Tocuri cui foarte înalte, cătuşe, lanţuri, ciorapi-plasă...
Fetişurile se învârt, de cele mai multe ori, în jurul hainelor - fie un material (piele, cauciuc, blană, mătase), fie forma pe care o ia acest material (chiloţi din dantelă, corset). Un obiect fetiş poate fi şi o parte a corpului - un atribut care capătă o foarte mare importanţă, încât restul persoanei dispare."Eu când văd un "băiat rău", care poartă haine din piele şi conduc o motocicletă, îmi este aţâţată pofta numai privindu-l", îmi spune o colegă de birou.
Dar care este faza cu pantofii cu toc înalt, acest fetiş clasic? Femeilor le place să-i poarte pentru că le alungesc picioarele şi se potrivesc foarte bine cu o rochie elegantă, dar semnalele pe care le transmit aceste tocuri pot fi mult, MUUUUULT mai complexe.
"Un toc cui este o imagine falică şi, pentru un bărbat, el simbolizează o femeie puternică, dominatoare, căreia îi place să se impună (chiar dacă femeia nu simte deloc acest lucru)", este explicaţia unui sexolog american, Michael Vader.
Freud susţinea că fetişismul are "rădăcini" într-o traumă din copilarie şi potrivit psihologilor, a avea fetişuri nu este anormal.
Desigur, atât timp cât nu afectează viaţa la modul patologic. Dacă eşti fetişist nu înseamnă ca eşti bolnav sau pervers.Altocalcifilia (atracţia pentru tocurile înalte), hirsutofilia (atracţia sexuală faţă de părul axilar), odaxefilia (obţinerea plăcerii sexuale în momentul în care eşti muşcat) sunt doar câteva fetişuri, cunoscute ca fiind cele mai practicate. Ştii tu altele? Care este feţişul tău? :)