Cum îți afectează anticoncepționalele viața intimă

Nu e niciun secret faptul că anticoncepționalele au simplificat viața atât femeilor, cât și partenerilor lor. Dar, la fel cum toate lucrurile bune au un preț de plătit, contraceptivele au partea lor de dezavantaje și efecte secundare. Intensitatea efectelor sau complicațiilor poate varia de la persoană la persoană. În unele cazuri, se știe că anticoncepționalele au un efect dăunător asupra vieții sexuale și libidoului. Cu toate acestea, pentru unele persoane nu vin cu niciun efect negativ. Iată cum îți afectează anticoncepționalele viața intimă!

Modalitățile în care îți afectează anticoncepționalele viața


Contraceptivele sau anticoncepționalele nu sunt luate doar pentru a evita sarcinile nedorite. De asemenea, este asigurat faptul că intimitatea alături de partenerul tău nu declanșează nicio complicație sau tulburare medicală.

Modul de acțiune al unui contraceptiv poate explica foarte mult efectul asupra sănătății unei femei. Unul dintre primele lucruri pe care le face un contraceptiv este să aducă o schimbare hormonală, pentru a se asigura că ovulația nu are loc.
În acest scop, se constată că majoritatea contraceptivelor orale conțin progesteron sau o combinație de estrogen și progesteron. Acești hormoni inhibă producerea unui alt hormon important, hormonul de stimulare foliculară. Pentru ca ovulația să aibă loc, este nevoie de acest hormon. În absența lui, eliberarea ovulului maturat din ovar nu va avea loc.

Șansele de ovulație sunt foarte reduse dacă iei această pasilă, afectând astfel șansele tale de a rămâne însărcinată.
Pilula orală determină, de asemenea, o reducere semnificativă a producției testosteronului. Femeile produc, de asemenea, acest hormon masculin. De fapt, testosteronul este cunoscut pentru că dă vieții tale intime un impuls necesar. Când nivelul testosteronului scade, îți este afectată viața intimă, deoarece este rezultat un libido scăzut.

Estrogenul poate spori, de asemenea, producția de globulină care leagă hormonii sexuali. Această globulină se poate lega de testosteron, provocând în plus o scădere a concentrației de testosteron, în final reducând iar libidoul.
Unele pastile pot reduce și capacitatea de lubrifiere a corpului în timpul actului sexual. Cu cât este mai scăzută lubrifierea, cu atât mai inconfortabil și mai dureros va fi actul sexual.

Cu toate că am discutat despre modul în care pilulele contraceptive pot provoca o posibilă scădere a dorinței sexuale, unele persoane s-ar putea să nu înregistreze o schimbare a libidoului. Dezechilibrul hormonal poate să nu fie singurul factor care influențează dorința sexuală la o persoană.
Stresul, anxietatea, depresia, complicațiile și tulburările de sănătate pot să joace un rol esențial.
iulia-mirica