si copiilor lor. In aceasta epoca de independenta financiara a femeii, multe femei nu mai au nevoie de sprijinul financiar al barbatilor.
Totusi, datele statistice ne arata ca instinctul de a dori protectia inca guverneaza alegerea unui barbat de catre femeie. Cu alte cuvinte, femeile independente financiar aleg barbatii care castiga si mai bine decat ele. Daca banii vorbesc, instinctele biologice tipa.
Nevoia de siguranta nu este satisfacuta doar de alegerea unui partener puternic in plan financiar; o femeie are nevoie de siguranta si in cadrul casniciei. Atunci cand femeia este ingrijorata cu privire la viitorul cuplului (asa cum se intampla intr-un climat de conflict cronic), corpul ei refuza in mod automat relatiile sexuale.
Ultimul lucru pe care si l-ar dori este un copil care sa fie lipsit de un tata care sa-l intretina. Cu toate ca ea poate avea relatii sexuale si poate in acelasi timp evita graviditatea, datorita masurilor anticonceptionale, programarea ei biologica nu este la curent cu acest lucru.
Sotii ca garanti emotionali
Pentru a se simti in siguranta in casnicie, o sotie are nevoie de ceva mai mult decat de un climat netulburat de certuri. Are nevoie de garantia ca sotul ei va ramane intotdeauna cu ea. Pana de curand, aceasta garantie era oferita de institutia traditionala a casatoriei, care excludea divortul. Astazi insa divortul a devenit atat de frecvent, incat genereaza o nesiguranta fundamentala pentru femei.
Ca o consecinta, pentru a se simti in siguranta, femeile cer acum garantii suplimentare: ca mariajul va dura "pana cand moartea ne va desparti". Din moment ce aceasta asigurare nu mai depinde de autoritatea externa a societatii (casnicia nu mai este indisolubila), ea trebuie sa fie oferita de barbat. Iar singurul mod in care un sot o poate convinge pe sotia sa de totalul sau angajament il constituie dovezile repetate de devotament. Ceea ce in trecut era de la sine inteles, acum trebuie sa fie spus in mod explicit si repetat continuu.
Posteaza comentariu